www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pomoč pri Eaglu

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programiranje embedded sistemov
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Miran Šmelcer
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 03 Mar 2009 1:38
Aktiv.: 0.02
Kraj: Smlednik

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 2:33 pm    Naslov sporočila:  Pomoč pri Eaglu Odgovori s citatom

V Eaglu (ver 4.16) rišem načrt BOŽIČNE ZVEZDE. V načrtu je prisoten tudi 5,5 MHz keramični resonator (quartz) z oznako X-TALS ki ima tri priključne nogice. Problem je da ga ne najdem v nobeni knjižnjici. Naj pa bi bil v Special2 knjižnjici. Kje jo dobiti? Jo ima kdo mogoče? Pomagajte prosim.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 3:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pobrskaj po knjižnicah na Cadsoftovi internetni strani. Imajo za Muratine resonatorje.
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se povezava: f*p://f*p.cadsoft.de/eagle/userfiles/libraries/murata-resonators.lbr
Miran Šmelcer
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 3:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za namig. Sem pogledal pa ni takega simbola. Na njihovi strani sem iskal tudi knjižnjico Special2 paje tudi ni. Lahko da sem jaz dobil napačne podatke ampak na netu je kup načrtov božične zvezde in podobnih načrtov z mikrokontrolerji in večina jih je narisana v Eaglu, zato ta simbol mora nekje obstojati.
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.24
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 3:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enega trinožnika daj...kak 7805 al pa kak močnostnni tranzistor...raster je enak, vprašanje je samo, če te moti oznaka.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.43
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Boš prej končal če si ga narišeš sam. LP!
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Miran Šmelcer je napisal/a:
Hvala za namig. Sem pogledal pa ni takega simbola. Na njihovi strani sem iskal tudi knjižnjico Special2 paje tudi ni. Lahko da sem jaz dobil napačne podatke ampak na netu je kup načrtov božične zvezde in podobnih načrtov z mikrokontrolerji in večina jih je narisana v Eaglu, zato ta simbol mora nekje obstojati.

Jaz sem tudi pogledal in ugotovil, da je kar prvi element v predlagani knjiznici ustrezen.

Ti torej nisi pogledal ali pa si pretirano izbircen. Oboje je slabo.

Miran Šmelcer
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne nisem izbirčen, le kadar delam seminarsko nalogo sem rad natančen. Ta resonator, ki ga ti predlagaš ima res tri nogice a še zdaleč ni isti kot ga iščem. Ta je v ohišju CSTLA_T, iskani pa je v QS ohišju. Verjetno ga bom res sam narisal, bo najhitreje.
Hvala vsem za pomoč.
LP

Miran
Nazaj na vrh
CV
Član
Član

Pridružen-a: Pon 27 Apr 2009 23:30
Aktiv.: 0.21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 10, 2009 2:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

.lbr imaš na naslovu:
Resonator
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programiranje embedded sistemov Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni