|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
T4C3R Član

Pridružen-a: Tor 20 Sep 2005 17:38 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.27 Kraj: Celje - okolica
|
Objavljeno: Sob Maj 02, 2009 8:22 pm Naslov sporočila: Problem s tvjem |
|
|
lp!
Imam sledeč problem. Televizija evelux 55cm mi deluje povsem normalno na analogni anteni,
vendar SCART priključek nagaja. Ni važno kaj je priklopljeno ; dvd,satelitska,ps2... nikakor ne delajo barve
Ima kdo idejo kaj bi lahko bil problem? Tv namreč ni pod garancijo,
pa me zanima če je da oz če se sploh splača popravit / dat popravljat...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
galex4 Član

Pridružen-a: Tor 01 Apr 2008 18:27 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.18
|
Objavljeno: Sob Maj 02, 2009 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
kakšni priključek pa imaš: scart -> scart , chinch -> scart, s-video -> chinch -> scart?
ker sem se danes nekaj poigral mi je pri zadnji varianti, ki sem jo napisal imel zelo nekvalitetno sliko, bila je normalna ko ni bilo v ozadju bele barve ali podnapisov, ko pa se je eden od teh pojavil na ekranu pa nastala "razmazana" slika. Ko sem pa nastavil na črno/belo pa je slika bila normalna.
Si mogoče preveril nastavitve pal/ntsc/secam? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s57bat Član

Pridružen-a: Pon 09 Apr 2007 9:06 Prispevkov: 201 Aktiv.: 0.90 Kraj: Moste
|
Objavljeno: Sob Maj 02, 2009 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hej hoj!
Če imaš srečo potem so lahko samo mrzli loti na scart konektorju.Drugače pa je, odvisno od izvedbe, lahko čip tea2114(2014),v najslabšem primeru,ki pa je najbolj pogost,pa je fuč video vhod na čipu tda8361.Težko je reči točno,ker je ta TV delan v veliko verzijah.
l.p. Tomaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
T4C3R Član

Pridružen-a: Tor 20 Sep 2005 17:38 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.27 Kraj: Celje - okolica
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 12:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Konektor je original od S**l digital tv tega mislim da Sag*m sprejemnika [slovenščina je zame švedska vas] da nevem, ker na drugi televiziji dela u nulo, samo na tej scart zafrkava
s57bat, misliš da bi bil fuč video vhod, čeprav dela črnobelo?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s57bat Član

Pridružen-a: Pon 09 Apr 2007 9:06 Prispevkov: 201 Aktiv.: 0.90 Kraj: Moste
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 9:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Oprosti,nisem videl da ni barv.Izgleda da imam disleksijo,hi,ker sem prebral da scart sploh ne dela.
Če je ČB slika brezhibna,potem najbrž ni fuč vhod.Če pa je zgoraj ali spodaj malo zamaknjena,je pa definitivno to.
p.s. SCART lahko delaa v več modih.Lahko je kompozitni video na pin 20,lahko pa tudi direktni RGB, ki se vklopi z napetostjo na pinu 16.Videl sem pa tudi SVHS
verzijo(luma in chroma ločeno).Ali ima tvoj kabel uporabljene vse pine?
l.p. Tomaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ptc Član

Pridružen-a: Pon 27 Apr 2009 9:20 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.74 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Maj 04, 2009 11:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Velika možnost je, da je zanič tda 8361 .
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbenci2 Član

Pridružen-a: Pet 02 Maj 2008 20:11 Prispevkov: 114 Aktiv.: 0.55 Kraj: Moravske Toplice
|
Objavljeno: Sre Maj 06, 2009 9:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Da ne odpiram nove teme. Jaz imam pa problem pri Gorenjevi starejši TV, da je nekaj narobe s SCARTOM. Kar naenkrat začne v zvočnikih brneti in ekran postane črn. potem moram v SCART priključek malce udariti (lahko tudi nekaj časa) in TV spet normalno deluje. Do nedavnega je bil nanj priključena SAT sprejemnik in kar med gledanjem se je to dogajalo. Zdaj sem pa ugotovil, da sploh ni nujno, da je na SCART sploh kaj priključeno. Torej gledaš TV in kar naenkrat slika izgine (črn ekran) in začne brneti v zvočnikih.
Kaj je narobe. Ravnokar jo hočem raztaviti in pogledati, mogoče se je od SCART konektorja odlotal kak kabel oz. ni stika.
Kaj menite? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Sre Maj 06, 2009 10:38 am Naslov sporočila: |
|
|
bbenci2 je napisal/a: |
Kaj menite? |
Menim, da te TV  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbenci2 Član

Pridružen-a: Pet 02 Maj 2008 20:11 Prispevkov: 114 Aktiv.: 0.55 Kraj: Moravske Toplice
|
Objavljeno: Pet Maj 08, 2009 9:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za prijazen odgovor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Pet Maj 08, 2009 12:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če si frajer lahko avatar zamenjaš s temle  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
T4C3R Član

|
Objavljeno: Ned Maj 10, 2009 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
s57bat je napisal/a: |
Oprosti,nisem videl da ni barv.Izgleda da imam disleksijo,hi,ker sem prebral da scart sploh ne dela.
Če je ČB slika brezhibna,potem najbrž ni fuč vhod.Če pa je zgoraj ali spodaj malo zamaknjena,je pa definitivno to.
p.s. SCART lahko delaa v več modih.Lahko je kompozitni video na pin 20,lahko pa tudi direktni RGB, ki se vklopi z napetostjo na pinu 16.Videl sem pa tudi SVHS
verzijo(luma in chroma ločeno).Ali ima tvoj kabel uporabljene vse pine?
l.p. Tomaž |
ČB slika je brezhibna. Kako misliš če ima uporabljene vse pine
Kabel je tatko naredt : SCART --> chinch levo desno pa slika, tako da domnevam da na scartu ni uporabljenih vseh pinov če mislim prav...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni