|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2008 11:40 am Naslov sporočila: 5 Hz GPS moduli |
|
|
Torej, iščejo se GPS moduli, ki imajo update rate pozicije vsaj 5Hz ali več. Druge karakteristike niti niso tako pomembne.
Pri iskanju po spletnih trgovinah se je izkazalo, da takih na pretek ravno ni, pa tudi poceni niso. Npr. podoben od ublox-a kot ga je včeraj pokazal Frenki , v količini komad, dva stane 75€, kar je (skoraj) odločno preveč.
Najugodnejše kar sem našel je tole.
Najbolj sumljivo se mi zdi to, da recimo narejen bluetooth GPS sprejemnik, stane manj kot sam modul, zato sem prepričan, da se da izvohat module tudi ceneje.
Če ima kdo kakšen svoj source, ali ve kje bi module lahko nabavil ceneje, se močno priporočam. Najhuje je, ker rabim samo dva komada. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.72 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2008 12:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če kaj pomaga, bi lahko organizirali skupinski nakup GPS modulov in morda dobimo kaki popust. Bi namreč tudi sam potreboval en ali pa dva kosa. _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.89 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2008 12:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm ... tega podatka v datasheetih sploh ne zasledim (le pri Trimblu), ali pa narobe gledam Še nekaj linkov za module:
Roundsolutions
OriginGPS
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni