|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.66 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2008 6:11 pm Naslov sporočila: Light show problem? |
|
|
Naredil sem si light show po tistem vezju, katerega sem pred kratkim iskal v tej temi.
Naredil sem po tisti shemi, katere sem se spomnil izpred par let nazaj. Vrednosti kondenzatorjev sem nekako zadel. Vseskupaj je priklopljeno na mp3 player in dela super, če so vmes priklopljene slušalke.
No sedaj pa problem. Če hočem ta light show uporabit z mojim home made ojačevalnikom nastanejo problemi. Zvok je zelo popačen in zatohel, ko poleg priključim ojačevalnik. Pa tudi light show potem dela slabše. Ojačevalnik sem naredil z LM1036 (shema na strani 5) in pa TDA5052
(shema na prvi strani) in dela super.
-Lightshow ima svoj napajalnik in skupno maso z ojačevalnikom.
-Mase so sigurno vse skupaj (sem že parkrat preverjal).
-Audio signal gre vsepovsod preko kondenzatorjev.
Kaj mi popači signal? (nekako mi zmankuje idej)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2008 7:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
A preden prikljucis ojacevalnik, je pa zvok super ? Malce hecno si napisal.
Zdaj pa bolj resno: bos narisal shemo vhodnega dela tega light showa ?
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.27 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 16, 2008 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Daj en upor zaporedno z vhodom light showa, recimo 100 ohm , lahko pa je tudi 15 ali 200, ni dosti važno. Upam da light show prihkjučuješ na izhod ojačevalca, seveda prek upora
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.66 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Sre Dec 17, 2008 12:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Light show bi rad imel priključen na vhodu predojačevalnika in ne na izhodu ojačevalnika. To pa zato, da lightshow dela normalno tudi takrat, ko se spreminja glasnost ojačevalnika, basi, visoki toni.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
23.67 KB |
Pogledana: |
17 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

|
Objavljeno: Čet Dec 18, 2008 12:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Problem rešen. Ko sem testiral sem imel pri roki 10m dolg kabel med mp3 playerjem in ojačevalcem (jack-->činč). Kabel sem zamenjal z krajšim (1m) in zadeva dela tako kot more.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
360w Član

Pridružen-a: Čet 22 Jan 2009 18:10 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.10 Kraj: poljanska dolina
|
Objavljeno: Ned Jan 25, 2009 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
ule je napisal/a: |
Problem rešen. Ko sem testiral sem imel pri roki 10m dolg kabel med mp3 playerjem in ojačevalcem (jack-->činč). Kabel sem zamenjal z krajšim (1m) in zadeva dela tako kot more. |
Kabel je bil poškodovan zato ti je popačil zvok
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni