|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.27 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Sre Avg 20, 2008 9:41 pm Naslov sporočila: ConnectBlue BlueTooth na mobitel z OBEX-om |
|
|
Živjo!
Je kdo že slučajno delal z temi moduli?
Modul lepo skonfiguriram, se povežem na svojo Nokio E70, nokia me vpraša če dovolim connect in potrdim.
Zveza se vzpostavi, kar se vidi tudi na BT ikoni na mobitelu.
Modul vržem v DATA mode
pošljem OBEX header
0x80 0x00 0x07 0x10 0x00 0x20 0x00
in bi naj odgovoril z
0xA0 0x00 0x03
dobim pa kr neki nazaj  _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragoon Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51 Prispevkov: 452 Aktiv.: 2.05 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Čet Avg 21, 2008 9:28 am Naslov sporočila: |
|
|
tega ne poznam, zato ne znam kaj dost pomagat. Priklop na kontroler je preko rs232, kajne? mogoče dobiš odgovor v kakšni drugi obliki, mogoče ima CR+LF na koncu,..?
me pa zanima par stvari. Take module se dobi pri silici? kakšna je cena, kaj točno je OBEX. imaš kak link kjer je kakšen zanimiv projekt s čistimi osnovami uporabe BT?
hvala _________________ LP, Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Avg 21, 2008 11:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Obstaja kakšen software za PC, da lahko krmiliš ta modul in debugiraš komunikacijo? _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70783.83
|
Objavljeno: Čet Avg 21, 2008 12:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.27 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Čet Avg 21, 2008 6:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarE69 je napisal/a: |
Sam sem uporabljal connectblue module s seriaal port profilom in kot network gateway, OBEXa pa nisem uporabljal. Na SPP je delalo po specifikaciji. Sedaj uporabljam bluegiga module, ki se obnesejo odlično, pa tudi cenovno so ugodnejši od CB. |
no pri tem modulu je tako da je treba flashat BT modul z drugim softwearom da ne bo delal kot serial Potem bi se pa naj dalo OBEX uporabljat. OBEX je pa samo Object Exchange protocol. Se pravi protokol za izmenjavo podatkov med napravami.
In ker telefoni poznajo OBEX mi serial port tukaj ne koristi.
Mare mislim da sem te module tudi gledal pa se ne spomnem zakaj smo se potem raje za CB odločili. Cena CB modula je 33EUR. Koliko je pa bluegiga modul? Ker mi je nižja cena zelo pomembna. _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pet Avg 22, 2008 8:47 am Naslov sporočila: |
|
|
OBEX podpirajo vsi mobiteli? Zamenjal sem namreč mobitel in novi nima več SPP server podpore. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

|
Objavljeno: Sre Sep 17, 2008 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
upam, ker zdaj sem končno flashal bt modul in bi naj podpiral obex.
samo od telefona še pa vedno nič pametnega ne dobim.
mu sploh prav pošiljam bajte? Ve kdo mogoče. _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2008 7:48 am Naslov sporočila: |
|
|
No včeraj mi je končno uspelo poslati 1. slike na telefon
Po več tedenskem komuniciranju z šwedsko ekipo, ki izdeluje module. Smo le uspeli zrihtati zadevo. Module je potrebno flashati z drugim programom, ki podpira OBEX.
Velike probleme sem imel z flashanem. Na koncu sem moram modul vzeti iz plate in ga priključiti na MAX232, da sem ga lahko flashal.
Zdaj moram še SD kartico obudit h življenju  _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni