www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Monitor se izklopi
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
janez88
Član
Član

Pridružen-a: Čet 22 Nov 2007 1:24
Aktiv.: 0.28
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 9:41 pm    Naslov sporočila:  Monitor se izklopi Odgovori s citatom

Pozdrav!
Imam še eno vprašanje - pomoč!

Monitor samsung 17, se mi nekje na sredini, to je ko se pojavi okno "xp" in "dobrodošli" izklopi :led: , kljub temu da se comp lepo naloži. Ko vklopim preko tipke, se za kratek čas pojavi slika nato spet izgine in se pojavi nekakšen bledi zelenkasti okvir, minimalen.
Prelotal sem vse sumljive spoje in nič bolje.

Lp!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.35
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP

Kaj če pa priklopiš računalnik na drug monitor pa dela?

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
janez88
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zamenjal sem z 15col, dela vse normalno, vendar kar pogrešam 17col.
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.32
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To se je meni dolgo nazaj naredlo, na ekranu se je non-stop prikazoval meni nastavitev ekrana, pa sem stisno izhod (na robu ekrana) pa je nehalo za par sekund pol pa spet.

To je napaka ekrana, jaz sem dal ekran na popravilo pa je blo baje nekaj s tipko al čem narobe...

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.35
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
To se je meni dolgo nazaj naredlo, na ekranu se je non-stop prikazoval meni nastavitev ekrana, pa sem stisno izhod (na robu ekrana) pa je nehalo za par sekund pol pa spet.

To je napaka ekrana, jaz sem dal ekran na popravilo pa je blo baje nekaj s tipko al čem narobe...

Ta problem je zaradi vlage v prostoru, na planinski koči smo imeli isti primer na TV pa je serviser TV pogruntal da je zaradi tega ker smo prenesli TV z gore v dolino v normalne-suhe prostore je normalno deloval. Ta problem pa se je pojavljal samo v zimskih ter deževnih dneh ko je bilo v ozračju največ vlage, med poletju je TV normalno deloval.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.32
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 11:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Heh, zanimivo... če bi takrat jaz to vedel!
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.68
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 20, 2008 12:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Mogoče je posušen kakšen elektrolit v napajalnem delu.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
janez88
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 20, 2008 2:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom še z instrumentom pomeril ... ,še to, da mi je dva elektrolita na matični napihnilo, to sem že pred enim tednom zamenjal. Do sedaj je monitor normalno delal.
Mogoče, pa je še kakšna previsoka napetost, ki je šla preko grafične na matično,... mislim preko monitorja, sedaj je pa Boo hoo! .

Lp!
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.40
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 20, 2008 6:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno neumnosti mlatite. Po vsej verjetnosti si nastavil nekaj cesar monitor ne podpira. Prikljuci stari monitor in nastavi 800x600 z osvezevanjem 60Hz. Potem pa prikljuci novega in preveri ce dela. Nato pa navodila v roke in nastavi tisto kar monitor podpira in kar ti odgovarja.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 20, 2008 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Monitor lahko probaš tudi tako, da ga odklopiš od računalnika in vklopiš sam monitor takrat se ti mora na sredini ekrana pojaviti en kvadrat v katerem piše, da ni priključen signal.
Ta kvadrat je na monitorju ves čas, če ga ni in se ti pojavlja omenjena napaka potem je monitor v okvari.

LP Srečko

frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 20, 2008 9:57 am    Naslov sporočila:  Re: Monitor se izklopi Odgovori s citatom

janez88 je napisal/a:
Monitor samsung 17, se mi nekje na sredini, to je ko se pojavi okno "xp" in "dobrodošli" izklopi :led: ,

Srecko brezpredmetno!

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
janez88
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 20, 2008 12:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dodajam, da se pokaže za delček sekunde slika, če izklopim in potem vklopim ekran preko tipke. Dogaja se tudi na drugem compu, danes preiskušeno.
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 20, 2008 5:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo da dodajaš, pa si tudi naredil predlagano?

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
janez88
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 20, 2008 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki, vse sem že :angr: , pa, ko vklopim za čas nastane tresoča slika in takoj izklop. Slika je samo ena, da se razumemo, vendar jo rahlo zateguje levo desno in konec.
Nazaj na vrh
janez88
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 21, 2008 7:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem ponovno priklopil m... in je deloval vse (800x600 z osvezevanjem 60Hz) tam nekje do namizja, potem pa je slika nekako ukrivljena v dveh predelih vzdolžno in tresoče potuje proti spodnjem robu.
z nastavitvami sem poskusil res vse, če dam na 75Hz slike ne vidim, razen ko se vrne na prejšnje nastavitve.

LP!

Slika061.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  140 KB
 Pogledana:  6 krat

Slika061.jpg

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni