|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Pet Jan 02, 2009 10:17 pm Naslov sporočila: Omejevanje internetne povezave |
|
|
Pozdravljeni!
Doma imam narejeno, da imam jaz na mojem računalniku modem in tako internet, ki ga potem preko cross-over kabla oziroma domačega omrežja delim še na sestrin računalnik.
Zdaj pa bi rabil en program, s katerim bi omejil, koliko povezave bi mi lahko sestra "žrla". Ker imam naprimer 1MB/s prenosa in si je sestra začela dol vlečt programe in mi enostavno požere ves net! Da potem meni gre vse tako počasi...
In zato bi jaz rabil en program, kjer bi recimo nastavil, da meni pripada 650 MB/s, njej ostanek, če pa jaz nebi rabil toliko pa bi lahko ona tudi ostalo pobirala. Potem pa, ko bi spet rabil veliko interneta, bi se računalik najprej potegnil za mene in mi zagotovil 650 MB/s, ostanek pa njej. Torej da bi jaz imel neko določeno prioriteto.
Kako to storiti, če je sploh možno? Uporabljam pa Windows Vista Home Premium (na obeh računalnikih) in Mobitelov GlobeSurfer (GlobeTrotter) iCon 7.2 modem za povezavo z internetom.
Hvala za odgovore! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.44 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Pet Jan 02, 2009 10:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vem da imajo nekateri routerji to funkcijo vgrajeno, ne vem pa če delujejo preko tvojega modema..  _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Pet Jan 02, 2009 11:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nimam routerja.
Imam samo narejeno "domače omrežje" in skupno rabo datotek ter skupno rabo internetne povezave. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2105 Aktiv.: 8.86 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 02, 2009 11:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ena od možnosti je uporaba routerja z QoS. Sam imam Asusov WL-500gP V2 in sem zadovoljen.
Druga (cenejša možnost) je namestitev programa na sestrin računalnik.
Eden takšnih je npr. NetLimiter. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Sob Jan 03, 2009 12:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Na njen računalnik bi bilo možni kaj namestiti, samo da ne istopa, mislim, je "tiho" in ne odpira kakih pogovornih oken.
Routerja pa ne mislim kupovati, tako da vsakršna takšna rešitev odpade  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2222 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sob Jan 03, 2009 10:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Tole: povezava _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni