www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zvočnik 16 cm

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PrimozL
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55
Aktiv.: 1.72
Kraj: okolica Vipave

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 4:49 pm    Naslov sporočila:  Zvočnik 16 cm Odgovori s citatom

Živijo,

V eni precej stari zvočni omarici je pred časom odneslo nizkotonski zvočnik.

Zadevo bi sedaj rad popravil. Ne verjamem, da se RIZ zvočnik z oznako ZD 0175 (4 ohm, 40 W) sploh še kje lahko kupi. Bom pač vgradil nekaj podobnega. Zvočna omarica je namreč taka, da si komaj zasluži ime. Frekvenčna kretnica je izvedena kar s kondenzatorjem.

Mi lahko svetujete, kam naj se obrnem za nabavo novega zvočnika? Kolikor sem gledal po Bolhi, se tam dobi predvsem avtozvočnike.

Hvala,

LP Primož.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.27
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 4:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Terna v LJ

http://www.terna-lj.si/
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 10, 2009 6:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

če je cela kretnica samo iz kondenzatorja na visokotoncu, potem , kljub enostavnosti cele omarice, pazi , kak driver boš dal notri.
Podboj je pripel link od Terne, kjer imajo vse živo kitajskih driverjev in z njimi se da narediti solidne zvočnike- a če boš npr. dal notri bas z alu membrano, ki ima hudo špico nekje na 4-5 KHz, jo bo slišala (špico ) tudi napol gluha babica, če ne boš porezal vsaj z špulo, najbolje pa je rezat 2. reda.
lp

nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.68
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2009 12:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ALU membrane se reže z notch filtri Wink Sem pa prepričan, da boš v Terni našel pravo stvar zase.

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
PrimozL
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2009 8:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nakamichi je napisal/a:
....Sem pa prepričan, da boš v Terni našel pravo stvar zase.
L.P.,Miha

Sem poklical, in zgleda, da se bo res nekaj našlo. Hvala vsem za nasvet. No, mogoče bom še kaj vprašal.

LP Primož.
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2009 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nakamichi je napisal/a:
ALU membrane se reže z notch filtri Wink Sem pa prepričan, da boš v Terni našel pravo stvar zase.

L.P.,
Miha

Sem tudi jaz prepričan, da bo našel- samo opozoril sem na možne težave.

glede notch filtrov- drek se tudi najlepše lepi z samim sabo Wink

lp
Robi

PrimozL
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 07, 2009 3:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nakamichi je napisal/a:

Živijo,

V Terni kljub precejšnji zalogi zvočnikov in res prijaznemu svetovanju dimenzijsko primernega zvočnika nisem našel.

Sem pa potem starega dal za dobro polovico cene najcenejšega novega previt k g. Žagarju ( http://www.zagaraudio.com/ ). Jaz razlike med originalnim zvočnikom v eni omarici in previtim zvočnikom v drugi ne slišim (ali sem gluh ali pa je bilo popravilo kvalitetno opravljeno Wink ).

LP Primož.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni