Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 10:19 am Naslov sporočila: USB polnilec in iPod |
|
|
Pozdravljeni!
Naredil sem USB polnilec iz zbirke projektov, sem mislil, da bi z njim polnil iPoda.
Zdaj pa je težava. iPod se noče polnit.
Na računalniku to izgleda takole: Vstavim iPoda, lučka začne utripati. Računalnik ga zazna, in lučka še kar utripa. iPoda moram izvržti (Pod Moj računalnik), kar povzroči, da lučka samo gori, kar je znak za polnjenje.
Na polnilcu pa enako. Ko ga vstavim, lučka samo utripa in utripa... Kaj moram narediti? Obe data liniji (ki sta zdaj v zraku - nista priključeni) preko 10k upora vežem na GND? Ali na VCC? Ali pa ju zvežem med sabo?
Prosim za rešitve, ker sem se tako trudil narediti ta izdelek, zdaj pa vidim, da ne deluje.
_________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
m.matic Član

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2004 22:43 Prispevkov: 189 Aktiv.: 0.80
|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 11:42 am Naslov sporočila: |
|
|
16k pullupa na data linije (mislim da pulupa). Malo postfaj!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 1:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
dojaja je napisal/a: |
16k pullupa na data linije (mislim da pulupa). Malo postfaj! |
Čakaj malo... 16k upor med data linijo in... GND?
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jobber Član

Pridružen-a: Sob 07 Maj 2005 18:58 Prispevkov: 110 Aktiv.: 0.46 Kraj: Bohinj / Lj
|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 5:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Med data linijo in VCC. (pullup - "povleci gor")
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 7:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
EDIT: DELUJE!!! Slabi stik je imelo pa sem zalotal pa gre.
Dal 15k (16k nimam) med Data- in VCC ter med Data+ in VCC.
Ne deluje. enaki simptomi kot prej. Lučka utripa, se mi zdi da okrog 4-krat utripne, potem pa vse skupaj ugasne in ne utripa več.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me samo, zakaj se mi ta polnilec pretirano greje. Predvsem je zelo vroča dušilka L1 ali pa ena izmed diod in pa čip je tudi zelo vroč?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.67
|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sliši se kot kratki stik na izhodu, premajhna vhodna napetost ali neprimerna dušilka.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 10:40 am Naslov sporočila: |
|
|
jjakob je napisal/a: |
Sliši se kot kratki stik na izhodu, premajhna vhodna napetost ali neprimerna dušilka. |
Za vhodno napetost imam 2 AA bateriji, skupaj 2,77V (zmerjeno z multimetrom). Na izhodu ni kratkega stika, ker če nič ne vključim v USB je lahko prižgan cel dan pa se ne bo zagrel nič. Mogoče pa iPod "požere" preveč toka? In potem kombinacija slabšega vhodnega toka in "preveč laćnega" iPoda pa je tukaj gretje...
Naj dodam še eno baterijo ali pa žaščitni upor na +5V izhodu?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
m.matic Član

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2004 22:43 Prispevkov: 189 Aktiv.: 0.80
|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 4:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potegne tudi 0.5A tako, da z 7805 ne bo šlo, če ga ne boš dobro hladil. Obstajajo pa druge izvedbe...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.67
|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 11:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
dojaja je napisal/a: |
Potegne tudi 0.5A tako, da z 7805 ne bo šlo, če ga ne boš dobro hladil. Obstajajo pa druge izvedbe... |
Ne uporablja 7805, ampak switcher z MAX756 (link je na začetku).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cucusniper Neznanec

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:23 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.04 Kraj: Vurberk
|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 2:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem poiskušal se poigrat z tem usb priključki in sem naredil napajalnik 5.15V in pa 2A vendar je nastal problem pri polnjenju gsm-a in se mi dogaja enak problem ko noče začet polnjenja probal sem že vse varijante ki so mi padle na misel vendar mi nikakor ne začne polnit tud po interneto se obrnil vse možno in nisem našel nič konkretnega , če kdo ve kako pomagat bi bil zelo vesel
Lp,
_________________ Elektronika |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 7:15 am Naslov sporočila: |
|
|
cucusniper je napisal/a: |
Tudi jaz sem poiskušal se poigrat z tem usb priključki in sem naredil napajalnik 5.15V in pa 2A vendar je nastal problem pri polnjenju gsm-a in se mi dogaja enak problem ko noče začet polnjenja probal sem že vse varijante ki so mi padle na misel vendar mi nikakor ne začne polnit tud po interneto se obrnil vse možno in nisem našel nič konkretnega , če kdo ve kako pomagat bi bil zelo vesel
Lp, |
Mobitel je glede polnjenja preko USB kabla zelo trmast. Vsaj Sony Ericsson po mojih izkušnjah. Ga priključim na računalnik in se lepo polni, ko pa računalnik ugasnem (in USBji ostanejo pod napajanjem, ker vse ostale USB naprave delajo/svetijo) pa se tudi mobi neha polnit Polnjenje mi ne dela tudi pri nobenem ostalem USB polnilcu. Izgleda, da telefonu potrebujejo neko komuniciranje z računalnikom, da se lahko polnijo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cucusniper Neznanec

|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja , jaz sem tudi včerej sprobal na Sony Ericsonu k550 in pa na moji Omniji in pri Omniji sem navsezadnje ugotovil da ima USB od Omnije celo popolnoma drugačen razpored pinov na kablu kot pa polnilni priključek, tako da sem na koncu bil toliko trmast in sem šel razdret ta polnilec od Omnije in ugotovil da ima lepo samo dve žili +5V in pa gnd in sem jih lepo odlotal in priključil na generator na 5V in popolnoma lepo polni. Sedaj zvečer pa sem med staro šaro šel poiskat en star univerzalni USB polnilec ki je hin in grem preverit malo kako ima ta rešen problem , ker ima celo led ki spremeni barvo iz rdeče na zeleno ko polnilec prepozna da se gsm polni.
Upam da bom kaj uspel ker namreč namen je da bi lahko polnil nakoncu vse vrste mobilnikov zato ker imam ta USB namreč vgrajen kar v steni.
Tukaj spodej sta dve sliki kako približno to zgleda ta USB .
http://img266.imageshack.us/img266/4580/snc00448.jpg
http://img156.imageshack.us/img156/4289/snc00449.jpg
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David2204 Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01 Prispevkov: 997 Aktiv.: 4.91 Kraj: Ljubljana - Nova Gorica
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cucusniper Neznanec

|
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 8:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se bom spravil po material do delavnice in grem sprobam, se grem malo igrat ker sem si že prinesel tudi star usb polnilec da ga malo premerim in preštudiram heh
Lp
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|