|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
BrezC Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 9:06 Prispevkov: 93 Aktiv.: 0.39
|
Objavljeno: Pet Dec 10, 2004 1:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz nisem verjel dokler nisem probal, 2 varčni žarnici po 20W (philips ecotone). Za to foro sem zvedel na elektro-n forumu, probal in deluje...
Pa še to, z likalnikom sem probal prenesti toner, najbolje se mi obnese Papi-jev papir, probal sem tudi Epsonovega in Avery-evega...Pogruntat moraš tapravo temperaturo in čas likanja za tvoj tip tonerja, ko to pogruntaš, ne rabiš več fotopostopka in s tem povezanih jajc...Meni se toner tako močno prime bakra da ga še z nitrom težko odstranim po jedkanju..O tem prenosu tonerja je na obeh forumih dovolj napisanega, zato se v detajle ne bom spuščal, poglej tule: http://www.geocities.com/jf_moreira/pcb_en.html |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BrezC Član

|
Objavljeno: Pet Dec 10, 2004 4:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni je s peglanjem uspelo narest ploščico za c-meter iz elektorja (ima približno 0,5mm povezave - od oka)..
Še enpar nasvetkov za 'peglaše': ploščica naj bo malo večja od predloge, potrebno je kar veliko toplote, nikoli ne snemat takoj lista proč, vedno je treba pohladit in 5 min namakat v vodi..Ponavadi 100% ne rata, s flomastrom moraš kako malenkost popravit, priprava ploščice je ista kot pred špricanjem positiv20..Najbolj me motijo one luknje za paro na likalniku in neravna površina..Uporabit je treba inkjet photo glossy papir, gramaža je od 140-180g, pogruntat je treba tapravo temperaturo ki je odvisna od vrste tonerja in pogruntat taprav papir..Glih toliko matranja kolikor ga je za pogruntat fotopostopek (čiščenje, nanos laka, čas osvetlitve.) Papir: avery 160g mi je naredil najbolje, s tem da preostanka papirja nisem mogel dobro odstranit (luknjice v padih..), Epsonov 140g se je toner luščil proč, Papi-jev 180g je dal najboljši rezultat, vendar se ne upogiba rad, je malce težak za printer.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.90 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sob Dec 11, 2004 2:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekje sem na spletni strani našel eno,ki opisuje podobno kot je gor(eden je iz angleščine prevedel).Ko je že zlikano,potopi v toplo milnato vodo.Jaz sem dal v toplo vodo,pozneje sem to navodilo in bom poskusil.Ko bom imel čas.Ne vem,če piše, ki je dal BrezC.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BrezC Član

|
Objavljeno: Pon Dec 13, 2004 8:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Zgleda da sem se pri pošiljanju malce sem se zmotil, nisem hotel začeti nove teme, odgovarjal sem na temo o osvetlitvi tiskanine...
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=1302
Kar se peglanja tiče je je stvar za majhne ploščice definitivno zanimiva, če je ploščica večja od likalnika zna bit problem, pa tudi te sorte papir je drag, vsaj dokler ne najdeš tapravga...Mora pa biti inkjet photo glossy papir, printan na lasercu.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni