www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Rabim pomoč (LPC2468 + Eclipse)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2009 6:42 pm    Naslov sporočila:  Rabim pomoč (LPC2468 + Eclipse) Odgovori s citatom

Zanima me če mi kdo lahko pomaga. Rad bi napisal program za LPC2468, bo open source. Če ga proskusim z rowleyevim orodjem ni problem, ker je večina stvari zavtomatiziranih. Problem nastane pri Eclipse + GCC, ker mi manjkajo osnovne datoteke za začetek (makefile, crt0.s...). Naj povdarim, da hočem, da je narejen z open source programi (eclipse, GCC...).

Če ima morda kdo kak osnovni primer, samo kako utripanje ledice, bi prosil za zip celotne mape. Če pa je kdo, ki mi ve pomagati, da lahko sam to naredim pa še boljše. Sem že prebral par knjig (Beginners guide za LPC2300, ARM cross development with eclipse...) pa mi še vedno ni popolnoma jasno.

Hvala za pomoč!

LP
Gregor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
domen_puncer
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Maj 2008 13:30
Aktiv.: 0.37
Kraj: Ljubljana, Mozirje

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 14, 2009 7:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

En moj projekt s katerim se obcasno ubadam. Kvaliteta kode je bolj tak, ker je v razvoju.
Dela na lpc2138 in lpc2388 (na avr ne, naj te ne zavede).
Za buildanje bi morali delovat in Makefile in SConstruct.

Verjetno je malo prevec za to kar rabis, ampak sigurno bos nasel kaj uporabnega, kot npr.
cbaos-export/arch/arm/mach-lpc2xxx/ld/sections.ld
cbaos-export/arch/arm/mach-lpc2xxx/ld/lpc2388.ld
cbaos-export/arch/arm/mach-lpc2xxx/crt.s
cbaos-export/arch/arm/mach-lpc2xxx/debug.c
cbaos-export/arch/arm/mach-lpc2xxx/lpc23xx.c

Brez skrbi lahko vržeš ven večino "os" stvari, in imas v mainu ie. while (1) { IO0PIN ^= 0xff; mdelay(500); }

cbaos-20090414.tar.gz
 Opis:
alpha verzija mojega os-a

Download
 Ime datoteke:  cbaos-20090414.tar.gz
 Velikost datoteke:  56.69 KB
 Downloadano:  21 krat

Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 14, 2009 7:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poišči Jim Lynch ARM tutorial. Je za drug mikro, ampak princip je pa isti.
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 14, 2009 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala Domen.

Bom poskusil kaj pobrati ven iz tvoje kode. Kar pa se tiče Lynch-evega tutoriala, sem ga tudi prebral, samo mi malo manjka, da bi mi uspelo.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni