|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
angio Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 14:32 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.06
|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2007 1:05 pm Naslov sporočila: Problem pri zagonu PC-ja |
|
|
Imam problem pri zagonu računalnika.Pri vklopu se ne zgodi nič ,razen ventilator na usmerniku se prižge, iklopim ga in tudi izklopim zadnje stikolo na usmerniku, nato pri izklopljenem stikalu na usmerniku računalnik zaženem tako da se za kakšno sekundo prižge led., nato vklopim stikalo na usm. in ga zaženem, kar mi včasih uspe (zadevo moram ponovit kakšnih pet krat da mi upe zagnat računalnik).Zamenjal sem že usmernik pa je čez par dni spet isto. _________________ L.p.Tona |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2007 1:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preglej elektrolite na matično plošči. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
angio Član

|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2007 2:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, nisem neki veliki strokovnjak za elektroniko in elektrolitov je kar nekaj na osnovni plošči tako da mi tvoj odgovor kaj veliko ne pove edino to, da mi torej ne bo potrebno menjavati os. plošče (če bom seveda dobil koga ki mi bo tole zadevo uredil). _________________ L.p.Tona |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2007 2:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ndi torej nekoga bliz tebe, ki se na te stvari vsaj nekoliko spozna, pa bo preveril namesto tebe. Darko je omenil najbolj verjetni vzrok tezav, moznosti je pa seveda ogromno. Ce iams na voljo drug (preverjeno delujoc) motherboard, ga zamenjaj in preizkusi. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2007 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Elektroliti so ponavadi zanic, ce so napeti (zgoraj) ali ce je kaj steklo iz njih. Za to pa ne rabis biti hud strokovnjak  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
angio Član

|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2007 5:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, saj sem malo bolj podrobno pogledal os.pl. in ni nič kaj takega videt... _________________ L.p.Tona |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Perhan Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04 Prispevkov: 191 Aktiv.: 0.91 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2009 11:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Živjo,
Kolegu je odpovedal računalnik. Pri nalaganju win se mu restarta in se zopet napol naloži in nato zopet restarta. V nedogled.... Pri pregledu plate sem opazil napihnjen elektrolit 3300uF 6.3V. Plato sem odmontiral in elektrolit zamenjal, nazaj sestavil računalnik in stvar se sploh ne prižge več.
Pregledal sem ram, menjal grafično, disk, vse kable... Nič. Sem pa opazil, da se procesor kar solidno greje. Po cca 5 min se hladilnik procesorja brez ventilatorja segreje na cca 60°C.
Kakšna ideja kaj bi lahko bilo narobe?
Kaj je potrebno minimalno priključiti na plato, da prideš vsaj v BIOS? Napajanje, grafična in tipkovnica. Še kaj?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Čet Jan 15, 2009 11:43 am Naslov sporočila: |
|
|
RAM.
Normalno je, da se procesor toliko segreje, ce nima aktivnega hlajenja, sploh ce je kakteri od energetsko manj ucinkovitih. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Jan 16, 2009 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz imam problem. Računalnik se mi samodejno izklaplja-naključno. Obratuje noč in dan, včasih ga najdem pred vnosom gesla in ko se win. zažene se pojavi pojavno okno, da se je po resni napaki obnovil.
Enkrat sem bil prisoten pri nastali okvari in sicer rač. zmrzne in žez cca. 0.5s se pojavi moder ekran, vsebino tega ne morem prebrati ker se takoj resetira in ponovno zažene. Ima kdo kakšne ideje? Rač. pa je nov, uveljavljanje garancije bi mi vzelo nekaj delovnih dni, potrebujem ga vsak dan.
Že na začetku, ko sem ga kupil (pred 5. meseci) je občasno pri zagonu obstal v začetnem zagonu kjer se pojavi izpis Abit (zagon biosov), pri tem sem ga moral izklopiti ročno (držanje tipke za vklop) nato izklopiti stikalo z zadnje strani potem se je spet normalno zagnal. Če nisem izklopil stikala iz zadnje strani in ponovno vklopil se je napaka ponavljala (z resetom se ni obnovil).
Poskusil sem že izvleči RAM-e ter jih ponovno namestitl, vendar ni bolje. Ko sem klical na servis, so rekli, da je očitno nekaj narobe s procesorjem. Opisal sem napako z zagonom, takrat še te druge (zamrznitev in ponovni zagon) ni bilo. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.03 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Jan 16, 2009 12:14 am Naslov sporočila: |
|
|
ElGrigon je napisal/a: |
Enkrat sem bil prisoten pri nastali okvari in sicer rač. zmrzne in žez cca. 0.5s se pojavi moder ekran, vsebino tega ne morem prebrati ker se takoj resetira in ponovno zažene. |
Poglej v sistemski direktorij Windowsov. Če so to XPji, je tam direktorij Minidump (nisem 100%). Vsekakor išči nekaj v obliki "dump". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Jan 16, 2009 12:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem našel folder minidump, v njej se nahaja 8 datotek minixxxxxx-xx. Kaj ti pomenijo te datoteke? _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.03 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Jan 16, 2009 12:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Spet nisem čisto prepričan kakšna je vsebina, ampak Windows tja zmeče... Poročilo v napaki oz. vsebino RAMa v tistem trenutku ali nekaj podobnega, pa tudi vsebino Blue Screena.
Ponavadi se hitro vidi kaj je vzrok, sploh če je v tekstu ime kakšne datoteke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Pet Jan 16, 2009 12:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Avtomatski reset ob BSOD se da izkljuciti: desni klik na My Compyter -> Properties -> Advanced -> pod Startup and Recovery klikni na Settings -> odstrani kljukico pri Automatically Restart.
Tako bos neposredno videl ime programa oz. driverja, ki povzroca problem. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

|
Objavljeno: Pet Jan 16, 2009 12:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Urejeno, zdaj lahko še samo čakam, da se pojavi moder ekran.
Mislite, da bi lahko napako povzročal USB z magnetnim podstavkom, ki ga imam nameščenega kar na ohišje rač. v predelu diskov?
Sedaj sem ga odstranil in dal v predal. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Napaka se je ponovila in iz modrega zaslona sem spisal te opise napake:
Koda: |
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
...tekst o predstaviti prikazanega zaslona...
***STOP: 0×0000000A (0×000000E8, 0×00000002, 0×00000001, 0×806E4A16)
Beginning dump of physical memory
Physical memory dump complete.
|
Bi znal kdo razložiti kaj o tej napaki in kakšne ukrepe za odpravo te težave naj izberem?
Poslal sem poročilo o napaki na Microsoftov zbirni center in napotilo me je k "updates", tam je samo poiskalo primerne nadgradnje in instaliralo, upam, da bo kaj pomagalo.
Automatic updates pa nimam vključeno, ker imam piratsko verzijo win. katero sem dobil že nameščeno na novem rač. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni