|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Mr.Nice Član

Pridružen-a: Sob 12 Avg 2006 11:24 Prispevkov: 110 Aktiv.: 0.48 Kraj: okolica Maribora
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 11:56 pm Naslov sporočila: Popravilo glasbenega stolpa |
|
|
Pozdravljeni!
upam da sem dal v pravi forum tole temo.
In sicer imam problem, sosed mi je dal popravit glasbeni stolp,firme ne vem točno katere je, ker še sploh nisem imel časa ga pogledat, samo sprobal sem ga, firmo bom vam pa v naslednjih dneh povedal.
No sosedu ga je strela skurila, je pa zanimivo, da dela napajanje vse, prižge se čisto normalno itd...problem je samo, da ni zvoka pa tudi cdjev noče prebrati.
Jaz sumim sicer da bi bla mrtva ojačevalnika ki sta noter.
tudi cd changer deluje čisto ok, zamenja cdje normalno, le prebrat pa noče, napiše cd read failed tako nekako.
Moram si čas vzet pa ga razstavit, da pogledam notranje dele, če je kje zažgano itd...
No kaj pravite vi, kaj bi bilo narobe?Meni je čudno, zakaj dela napajanje?Prvo vedno ob kakšnem udaru crkne napajalni del kajne?
Popravite me, če se motim....
Sicer sem sedaj dal bolj malo podatkov, pa za prvo silo velja, bom še povedal, ko bom še kaj opazil.
hvala za odgovore pa lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Nice Član

Pridružen-a: Sob 12 Avg 2006 11:24 Prispevkov: 110 Aktiv.: 0.48 Kraj: okolica Maribora
|
Objavljeno: Tor Avg 05, 2008 11:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vseeno, da ste vsaj odpisali, mimogrede tisto sem že prebral o tv in streli.Sicer sem sam že marsikaj popravil pa dobro, bom povedal nekaj na naš šolski sistem, no, ko sem še hodil v šolo, mene je najbolj motilo pri praksi ali pa pri teoriji, to, da nismo nikoli popravljali kakšne stvari, le izdelovali smo stvari po načrtu, sicer sem tudi sam zase delal kaj doma in sem marsikaj tudi popravil, pa sem pri tem imel veliko zadovoljstvo.
Ker, če bi v šoli učitelji učencem pokazali konkretno, kako se stvari lotit, kako premerit vsak element, kako nastaviti osciloskop, prebrati z njega itd...
Tak pa je podn od podna in mislim da je vse slabše....
eh bzw pa se opravičujem za off topic, lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70636.62
|
Objavljeno: Tor Avg 05, 2008 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Nice Član

|
Objavljeno: Tor Avg 05, 2008 1:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer sem imel jaz učitelja starejšega gospoda, ki je bil tik pred upokojitvijo in ima še vedno elektroniko v malem prstu!Je pa bil izjema, ni pa mogel nam nič konkretnega pokazati, ravno zaradi varčevanja šolskega sistema oziroma materialnega prikrajšanja....tak da....
totalno brez veze, samo na denar še vsak misli... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rhondak Član

Pridružen-a: Sre 06 Feb 2008 17:18 Prispevkov: 137 Aktiv.: 0.65 Kraj: Stari trg pri Ložu
|
Objavljeno: Tor Avg 05, 2008 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
hm najlažje je rečt učitelji so krivi, res da tisti ki so vsaj na ta forum registrirani so nekaj odnesli od šole. letos sem končal elektro šolo v Šiški in moram rečt, da sem imel 30 sošolcev v od tega nas je bilo 6 zainteresiranih za resen pouk drugih 24 pa se jih je v šolo vpisalo samo zaradi tega da bodo naredili neko šolo! HMMM.... !
vem da imam sam še zelo malo izkušenj ampak če si se v šoli dovolj zanimal, si iz nje lahko odnesel marsikaj uporabnega. _________________ VEČ glav, VEČ zela
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.97
|
Objavljeno: Tor Avg 05, 2008 11:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Eh, spet krivite šolo za lastno lenobo...
Jaz sem iz šole odnesel bolj malo koristnega, kar se tiče elektronike, saj sem zahajal v strojniško smer. (pri čemer, priznam, nisem bil niti povprečen, tako po zainteresiranosti kot po šolskem uspehu)
Osnove pa sem pobral iz bolj splošnih predmetov, recimo osnovnošolska in srednješolska fizika, matematika... Seveda tudi elektrotehnika, kolikor jo je pač v srednji bilo.
V srednji šoli sem, namesto da bi on mene, jaz učil učitelja predmeta "elektrotehnika in energetika", kar je pravzaprav zares žalostno, kar se šolskega sistema tiče. Je bil pa drugače možak na mestu, sicer honorarc iz bližnje firme in je bil stručko v svojem poslu ki ga je opravljal, a to žal ni imelo preveč veze s predmetom.
Sva pa lepo shajala, ker mu ni bilo izpod časti priznat neznanja in znanje sprejemat od pubertetnika, medtem ko je bil on že kar proti 50, pomoje.
6 od 30 je pravzaprav nadpovprečno. Upam, da se na ta način stanje izboljšuje, saj v času moje SŠ pred 20 leti, je bilo to razmerje 3 (max. 4) od 35÷36. Enako tudi med vrstniki v elektro smeri.
Najboljši v mojem razredu ni vedel katero je svečka in katero vplinjač na lastnem mopedu, ampak teorijo je pa raztural
Skratka, brez lastne angažiranosti izven šole si mrzel.
Šola ti da le teoretične osnove, pa ne zdaj jamrat o uporabi osciloskopa in podobno, če sploh ne veš zakaj ga uporabljat.
Skoraj nemogoče je opisat praktični pouk strojnega tehnika, kjer piliš U profil s staro, z oljem namazano pilo.
Ampak če imaš kaj smisla za praktično delo, se boš hitro znašel tudi za stružnico ali rezkalnim strojem.
Pri postavljanju vprašanja na forum pa je vsekakor treba podat čimveč informacij, saj nihče nima volje in veselja vleči vse iz tistega, ki prosi za pomoč.
Ugibati rešitev pa še manj.
Nikomur se ne ljubi naštevat vseh možnih napak, saj je stolp za 50EUR, enostavnemu izgledu in simbolični ceni navkljub, bolj kompleksna zadeva od TVja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.42 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Avg 06, 2008 12:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Stanje se vsaj v moji generaciji in mojem oddelku ne izbolšuje od 36 sva dva zainteresirana, sedaj nas je manj ampak zainteresiranost ni kaj dosti večja. _________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2105 Aktiv.: 8.86 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Avg 06, 2008 7:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Je bil stolp med nevihto priključen tudi na (kabelsko) anteno?
MadMax je napisal/a: |
Eh, spet krivite šolo za lastno lenobo... |
offtopic
Moji spomini na šolo so takšni:
Osnovna šola:
- Slovenščina: Za razrednika smo od 5. razreda naprej imeli isto razredničarko.
Na žalost si je le ta vzela preveč časa za obravnavo 3-h osebkov, ki so bili redno vpisani v dnevnik. Zaradi tega je za obravnavo snovi zmanjkovalo časa. Zato smo imeli dodatne ure, ki pa so bile prav tako zapravljene z obravnavo (vedno istih) v dnevnik vpisanih osebkov.
-Zgodovina: Zgodovina: Učiteljica je bila navdušena nad miselnimi vzorci. Na grafoskop je dala folijo z miselnim zorcem, ki naj bi ga prerisali v zvezek. Na ta način smo jemali vso snov.
-Angleščina: Imeli smo 2. učiteljici.
Prva je imela psa. cca 1/2 ure je porabila za debato z učenci, ki so tudi imeli psa (debata je bila v slovenščini). Bila je sposobna zaključit ocenjevalno obdobje na podlagi enega +, ali -, brez pisnega, ali ustnega preverjanja za oceno.
Druga je trdila, da ima slabe glasilke in ne more govoriti bolj na glas. Govorila je tako potiho, da je kljub tišini ni bilo slišati v zadnjih klopeh.
-Fizika: Učiteljica je imela lestvico, koliko učencev v razredu bo imelo oceno pet (2) in koliko štiri (4). Tega plana se je tudi držala.
Srednja šola:
-Elektronska vezja: Prof. je bil v razredu manj kot 10% časa. Ta čas je porabil za pripovedovanje zgodbic, kritiko komunizma, kako je kupoval fičota in komentiranje preteklih, ter aktualnih političnih dogodkov. Tiste redke trenutke, ko smo jemali snov (cca 1/4 knjige v eni uri), je hodil po okenski polici in metal koščke krede v zvočnik. Med kontrolko nas je spraševal, če se gre kdo z njim tepst. V kontrolnih nalogah je bila snov, ki bi jo po planu morali obravnavati, pa je nismo.
-Praksa: Razen ene izjeme, učitelji prakse praviloma niso bili v učilnici. Učilnice za prakso so bile v od šole ločeni stavbi, do katere se je prišlo po razmeroma ozkem prehodu. Za okno, ki je gledalo na ta prehod, so učiteji nastavili kamero (zelo neopaznih dimenzij cca 15 x 10 x 30 cm). Tako so lahko pravočasno odšli iz kabineta v učilnice, kadar jih je predstojnik oddelka prišel kontrolirat. Razen ene izjeme so ocenjevali pisavo v poročilih.
-Meritve: Ocena vaj je bila odvisna od pisave in faktorja X. En dijak v skupini je lahko oddal poročilo stiskano na (iglični) tiskalnik. Dve enako kvalitetni poročili sta lahko dobili zelo različni oceni.
-Kemija: Cca 1/2 ure je profesor porabil za do sekunde točen vpis prihoda zamudnikov in kontrolo prisotnosti.
-OET Imeli smo dva profesorja. Prvi je bil OK. Drugi je manj razumel snov, kot boljši dijaki.
Kolikor toliko normalne predavatelje sem videl šele na fakulteti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2221 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sre Avg 06, 2008 4:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Enkrat sem sam popravljal glasbeni stolp. Ta je sicer imel le iztaknjen konektor za podatke iz CD izmenjevalca. Pri tebi pa je verjetno strela kaj scvrla, čeprav ko nam je usekala strela v sortirnico sem kose stikal za luči pobiral na drugi strani sobe. Mogoče imaš srečo in je le iztaknjen kabel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Nice Član

|
Objavljeno: Sre Avg 06, 2008 5:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se popolnoma strinjam z madmaxom, šola ti da le neke teoretične približke, ostalo je vse odvisno od nas samih, koliko smo zainteresirani.Sam nisem imel neke posebne zainteresiranosti za fax, pa sem eno leto v zrak spustil, vem noro, ampak tako pač je, sedaj delam v svoji stroki, sicer jaki tok:)
Spet off topic, se opravičujem.
Ja stolp je bil med nevihto priključen na ono anteno, ki je podobna neki tanki žički, v tisto strela ne more vsekat:D
@airwolf:
hja dvomim, da bi bil konektor iztaknjen, še vedno nisem utegnil pogledati stolpa, pa čeprav imam dopust, imam doma veliko dela....
hvala za odgovore pa lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni