www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

AVR ethernet controlled device (tux graphics.org)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.13
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 29, 2008 2:18 pm    Naslov sporočila:  AVR ethernet controlled device (tux graphics.org) Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Lotil sem se izdelave vezja z http://www.tuxgraphics.org/electronics/200606/article06061.shtml.

Sedaj pa sem naletel na problem. Nikakor vezja ne moram spraviti k delovanju in sem ugotovil da je težava verjetno v proklopu ethernet kabla v vezje.

Ledice na konektorju ne dajo odziva.

Uporabljam CviLux konektor CJCB tipa F. Prilagam datasheet.

Sedaj imam priklopljeno:
P8,P7 = TPIN +/-

P2,P1 = TPOUT +/-

P6 = gnd

Glede an shemo nisem vključil zaščitne tuljave na med P6 in Vcc.

Celotno vezje sem pregledal in premeril in je vse vredu. V najslabšem primeru ga bom moral sestaviti še an protobordu, če se bo pokazala napaka tam.

Prosim za pomoč, če lahko potrdite pravilno vezavo ethernet priklopa.

Edit: Dodal sem datasheete za konektor in ENC28J60
Lp

ENC28J60.pdf
 Opis:
ENC28J60 datasheet

Download
 Ime datoteke:  ENC28J60.pdf
 Velikost datoteke:  1.5 MB
 Downloadano:  13 krat

CJCB.pdf
 Opis:
konektor CJCB datasheet

Download
 Ime datoteke:  CJCB.pdf
 Velikost datoteke:  689.54 KB
 Downloadano:  10 krat

Nazadnje urejal/a Musty Tor Jul 29, 2008 4:58 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 29, 2008 4:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobro poglej datasheet od ENC28J60 in tvojega konektorja če si pravilno zvezal "transformatorje".

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Musty
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 29, 2008 5:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem preveril, pa mi še vedno ni uspelo odkriti napake...

Lp
Nazaj na vrh
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 29, 2008 6:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Upam, da si preveril, če je magjack ustrezen (specifikacije).

Si LEDice priklopil (magjacik pin 9,10, 11,12) na (ENC pin 26, 27) ?

Če sem prav pogledal P6 ne bi smel biti priključen nikamor, P3 pa preko tuljave na +3,3V, ter na R8, R9 in C7.
Si naredil prevezavo tam, kjer bi morala biti tuljava (P3) ?

EDIT:

Do kam pride program ?
LCD in LED vezana na uC oživita?
Nazaj na vrh
Musty
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 29, 2008 7:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ledice so pravilno priklopljene, preveril z multimetrom

Tuljavo sem izpustil, vendar pa nisem prevezal na +3,3V , to zna biti problem bom preizkusil.

Vezja še nisem programiral, vendar LED na uC ne sveti.

lp
Nazaj na vrh
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 29, 2008 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ENC je potrebno inicializirat pred uporabo. To naredi program v uC-ju.
Nazaj na vrh
l-note
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Jul 2004 12:32
Aktiv.: 0.42

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 30, 2008 12:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Link LEDica bi morala goreti tudi brez uCja.
Nazaj na vrh
Musty
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 30, 2008 9:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsekakor bi morale ledice na konektorju se prižigati, glede na prihajajoči promet...

Bom še enkrat preveril vezavo, če sem slučajno kaj spregledal.
Nazaj na vrh
l-note
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 06, 2008 11:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Te dni se tudi sam ukvarjam z ENC28J60 in sicer v navezi s PIC 18F4550.
Praktično 3 dni pa sem porabil, da je čip uspešno vzpostavil povezavo s hub-om/switch-em in da je link LED-ica gorela na obeh koncih. Vzrok za težavo je bila HTE-jeva mikrovtičnica 8/8, ki ima ravno obraten pinout kot RJ-45 (ker so kontakti na spodnji strani in ne na zgornji) Laughing . No, ko sem na kos UTP kabla stisnil en obrnjen konektor je zadeva čudežno začela delati.

Zdaj se bom pa počasi začel ukvarjati s softverom. Trenutno imam nekaj težav, ker mi ne uspe usposobiti hardverskega SPI-ja v 18F4550. Poskusil sem že z vgrajenimi knjižnicami v mikroC, Microchip C18 ter z ročnim nastavljanjem registrov in ni šlo. Dela mi samo z uporabo programske knjižnice v microchipovem C18 (sw_spi).
Nazaj na vrh
l-note
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 13, 2008 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, da opišem nadaljevanje svoje zgodbe z ENC28J60 (bom kar po alinejah, da bo bolj pregledno Smile):

- 18F4550 ima premalo pomnilnika (32 KB) za uporabo Microchipovega TCP/IP stacka, zato sem ga nadomestil s PIC 18F4620 (64 KB)
- 18F4620 ima pine za SPI razporejene drugače kot 18F4550, zato sem moral že izdelano vezje malo preurediti z uporabo mostičkov
- komunikacija med PIC in ENC28J60 je bila na vezju izjemno nezanesljiva, medtem ko je na protoboardu delovala brez problemov - težavo sem odpravil z uporabo dodatnih uporov na SPI liniji in sicer na pinih SDO, SCK in CS - priporočajo se sicer 200 ohmski, ker pa jih nisem imel, sem uporabil 100 ohmske in zaenkrat deluje stabilno (informacije o dodatnih uporih: LINK1, LINK2)
- pri 18F4620 sem uporabil notranji oscilator, nastavljen na 8 MHz, z vklopljenim PLL-jem, ki zviša frekvenco na 32 MHz
- narediti je bilo treba kar nekaj sprememb v kodi TCP/IP stacka, v glavnem gre tu za določanje I/O pinov za SPI, LED diode, tipke... (mesta, kjer se uporabljajo LEDice in tipke sem v glavnem kar zakomentiral, ker jih na svojem vezju nimam)
- ker uporabljam 2x16 character LCD, sem vse klice do LCD-ja nadomestil s klici Microchipove knjižnice "xlcd" (uporaba LCD-ja sicer ni nujna)

Kar se strojnega dela tiče, sem si izdelal 2 ločeni vezji, in sicer eno za mikrokontroler ter eno za ENC28J60. Povezujeta se z napajalnim in 4 žilnim podatkovnim kablom (tudi to je možen vzrok za težave pri SPI komunikaciji, saj je priporočljivo, da so povezave ČIM KRAJŠE).
Poleg ENC28J60 sem uporabil transformator (=magnetiko = sprejemno-oddajni filter) z oznako FB2022, ki sem ga odlotal iz stare mrežne kartice.
Za prilagoditev med 3.3 V in 5 V nivojem pa sem signal med pinoma SO -> SDI (ENC28J60 -> 18F4620) speljal preko 3-state bufferja 74HC HCT125.
Nazaj na vrh
forest70
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2008 1:00
Aktiv.: 2.85
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 02, 2008 11:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Lotil sem se izdelave vezja z [url] http://www.tuxgraphics.org/electronics/200606/article06061.shtml. [/url]
Zadeva lepo deluje. http://roko.org:1434 Z njim sedaj merim temperaturo z pomočjo LM335. Težave imam pri izračunu s double sprmenljivkami. Ko hočem nekaj zračunat npr 935/310 mi po prevajanju kodo poveča iz nekih 5kByte na 8kByte oziroma tudi čez tako da pride do napake pri prvajanju. Uporabljam pa ATmega88.
LP

Nazadnje urejal/a forest70 Tor Okt 07, 2008 7:54 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2008 8:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rešitev je fixed point aritmetika.
Musty
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 05, 2008 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo ponovno nekaj na to temo. Po težavah z vezjem nato zaradi pomanjkanja časa nisem nadaljeval.

Sedaj se bom lotil risanja TIVa, saj sem osvojil postopek izdelave vezij. Prej pa me zanima, če slučajno narisano že obstaja, saj ne bi rad delal če je že.

Bom vadil raje na kakšnem drugem projektu v tem primeru.

Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni