|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2008 11:00 pm Naslov sporočila: Vista in Windows explorer |
|
|
Z Visto nimam opravka, toda danes sem slušal pomagati svoji sošolki izpred 50-ih let z računalnikom. Ima pa windows visto. Sem si mislil, bo že šlo, kako.
No printer sem res instaliral brez problemov, toda potem, ko sem hotel narediti mapo na c: disku, nisem našel window explorerja. Med programi, pripomočki in podobnimi mapami ga ni.
Pa sem se nekako znašel z Internet explorerjem. Enostavno poslal sem url na c:
A potem nikako nisem znal narediti bližnjice explorerja na namizju, ki bi se takoj postavilo na željeno mesto na disku.
Sem obljubil, da bom povprašal, se pozanima, in dal potem navodilo, kako narediti.
Prepričan sem, da vas je veliko, ki poznate Visto, in prosim 'pomahajte!'
Pozdrav
vs |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2008 12:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Odpri Vistin Start meni, notri najdeš Moj računalnik (My Computer), Dokumente,... kar vse odpre Windows Explorerja.
Za bližnjico do mape, pojdi v nadrejeno mapo, povleči željeno mapo namizje (pri tem uporabljaj za premik desno tipko miško in ne leve) ter izberi 'Tu ustvari bližnjico' (Create shortcut here). _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4227 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2008 9:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Poglej pomoč - ultimat verzija jo ima kar dobro urejeno
Sicer ti lahko proti večeru prilepim tudi priročnik . _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2008 10:28 am Naslov sporočila: Hvala, |
|
|
Hvala,
Url vaših nasvetov bom posredoval naprej, in če bo potrebno jo še enkrat obiščem.
Pozdrav
vs |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.42 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2008 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Drži tipko "zastavica - START" na tipkovnici (Med CTRL in ALT) in medtem pritisni tiko "e". To ti vedno v oknih odpre explorer. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4227 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2008 10:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
V filemanager sem v HOME\OS VISTA \naložil knjigo : Windows Vista Annyonces _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2008 11:05 pm Naslov sporočila: Hvala |
|
|
Hvala, sem jo potegnil dol in poslal naprej.
jaz ostajam za sedaj še na xp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.33 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Sre Nov 26, 2008 11:05 pm Naslov sporočila: Re: Hvala |
|
|
vilko je napisal/a: |
Hvala, sem jo potegnil dol in poslal naprej.
jaz ostajam za sedaj še na xp |
Tudi v XP-jih je enako, če pritisneš kar ti je predlagal mucek4 se ti odpre moj računalnik, če pa izrecno želiš samo explorer (meni start na C , pritisneš desno tipko na start in nato razišči. Ta druga varijanta je tako v xp kot v visti enaka. _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni