www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

K: DVD pekač (lahko pokvarjen)
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.32
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 6:14 pm    Naslov sporočila:  K: DVD pekač (lahko pokvarjen) Odgovori s citatom

Zdravo!

Kupil (po čim nižji ceni) bi DVD pekač, lahko je zanič, glavno da deluje dioda v njem. Rabim namreč za laser, pa tudi leča bi mi koristila. Ostalo je pa lahko zanič.

Torej če komu to doma leži se priporočam.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.21
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hehehe...boš kuril in pokal balončke?

Ne da ti želim pokvariti vse, ampak dioda v DVD RW pekaču ni takšna, kot jo kaže na "jutubu" ampak nekako integrirana, tako da boš brezveze razdrl pekač...

GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.43
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 6:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa da še ti jas ne zagrenim dela, ponavadi ko crkne pekač crkne ravno dioda... vso srečo Smile poročaj o uspehih.
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja kaj pa naj... boljše bo kot nič. Confused Imam pa že shemo preprostega vezja, kako diode v laserjih same uravnavajo moč žarka. Tako da vem kaj spremeniti.

Sem pa gledal v raznih trgovinah in na eBayu, pa vse kaj je nad 5mW je že malo drago za moje finance. Mad

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.43
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 8:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

program_er je napisal/a:
Ja kaj pa naj... boljše bo kot nič. Confused Imam pa že shemo preprostega vezja, kako diode v laserjih same uravnavajo moč žarka. Tako da vem kaj spremeniti.

Sem pa gledal v raznih trgovinah in na eBayu, pa vse kaj je nad 5mW je že malo drago za moje finance. Mad

Potem sva že sva, in verjetno ne edina... mogoče bo daj boljše. Smile

aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 8:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

evo ena, pa ni ravno pretirana cena

LINK

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene je že malo strah na tej strani Pohorja. Od vžigalnih vrvic, elektromagnetnih pištol, žganje z laserjem....
Laughing
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=14225&highlight=
mogoce bi ti ta prisel v postev Very Happy
drugace se bi pa pri meni verjetno nasel kak pekac
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
Mene je že malo strah na tej strani Pohorja. Od vžigalnih vrvic, elektromagnetnih pištol, žganje z laserjem....
Laughing

Hej, offtopic, ampak zdaj si me spomnil... Kupi kdo vžigalno vrvico? Laughing Trenutno je imam 20 metrov, zelena, vodotesna, 2mm premera, gori 1cm/s, 1,5€ za tekoči meter. Wink Laughing Sicer pa, ne rabi te skrbeti - jedrske poiskuse sem začasno opustil, ker niso zanimivi.

@powr, ali bi se dalo poslati po pošti, ker do Postojne je zame res malo daleč. Pa niti avta še nimam. Ostalo se zmenima na ZS. Wink

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.04
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
Laughing
Naenkrat bo luknja do tebe. Jaz sem najbolj varen čez vikend cca 100 km zračne linije daleč.
Wink

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 9:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem to diodo iz pekača uporabil kot vidni laserski kazalnik. Optika: ena leča ne vem katera iz fotoaparata. Uporabil sem jo pa samo zato, da sem videl, kako se izdela primeren žarek za fotocelico - največji problem je primerna optika. Ko bo stvar funkcionirala, jo bom nadomestil z IR laser diodo. Aja.. gre se pa za fotocelico- detektor prehoda.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 3:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

optike za takšne laserje imam dovolj, tako da če se ga boš res spravil narediti, ti jo šenkam Wink
Olaf
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Nov 2006 20:09
Aktiv.: 0.56
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 4:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vam je 5mW premalo? Kaj pa 40W?

Nekaj je tudi o optiki napisano.... Whistle

program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 4:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aljoš je napisal/a:
optike za takšne laserje imam dovolj, tako da če se ga boš res spravil narediti, ti jo šenkam Wink

Hvala. Ti povem, če jo bom rabil. Šparaj eno Wink Ampak najprej bo treba dobiti diodo... Razmišljam, da bi razdrl moj DVD, ampak ga je preveč škoda, ker je še nov in delujoč. Confused

aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 6:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz na tvojem mestu ga nebi...dioda ti ne bo prišla prav, pa še uničil ga boš...no, vseeno- pekač je tvoj Wink
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni