www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

aktualna tema - prestavitev ure

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jahtba
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Okt 2005 23:38
Aktiv.: 1.06
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2008 10:13 am    Naslov sporočila:  aktualna tema - prestavitev ure Odgovori s citatom

Če povem na začetku, me to prestavljanje ure sem in tja kar p...., posebej,ker imamo pri hiši ene tri radijske od katere se pač nobena danes ni sama uredila. Pri vindowsih oziroma med pc-ji pri hiši pa tud so razlike, zato se obračam na vas s prošnjo: kako urediti,da bi se ura na pc-ju sinhronizirala sama in bila zanesljivo točna ? Hvala za pomoč.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2008 10:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za točen čas v medmrežju skrbi SNTP.Poizkusi na tej strani:

http://rbytes.net/software/sntp-clock-synchronization-service-review/

LP
Boris
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.30
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2008 11:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Natančna ura.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2008 11:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V win2k sem uporabljal tole: http://www.thinkman.com/dimension4/
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2008 11:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

v XP sem nastavil avtomatsko sinhronizacijo na "time.nist.gov" in na firewallu odprl port NTP (123 UDP). Deluje.
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2008 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupi si Apple-a. Pa ne boš imel problemov s tem Wink

Nekoč se je dobilo tudi ene DCF77 module za priklop na COM (mogoče sedaj na USB) in si tako imel skozi neko referenco. Vsekakor pa, ura na mobitelu se mi je sama prestavila za 1 uro nazaj. Je pa moje mnenje, da je to prestavljanje vekerja naprej pa nazaj totalni nesmisel in nenazadnje nepotrebna obremenitev za organizem. Sicer tale jesenska prestavitev še nekako gre, a pomladanska me pa vsaj za par dni onesposobi. Ne samo, da moram vstati eno uro prej, tudi zvečer se razmere spremenijo, saj grem spat z zamikom ene ure, in ker je pač biološka ura drugače naravnana, pride do nesoglasij in ti mimo grede izpade z 2h spanca. Dandanes pa itak niso več luči problematične (največji porabniki) vsaj ne v industriji, tako da bi lahko komot shajali brez tega.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jobber
Član
Član

Pridružen-a: Sob 07 Maj 2005 18:58
Aktiv.: 0.46
Kraj: Bohinj / Lj

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2008 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sinhronizacijo časa z NTP omogoča tudi Arnes.
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.58
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2008 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na Visti je šlo čisto brez težav. Kak teden prej je bilo celo napisano obvestilo pod koledarčkom, da se bo iz sobote na nedeljo spremenila ura.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2008 1:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz za router uporabljam NTP od IJS na 193.2.4.2 , ki pa na žalost ni ravno najbolj aktualiziran pri prehodih ... trenutno javlja čas 11:16 Confused
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.58
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2008 1:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
Jaz za router uporabljam NTP od IJS na 193.2.4.2 , ki pa na žalost ni ravno najbolj aktualiziran pri prehodih ... trenutno javlja čas 11:16 Confused

GMT?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2008 2:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

GMT +1 in Daylight Saving = Enabled
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2008 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jobber je napisal/a:
Sinhronizacijo časa z NTP omogoča tudi Arnes.

... pa tudi IJS (time.ijs.si).

V registru je mogoce popraviti interval sinhronizacije z NTP streznikom, ker je originalni nenormalno dolg, ura gre pa vsak dan lahko par minut narobe. Jaz sem ga zreduciral na nekaj ur.

Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.65
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2008 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se mi je zdelo nekaj čudno, da sem bil danes zjutraj že ob 6h nisem bil več zaspan, pa tudi malo mi je bilo čudno, da stenska ura v kuhinji za 1 uro prehiteva (s to uro imamo večkrat probleme), sedaj pa vidim, da se je čas prestavil. Rolling Eyes

Sem mislil, da smo uro že prestavili... Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni