Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sonyx Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27 Prispevkov: 453 Aktiv.: 2.10 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 12:54 pm Naslov sporočila: MS Windows Vista problem |
|
|
Imam težavo. Ko želim na računalnik namestiti MS Windows VISTA Business ORIGINAL se mi, ko poteka nalaganje za v setup okno računalnik kar samodejno izklopi. Tako da mi ni jasno zakaj? Zamenjal sem že napajalnik pa ni bil zajec v tem grmu ne vem v katerem pa zares tiči .
LP Danilo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4226 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
verjetno je naštimana za kakšno brand znamko : lenovo, ibm, dell , hp. Verjetno se njene nastavitve ne ujemajo s tem kar imaš v računalniku  _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 3:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
potem bi javil, ne bi se izklopil. Mora biti nek del hardware-a zanič - ali napajalnik, defektni RAM-i...težko reči. Je trea poskusit - če si lahko nekje sposodiš napajalnik, zamenjaj in poskusi.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 3:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi najprej RAMe testiral. Sem imel podoben problem. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slemi Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29 Prispevkov: 386 Aktiv.: 1.62 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 4:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem imel podobne težave. Hec pa je bil v tem, da se je računalnik pregrel. Daj mu pod nogice kako podlago, da se bo lažje in boljše hladil, pa še enkrat poskusi. Pa preden začneš nalagat visto ga pusti, da se dobro ohladi.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 6:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je recimo pregrevanje krivo potem je problem treba rešiti globalno, ne začasno - če se CPU pregreva je treba pogledati če hladilnik lepo nalega, med hladilo in chip obvezno pasto in pa preveriti če ni CPU ventilator zanič. No, na hitro se lahko pogleda tako da škatlo odpreš in nalagaš. Vsake toliko časa preveriš z roko hladilo CPU-ja...če se spečeš ---jaoj..! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sonyx Član

|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 8:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom preizkusil te napotke pa vsam javim kako sem jih bom rešil . Zaenkrat pa hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sonyx Član

|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 11:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako upsešno sem našel zajca in ga pregnal iz grmovja. Problem je bil na grafični kartici saj se ventilatorček, ki je namenjen hlajenju procesorja sploh ni vrtle. Potem pa sem ga vzel ven malo pošprical z W*40 in ga z zračnim kompresorjom zelo prevertel. Spihal sem tudi cel računalnik saj je bilo praha na tone . Še enkrat vsem hvala sem bil še toliko bol pozoren na ventilatorje in ventilatorčke.
Lp Danilo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.67
|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
sonyx je napisal/a: |
Tako upsešno sem našel zajca in ga pregnal iz grmovja. Problem je bil na grafični kartici saj se ventilatorček, ki je namenjen hlajenju procesorja sploh ni vrtle. Potem pa sem ga vzel ven malo pošprical z W*40 in ga z zračnim kompresorjom zelo prevertel. Spihal sem tudi cel računalnik saj je bilo praha na tone . Še enkrat vsem hvala sem bil še toliko bol pozoren na ventilatorje in ventilatorčke.
Lp Danilo |
Naredil si ravno tisto, kar ni prav.
Ležaje se kvečjemu čisti z WD40, po tem jih je pa treba naoljiti z strojnim oljem.
Prav tako je pravilo, da se ventilatorjev NE piha z kompresorjem, ker se ob tem uničujejo ležaji (neenakomerna obremenitev, visoki vrtljaji). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sonyx Član

|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 11:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri roki nisem imel stojnega olja zato sem kar z WD40 to sem že počel in še nisem imel problema da nebi delovalo. Si pa bom umislil olje. Naj bolje bi vrjetno bil olje za šivalne stroje? Na to glede kompresorja pa sploh nisem pomislil hvala za opomin. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sre Avg 27, 2008 8:07 am Naslov sporočila: |
|
|
No, ja...tudi menjava ni tako draga, saj so ventilatorji danes poceni... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aquL Neznanec

Pridružen-a: Čet 04 Sep 2008 16:29 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Čet Sep 04, 2008 4:41 pm Naslov sporočila: Vista, vista |
|
|
Najprej je vedno treba preveriti če je računalnik dovolj zmogljiv!!!
Potem šele naložiš windows vista ZLATO PRAVILO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|