|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bukovinsky Član

Pridružen-a: Sob 07 Okt 2006 14:21 Prispevkov: 58 Aktiv.: 0.25
|
Objavljeno: Sre Nov 05, 2008 12:27 pm Naslov sporočila: PWM kontroler z regulacijo toka |
|
|
Pozdravljeni!
Ker imam v planu izdelati PWM kontroler za napetosti do 180Voltov ter 20-25 Amperov ,želim dodati le temu regulacijo toka.
V pdf datoteki je krmilno vezje digitalnega (korak/smer) krmilja. Od tega bi želel odvzeti del za omejitev in regulacijo toka.
Ker pa ne razumem ,kaj pomeni pull-up upor v elktroniki ,ter vezava na upor + in GND bi rad izvedel,kaj predstavlja upor R16 10kohm?
Ker jaz za logiko ne bom uporabljal IR2184 ter 4013 flip-flop ampak logiko prikazano na sliki , me zanima ,kako povezati del za regulacijo toka z mojo krmilno varianto.
V mojem primeru je to ENABLE signal.
Ali moram pri tem uporabiti 10kohm upor ter ga vezati na ozemljitev, povežem signal preko inverterja na ENABLE signal, ali kako drugače?
Hvala
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
uhuservo_schematic.pdf |
Velikost datoteke: |
102.19 KB |
Downloadano: |
38 krat |
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
logic_zoom.gif |
Velikost datoteke: |
9.62 KB |
Downloadano: |
23 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni