|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ciko Član

Pridružen-a: Čet 27 Mar 2008 11:41 Prispevkov: 126 Aktiv.: 0.60 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Jun 23, 2009 2:25 pm Naslov sporočila: Nalaganje strojne kode z MPLAB in MPLAB ICD 2 brez source-a |
|
|
Živjo,
sprašujem nekaj podobnega, kot sem že za LPCje.
Imam programator MPLAB ICD2 in program MPLAB in bi želel programirati napravo (PIC18Fxxxx) brez source kode, le z uporabo HEX datoteke.
Kak nasvet, kako to narediti?
Lep pozdrav
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Tor Jun 23, 2009 2:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
File -> Import (izberi ustrezni .hex), potem pa naprej enako, kot ce bi imel source. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ciko Član

Pridružen-a: Čet 27 Mar 2008 11:41 Prispevkov: 126 Aktiv.: 0.60 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Jun 23, 2009 3:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
File -> Import (izberi ustrezni .hex), potem pa naprej enako, kot ce bi imel source. |
To sem naredil, vendar mi ne deluje. Ko programiram mi v trenutku izvede, kot da bi samo pobrisal flash, ne pa ga tudi programiral.
Preiskal sem vse možne nastavitve, vendar nisem nič ugotovil.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JamesQ Član

Pridružen-a: Čet 16 Nov 2006 12:05 Prispevkov: 362 Aktiv.: 1.60 Kraj: Novo mesto/Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jun 23, 2009 4:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lepo pozdravljeni.
@ciko, si izbral pravilni mikrokrmilnik?
LDŽ _________________ Baje sem inteligentna baraba ... FAE@Silica Slovenia (= |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ciko Član

|
Objavljeno: Sre Jun 24, 2009 7:49 am Naslov sporočila: |
|
|
JamesQ je napisal/a: |
Lepo pozdravljeni.
@ciko, si izbral pravilni mikrokrmilnik?
LDŽ |
Izbral pravilnega, sprva je bila tudi to napaka.
Približno se mi svetlika kje je napaka:
- Programmer / Settigns / Program: nastavil na Manually, sedaj mi programira, vendar mi ne zažene
- poizkusiti moram še z nastavitvami konfiguracije, ki jih sicer nastavim v source kodi
Ali morda kdo ve, kaj pomeni parameter ID v tem zavihku?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ciko Član

|
Objavljeno: Sre Jun 24, 2009 8:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Prišel sem do te ugotovitve, da HEX datoteko, ki je pripeta, nima vpliva pri programiranju. Pogledal sem, kaj je na FLASHu, in so samo vrednosti 0xFF, torej flash je samo pobrisan.
Ali ima mogoče kdo delujoč primer?
Mi ga lahko prosim pošlje in pripne neko nepomembno HEX datoteko, tako da le primerjam nastavitve?
Lep pozdrav
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jun 24, 2009 8:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Povej za kater PIC rabiš HEX, ti ga pripnem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ciko Član

|
Objavljeno: Sre Jun 24, 2009 8:55 am Naslov sporočila: |
|
|
ciko je napisal/a: |
Sokrat je napisal/a: |
File -> Import (izberi ustrezni .hex), potem pa naprej enako, kot ce bi imel source. |
To sem naredil, vendar mi ne deluje. Ko programiram mi v trenutku izvede, kot da bi samo pobrisal flash, ne pa ga tudi programiral.
Preiskal sem vse možne nastavitve, vendar nisem nič ugotovil.
LP |
Ejej jejej, in moja površnost...
To je bilo to, kar sem jaz iskal, ker nisem sprva točno tako naredil, mi ni delovalo.
Hvala za pomoč.
Lep pozdrav
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni