www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

nokia 3310 lcd thermometer
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.65
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 06, 2008 7:50 pm    Naslov sporočila:  nokia 3310 lcd thermometer Odgovori s citatom

Živjo!
Kot sem že verjetno nekje omenil, sem se lotil tegale projekta in sem že pri koncu, čakam le še na mikrokontroler in programator (si ga bom sposodil, za naslednji projekt izdelam svojega:D). Skratka...zadeva se je en malček zapletla. In sicer, nevem kakšno stikalo oziroma "jumper", kot je rekel avtor projekta, naj uporabim za menjanje opcije iz inverznega prikaza v normalnega in obratno. Nevem, kako prilotat (vse tri kontakte, samo dva...?), ker to sem že naredil in upam, da ne narobe. Ne znam povedat kako zgleda. Je neko tipkalo, ki stisneš in je sklenjeno, dokler spet ne stisneš in ima 6 pinov. Tri sem pošipal, ostale tri pa kar prilotal, zdaj pa upam, da ga nisem "pihnil", ker bo problem ven dobit.
Projekt je pa tukaj: Kl!k.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 06, 2008 8:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rabiš preklopnik, da vhod PIC-a Gp3 vežeš ali na + napajanja, ali pa na maso.
Če torej želiš menjavat, rabiš vse 3 žice.
Če nimaš potrebe po menjavi, prilotaš samo košček žice kot mostiček med ustreznima pinoma.

Če boš kratko sklenil ravno + in maso napajanja, ne bo preveč dobro...
Torej iz sredine ALI na eno, ALI na drugo stran.

Lahko bi sicer uporabil navadno stikalo in upor, a bi s tem brez potrebe povečal porabo vezja.
Sploh pa, ker imaš že z navadnim jumperjem težave, ne razmišljaj tako daleč v prihodnost Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 06, 2008 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja pač jaz sem eno "samodržno" stikalo s tremi vezicami prilotal (vse tri). Torej odlotam in potegnem žico iz sredine kam, da bo videz normalen in ne inverzen?
Nazaj na vrh
serdzodj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53
Aktiv.: 1.54
Kraj: Lukovica pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 06, 2008 11:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zlotaj skupaj, GP3 od PIC-a in +Vcc, ali pa GP3 in Gnd. Odvisno kaj hočeš imet, poizkušaj, samo NE spojit +Vcc in Gnd skupaj Exclamation
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 07, 2008 7:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Šment. Ravno to sem naredil:S Sem vedel, da ne more biti čisto prav, da vse tri prilotam. Sploh nebom kakega stikala dal. Tega bom dol vzel, pa bom z žico povezal GP3 in VCC.
Nazaj na vrh
sonyx
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27
Aktiv.: 2.10
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 14, 2008 7:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ljudsko kej si dobil ta senzor DS18B20, če mi lahko poveš in pa če maš kakšnega viška.

LP Danilo
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 3:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pa sestavil to vezje, pa ne dela prav.

ko sem prvič priklopil ni kazalo nič. odklopim pa spet priklopim. Kaže lepo in prav, za 5 sekund, potem naredi lep "fade-out" in se ugasne. Spet priklopim in nič. Spet priklopim in dela spet za 5 sekund. Zdaj pa sploh ne dela.

Kontakte na zaslonu in ploščici sem vse že 100x pregledal. Sem se ubadal 3 ure pa ne dela.

Je možno, da se je pic nekako resetiral?
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 4:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sonyx je napisal/a:
ljudsko kej si dobil ta senzor DS18B20, če mi lahko poveš in pa če maš kakšnega viška.

iskanje
Tukaj

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 7:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jule je napisal/a:
Jaz sem pa sestavil to vezje, pa ne dela prav.

ko sem prvič priklopil ni kazalo nič. odklopim pa spet priklopim. Kaže lepo in prav, za 5 sekund, potem naredi lep "fade-out" in se ugasne. Spet priklopim in nič. Spet priklopim in dela spet za 5 sekund. Zdaj pa sploh ne dela.

Kontakte na zaslonu in ploščici sem vse že 100x pregledal. Sem se ubadal 3 ure pa ne dela.

Je možno, da se je pic nekako resetiral?

Preveri, če v glavi programa nimaš vklopljeno zaščito proti pisanju v EEPROM, ker se ti v tem primeru program ne vpiše v trajni pomnilnik. Upam, da se glede tega ne motim. Ta funkcija se nahaja v tej vrstici:
Koda:
_CONFIG         _WDT_OFF & _CP_OFF & _PWRTE_ON & _XT_OSC

Takšna mora biti, potem bi moglo delovati, ker je izklopljen še watch-dog timer, da preprečiš resetiranje...Upam, da sem prav povedal in ti kaj pomagal.
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na živce mi gre, da je delalo, pa zdaj ne dela.
Skurit se ni moglo nič, saj na napajlaniku ni kazalo da bi povleklo kaj več kot 10mA.
Morem nesti prijatelju da spet sprogramira v ponedeljek, ker jaz nimam pic programatorja.

Prej sem mu dal sprogramirati 2 čipa, pa mu enega ni zaznalo, lahko da je tega zato slabo programiralo?
Nazaj na vrh
rplink3r
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Feb 2007 20:02
Aktiv.: 2.27
Kraj: Levec

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To varianto z nokiinim displejem poznam, le da meni ni dalo mira, da nebi mogel to z avr-jem naredit, in tako sem nekaj sestavil skupaj v Bascom avr z Atmega8 in z debuganjem primera kode z neta. Če koga zanima, bom poiskal pa dodam gor.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
rplink3r
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer je program napisan v Bascom avr, mislim pa da bi lahko spremenil v Bascom 8051, ker program deluje z hardwerskim SPI, katerega serija 89s ima.
Kateri uC pa:89s8252.... ?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 19, 2008 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rplink3r je napisal/a:
To varianto z nokiinim displejem poznam, le da meni ni dalo mira, da nebi mogel to z avr-jem naredit, in tako sem nekaj sestavil skupaj v Bascom avr z Atmega8 in z debuganjem primera kode z neta. Če koga zanima, bom poiskal pa dodam gor.

Te pa prilepi tukaj. Bom probal naredit z ATmega8 SMD.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
rplink3r
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 20, 2008 2:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom poiskal pa dam gor. Sem pa pogledal na google malo pa vidim da je tega že kar veliko - AVR in 3310 display.
rplink3r
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 21, 2008 12:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Forum z katerega sem to dobil:
http://www.mikrocontroller.net/topic/14817

Original koda:
http://maxparadys.w.interia.pl/AVT&LPH779_pliki/NOKIA_1.3_8535.bas

FastLcd:
http://www.fastavr.com/fastlcd.zip

Nekaj sem pa še snel z avrfreaks dol, tudi dobra koda, z excell pretvornikom slik.
Pisal sem sicer namensko za ta temometer, vendar je ne najdem. Dodal sem pa delujoč primer.

Nokia_3310_Bascom.rar
 Opis:
Moja koda z skico

Download
 Ime datoteke:  Nokia_3310_Bascom.rar
 Velikost datoteke:  40.79 KB
 Downloadano:  58 krat

3310LibraryV2.zip
 Opis:
Koda z AvrFreaks foruma

Download
 Ime datoteke:  3310LibraryV2.zip
 Velikost datoteke:  329.91 KB
 Downloadano:  26 krat

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni