www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

led termometer

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
skobal
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Mar 2009 17:05
Aktiv.: 0.19
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 15, 2010 11:52 am    Naslov sporočila:  led termometer Odgovori s citatom

pozdravljeni

mene pa zanima če ve kdo za kakšno shemo led termometra z senzorjem DS1820 ter mikroprocesorjem od atmela v mislih sem imel nekaj takega http://www.kmitl.ac.th/~kswichit/avrthermo/avrthermo.html

vendar sem to shemo že sestavil ter dvakrat sprogramiral mikrokontroler in ne deluje kot bi moralo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.32
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 16, 2010 2:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čisto nič ne deluje? Think Shocked
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.21
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 16, 2010 8:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri če si pravilno nastavil fuse bite ali podobno.
Nazaj na vrh
rimci
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Aktiv.: 1.95
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 16, 2010 7:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj podobnega je bilo objavljeno v Svetu elektronike (verjetno tudi tu na forumu)za atmela serija 8051. Če te zanima poiščem.

lp
Nazaj na vrh
skobal
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 16, 2010 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

fuse bite sem preveriu in so pravilnonastavljeni uporabilsem ATtiniya bite sem pa nastavil ponekem pdf ki sem ga našelna netu kjer opisuje prav to zamenjavo.

takoj ko priključim napajanje mi izpiše 8448
v drugem ciklu branja senzorja spiše E99E
v tretjem 8998
v četrtem 9999 (prva in zadnja 9 sti vertikalno zrcaljeni)
v petem E99E in tak napis tudi ostane vnaprej

načeloma bi bil lahko tudi drugi led termometer rad bi samo to da bi useboval isti senzor (da ga nisem zastojn kupil) ter da bi bil mikroprocesor od atmela ker za druge nimam programatorja.
Citiram:
Nazaj na vrh
osmica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16
Aktiv.: 1.59
Kraj: savinjska

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 17, 2010 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ni isti kontroler kot v projektu bo potrebno program spremenit oziroma prilagodit kontrolerju.
Nazaj na vrh
skobal
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 17, 2010 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

najprej sem probal z istim kontrolerjem kot je na shemi
naredil sem napako ko sen pri priključenem vezju napajalnik ugasnil in sumim da mi ga je zažgalo ker po ponovnem vklopu ni nič več pokazal (napetost na napajalniku mi ob izklopu malo poskoči)

ker nisem imeu enakega kontrolerja sem uzeu ATtinya2313 ki ima enak razpored nogic kot osnovni samo fuse bite sem nastavil tako kot piše na tej povezavi http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc4298.pdf

mi je pa žeprvič originalni kontroler izpisoval isto kot ATtiny
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni