www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Popravilo Garmin nuvi

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frogy
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Feb 2005 23:56
Aktiv.: 0.08
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 12, 2008 9:18 am    Naslov sporočila:  Popravilo Garmin nuvi Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

moj problem je kje dobiti čip z oznako 7L, 35511, N6834, na googlu nisem zasledil teh oznak. Čip je v Garmin-u nuvi 250.

Uničil sem ga, ko sem garmin priklopil direktno na 12V, ker me je motil tisti konektor cigaretnega vžigalnika, sem preprosto odščipnil priključni kabel in ga priključil direktno na 12V, spregledal pa sem, da je v konektorju cigaretnega vžigalnika pretvornik 12V v 5V. Sad

Predvidevam, da je ta čip namenjen za preklop ali se naj napaja iz baterije ali iz zunanjega usb napajanja, možno je tudi da ima funkcijo prekinitev polnjenja baterije.

Iskal sem tudi elektro shemo Garmina, vendar jih ni nikjer za dobit, da bi čip premostil, saj bi bil zadovoljen, če bi se Garmin napajal samo iz zunanjega napajanja.

Prilagam tudi sliko vezja, kjer je bil čip nameščen.

Prosim za pomoč,

LP

P6120494.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  114.3 KB
 Pogledana:  32 krat

P6120494.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70761.73

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 12, 2008 9:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
frogy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 12, 2008 10:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
Okrog so 3 tuljave, kar da slutiti vsaj trojni izhod iz tega DC/DC. Verjetno s preprosto premostitvijo ne bo šlo, saj boš rabil 3 napajalnike.

Poskusi poiskat, od katerega proizvajalca komponente so notri (proizvajalci se včasih radi hvalijo, npr. TI, MPS, ...).

LP,
M.

Na drugi strani vezja sta nameščena dva flasha, en je znamke Hynix drug je znamke ST electronics, stran kjer pa je nameščen iskan čip, pa prilagam, saj nisem uspel identificirati logota ki je na manjšem čipu.

LP

P6120498.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  660.71 KB
 Pogledana:  35 krat

P6120498.JPG

Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 12, 2008 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej pri večjih proizvajalcih kaj nudijo okrog DC/DC konverterjev, ki so namenjeni napajanju LCDjev z osvetlitvijo. Potem si malo pomagaš z razporedom nogic in okolišem na vezju.
Npr. kaj podobnega: http://www.linear.com/pc/productDetail.jsp?navId=H0,C1,C1003,C1042,C1035,P8450

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frogy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 19, 2008 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem iskal pri večih proizvajalcih DC/DC pretvornike v QFN-24 ohišju, ampak nisem našel nobenega podobnega, glede na moj okoliš na vezju. Čip sem iskal tako, da sem preveril, če ima na enakih pinih tuljave, maso, vhodno napetost, izhod na led, kot moje vezje.

Zato prilagam še sliko uničenega čipa, mogoče bo komu uspelo ugotovit logo proizvajalca, hkrati pa me še zanima, kje je pin 1 na čipu?

Za vse odgovore se iskreno zahvaljujem,

LP

IMGP6868.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  193.97 KB
 Pogledana:  11 krat

IMGP6868.JPG

Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 19, 2008 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frogy je napisal/a:
Zato prilagam še sliko uničenega čipa, mogoče bo komu uspelo ugotovit logo proizvajalca, hkrati pa me še zanima, kje je pin 1 na čipu?

Po mojem Linear Technology.

Kaj takega: LTC3557-1 (btw pine si narobe preštel ... 4x7=28 ===> 28-Pin QFN Package) ?

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frogy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 19, 2008 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
frogy je napisal/a:

Po mojem Linear Technology.

Kaj takega: LTC3557-1 (btw pine si narobe preštel ... 4x7=28 ===> 28-Pin QFN Package) ?

Lp, Frenki

Joj, pa res, malo sem neroden po horoskopu. Hvala za opozorilo in odgovor.

Pin 1 pa predvidevam da je levo spodaj in gredo proti desni 1234567, se motim?
Nazaj na vrh
kranjc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Mar 2004 20:13
Aktiv.: 0.98
Kraj: Cerknica

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 19, 2008 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno gre za ta IC.
klik
je pa res da ima 28 tačk.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
kranjc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Mar 2004 20:13
Aktiv.: 0.98
Kraj: Cerknica

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 19, 2008 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj nisem videl frenkijeve objave?? Mogoče sem malo predolgo časa iskal..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
frogy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2008 5:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja res je ta čip, sem preveril vezje in pine na čipu in se ujemajo.

Imam nov problem: Kje ga dobit?

Sem poskusil pri hte, čip, ic elektronika, ir electronic ki je zastopnik za linear technology, pa pravijo da sem premali(količinsko), če direktno naročim pri linear technology je 60$ poštnina,..

Ima kdo kakšno idejo.

LP
Nazaj na vrh
matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.33

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2008 6:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi prosit za kakšen sample pri naših dobaviteljih (tistih bolj radodarnih) ali pa katerega iz tega linka: http://www.linearnews.com/press/LTC3557/LTC3557.html
frogy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2008 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matjazkariz je napisal/a:
Poskusi prosit za kakšen sample pri naših dobaviteljih (tistih bolj radodarnih) ali pa katerega iz tega linka: http://www.linearnews.com/press/LTC3557/LTC3557.html

Sem ugotovil da bi moral dati ta post v Elektronika za začetnike Sad

Kateri pa so naši dobavitelji (tisti bolj radodarni), ki zastopajo linear technology?

Pri IR electronics (ki je zastopnik za linear technology v sloveniji, vsaj tako piše na njihovi uradni strani) sem že poskuso pa so me zavrnili.

LP

Frogy
Nazaj na vrh
gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.72
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 28, 2008 2:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to da potrebuješ le delovanje na zunanje napajanje mislim, da bi se dalo ta čip nadomestiti. Očitno je le 3,6 V switcher regulator s polnilnikom litijevih akumulatorjev in temperaturno zaščito. Verjetno še poskrbi za izklop ipd.

Za tvoje potrebe bilo verjetno dovolj, če vzameš le 3,6 V napajlnik (mogoče 3, ne vem zakaj so trije izhodi?). Seveda ne kar navden napajalnik ampak prav napetostne regulatorje...

Nisem pa še poskušal kaj podobnega, tako da ni rečeno, da imam prav.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni