www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Oškodovan pri ocenitvi-totalka

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
janez88
Član
Član

Pridružen-a: Čet 22 Nov 2007 1:24
Aktiv.: 0.28
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 25, 2008 2:54 am    Naslov sporočila:  Oškodovan pri ocenitvi-totalka Odgovori s citatom

Ima kdo že kako izkušnjo, glede zavarovalnic, ki ti kot poravnavo pošljejo ponudbo izplačila 1/3vrednosti cene vozil, ki se nekako na trgu prodajajo.
Se je že kdo pogajal za višjo ceno kot oškodovanec (nesrečo povzročil vinjeni) in , je to sploh smiselno ali vzemi ponujeno ali pojdi do pravnika in potem.....?

Hvala, lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rselan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2008 12:56
Aktiv.: 0.05
Kraj: Staje

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 25, 2008 10:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enostavno pokliči na poravnavo, pa njih vpraši okol tega!

link

Načeoma se oni ukvarjajo s takimi zadevami.

Lp
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70785.34

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 25, 2008 8:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 25, 2008 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej debate na ostalih forumih, na Alterju, Mobisuxu in Avtomobilizmu, kjer je že veliko napisanega.
Je pa res da je prva ponudba nizka, tako da je ne sprejmi prehitro.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 25, 2008 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pritoži se! Meni so najprej ponudili cca. 1500€ za "totalko", ko sem se pritožil (brez obrazložitve, napisal sem samo, da nisem zadovoljen s ponujenim zneskom), so mi ponudili 250€ več. Če bi vedel, da njihova definiceija "totalke" ni vredna pol qrca, bi jim zagrozil s tožbo in zahteval popravilo avto z novimi deli. Kolikor sem se pogovarjal s kolegom pravnikom, so ti dolžni vzpostavit prejšnje stanje. Šele, ko to ni možno, se začneš pogovarjati o denarni odškodnini...
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 25, 2008 11:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je škode nad cca 60% vrednosti nepoškodovanega vozila, gre za ekonomsko totalko.
Od skupne vrednosti pa nato odštejejo vrednost "rešenih" delov, torej razbitine, ki ti ostanejo.
Kolikor slišim, običajno poskušajo z nategi.

Osebno sem za tovrstno totalko dobil več kot je bil avto pred poškodbo dejansko vreden (za koliko bi ga lahko prodal), je pa res, da bi uradno popravilo stalo vsaj 2x toliko....
Sicer je meni bil vreden več, a taki izgovori jih nekako ne zanimajo.
Da sem zadevo uredil za 1/4 prejetega je pa stvar lastnega angažiranja.
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 25, 2008 11:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Madmax, kaj je za zavarovalnico "ekonomska totalka" zate, kot oškodovanca, ni relevantno. Ti nimaš nikakršnega razmerja z zavarovalnico, ker se ti škoda izplača iz zavarovančeve police. "Ekonomska totalka" je le nateg, s katerim te zavarovalnica najležje odpravi... Dokler ni tvoj avto v stanju, v kakršenm je bil pred nesrečo, si ti na izgubi, katere nisi dolžan krit iz svojega žepa!
janez88
Član
Član

Pridružen-a: Čet 22 Nov 2007 1:24
Aktiv.: 0.28
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 26, 2008 10:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj je najbolje da se odpravim na zavarovalnico (Ver.....) in poskušam reklamirat zadevo

Res ste izčrpni in lepe praznike

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni