www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Poterebujem HEX datoteko
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 06, 2008 5:55 pm    Naslov sporočila:  Poterebujem HEX datoteko Odgovori s citatom

Ima mogoče kdo od članov foruma HEX datoteko za digitalno uro, avtorja Srečka Lavriča. Fantu, ki si je to uro izbral za zaključni izdelek na eni od elektro srednjih šol, pomagam zadevo spraviti k življenju. Sicer ima sprogramiran krmilnik, vendar se na displeju prikazujejo prav čudni znaki. Kot prvo so vse enice in desetice (sek., min., ure) med sabo zamenjane. To bi sicer bilo rešljivo hardversko, vendar pa se na poziciji desetic izpisujejo nenavadni znaki. Tudi prenos ob izteku 59. sekunde oz. minute se ne izvede, ura šteje do 99, šele nato se bodisi stanje minut oz. ur poveča za eno. Zadeva je precej nujna, saj bi moral izdelek oddati naslednji tedn.
Sicer je vse izdelal sam, vendar je zaradi neizkušenosti naredil nekaj napak, tako da je bilo ploščico krmilne logike potrebno izdelati ponovno, zaradi estetskega videza, bolj kot česa drugega (prekinjene vezi, odstopljeni padi.....)
Če kdorkoli lahko kako pomaga, bi bila oba s fantom zelo hvaležna.

lp Jože
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.86
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 06, 2008 6:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem sicer za kak mikrokontroler gre. V koliko želiš kakrkoli spreminjat si boš s hex-om bore malo pomagal. Sad Obstajajo sicer diasemblerji, ki hex spravi v assemblersko kodo. A popravljanje tega je mukotvorno delo. (Koda izgleda kot "malo boljša" strojna koda. ) Za popravilo potrebuješ izvorno kodo.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.64
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 06, 2008 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Našel sem izvorno kodo na svetu elektronike.

klik . Upam, da ti povezava deluje, če ne ti jaz pošljem.
Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 06, 2008 6:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ljudsko, prosim te če mi lahko pošlješ. Datoteke s Sveta elektronike, mi nekako noče sneti.Vem da je program napisan v Bascomu, vendar bom za programiranje konrtolerja potreboval HEX. O Bascomu in prevajanju v HEX pa nimam pojma.
Silvo kontroler je Atmelov 2051, sumim pa da je bodisi nekaj narobe sprogramirano, prevedeno.... , ali pa je problem v ICM7228, driverju-multiplexerju za LED displeje.

lp Jože

p.s. Ljudsko, ni treba pošiljati izvorne datoteke, sem jo uspel sneti, bi pa prosil nekoga ki se spozna na Bascom, da mi datoteko clock.bas, prevede v HEX. Sam imam tudi nekaj Atmelov 4051, s temi menda lahko direktno zamenjam 2051.

CLOCK.BAS.TXT
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  CLOCK.BAS.TXT
 Velikost datoteke:  3.75 KB
 Downloadano:  21 krat

Nazaj na vrh
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.91
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 06, 2008 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole sem prevedel copy / paste. Upam, da bo delalo.

URA.txt
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  URA.txt
 Velikost datoteke:  1.59 KB
 Downloadano:  22 krat

Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 06, 2008 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uff, fantje vi ste CAR-ji! Applause Applause

Toliko in tako hitre pomoči resnično nisem pričakoval. Shocked
Jutri sem sicer službeno odsoten cel dan, tako da ne bom mogel preiskusiti sprogramiranega krmilnika, hardver namreč ni pri meni doma, bom pa v nedeljo, ali pa najkasneje v ponedeljek zjutraj vedel, ali stvar deluje tako kot je treba. Še enkrat najlepša hvala vsem, ki ste kakorkoli pomagali. Nejc, pa se vam bo zahvalil sam, brž ko se prijavi na forum.

lp Jože
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 09, 2008 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem zamenjal mikrokontroler v uri (3 različice softwera), pa je še vedno isto. Confused
Nazaj na vrh
strobos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19
Aktiv.: 3.06
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 09, 2008 8:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojem boš najhitreje rešil stvar, če boš sam (ali pa kdo drug) napisal program na novo.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.40
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 09, 2008 11:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slowfly lahko mogoče pripneš shemo te zadeve? .CDR -a nimam s čem odpret Confused .

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 09, 2008 11:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je najboljša shema, kar sem uspel dobiti v elektronski obliki. Confused

sheme.doc
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  sheme.doc
 Velikost datoteke:  153.5 KB
 Downloadano:  24 krat

Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 09, 2008 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki, zmotil sem se, v datoteki *.CDR, ni sheme, je samo layout ploščice (razpored elementov). Shema.doc mi je posla Nejc po mailu, boljše, razen na papirju nima.
Nazaj na vrh
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 09, 2008 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Srečko tega nima več?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 09, 2008 11:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Srečka nikakor nisem mogel dobiti. Nocoj sem dobil kontaktne številke, jutri zjutraj (nocoj je verjetno že rahlo pozno) ga pokličem, bom videl kaj bo povedal.
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 09, 2008 11:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ima mogoče kateri član foruma kakšen čip ICM 7218CIJI ali ICM 7228CIJI.
Ne izključujem namreč možnosti, da je ravno ta čip vzrok težav. Ker je dobavljiv preko Farnella, ga vrnem ko ga dobim.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.54

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 10, 2008 9:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1: Verzija driverja z J v imenu (keramicno ohisje) bo najbrz najdrazja od vseh. Verzija s P namesto J (torej v plasticnem ohisju) bi morala biti 100% substitut.

2: Dvomim, da je tale driver lahko vzrok omenjenih tezav; nima namrec nicesar, kar bi vplivalo na stetje. Krivo je ali vezje (napacen dizajn ploscice) ali mikrokontroler (narobe napisan program). Slednje se mi zdi bolj verjetno glede na opis tezav.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 502 dni