www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Digitalni radiatorski termostat

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2008 12:33 am    Naslov sporočila:  Digitalni radiatorski termostat Odgovori s citatom

Ima kdo kaj izkušenj z digitalnim termostatom Honeywell, ki je v prodaji pri Conradu? Z običajnimi termostatskimi ventili (brez elektronike) imam slabe izkušnje.

LP

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.98
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2008 12:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Termostati, ki imajo tipalo tik ob radiatorju niso nikoli preveč zanesljivi. Čez potegneš zaveso že imaš drugo temperaturo ob tipalu kot pa je v prostoru. Obstajajo zelo podobne a boljše varijante ...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2008 12:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, točno Iztok. To tudi meni ne gre v glavo pri vseh termostatskih ventilih. Skregano s teorijo regulacije. Ne moreš imeti tipalo direktno na izvršilnem členu.
Tega digitalnega bi mogoče lahko modificiral tako, da bi mu vgrajeno tipalo temperature oddaljil proč od ventila za kakšen meter

LP

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2008 12:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem ga kupil pred kakim mesecem, ko je bil še 10€ dražji Evil or Very Mad
Zamenjal je Armalovo termostatsko glavo.

Sam sem zadovoljen in načrtujem nabavo še kakšnega.
Temperatura v sobi precej stabilnejša kot z navadno TR glavo (nihanje iz +/-3°C na +1-0).
Doda pa tudi kar nekaj komforta, saj mi zalaufa radiator pol ure preden se zjutraj zbudim za na šiht in grem lahko na wc brez pinceta/lupa kompleta Wink

Zna pa biti morda komu moteče če ga ima v spalnici in zahteva absolutno tišino.
Tole čudo ima namreč motorček, katerega glasnost je zanemarljiva povsod razen v tihi spalnici.
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2008 8:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem jih tudi kupil tri kose, ko so bili v akciji. Morem reči, da sem za sedaj zadovoljen, temperatura je bolj konstantna, pa še v spalnici se vklaplja/ izklaplja samo v željenem času. Edina težava je bila namontirati ga na ventil. Moral sem uporabiti podložko med ventilom in regulatorjem, da deluje dobro. Drugače bi bil ventil vedno zaprt.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2008 9:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem mu izvlekel kovinsko iglo, ki pritiska na radiatorski ventil in skrajšal za cca 2.5mm.
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No jaz sem pa v ta namen uporabil podložko iz 1,5mm2 bakrene žice. Sajsem štromar Very Happy
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.61
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 4:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Regulacija, kljub temu da je tipalo blizu radiatorja, več kot zadovoljivo deluje, saj je termostatska glava manj kot 1m od tal, poleg tega pa zrak kroži vertikalno mimo radiatorja in to v smeri od tal do stropa ... torej ima direktna toplota radiatorja le malo vpliva, pa tudi če ga ima, je napaka vedno enaka, še v primeru zaves je napaka več ali manj enaka.

Kakšna je trenutna cena elektronske termostatske glave?

MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 5:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

49.95€ oziroma 45.95€ za 3 ali več kosov.

Št. izdelka: 615952
Nazaj na vrh
jernejjj
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 19 Mar 2008 16:27
Aktiv.: 0.02
Kraj: LOKA

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2008 4:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zanimivo.Tudi sam sem iskal nekaj podobnega,zgleda da se tudi v conradu najde kaj koristnega.Upam da ga še imajo.
l.p.
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2008 4:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na Ebay.de so dosti cenejši kot pri Conradu. Jaz sem dobil 6 kosov
za 155 euronov. Obstajajo tudi pod imenom Burg Twister. Ko ga podereš pa
v notranjosti piše Honeywell.

LP

ALEŠ1
Član
Član

Pridružen-a: Pon 30 Okt 2006 0:44
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 22, 2008 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odlična zadeva, za blok. Za hišo ne, ker imaš drugačno regulacijo. Sem kupil enega in mi zelo lepo regulira, tako da bom kupil še tri.
LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni