www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PIC, PCLATH program na več straneh...

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 25, 2004 6:31 pm    Naslov sporočila: icon_note PIC, PCLATH program na več straneh... Odgovori s citatom

Pod zasebno sva z Iztokom imela kar obširno debato glede težav, ki jih je imel, ker je njegov program presegal velikost ene strani. Za demonstracijo sem napisal čisto enostaven program ki vključuje 4 led diode. Tri se vključujejo izven prekinitvene rutine ena pa v prekinitveni rutini. (TMR0 prekinitev) Na stran3 sem "potisnil" rutino, ki generira pavzo. Uporabljen je PIC16F877.

p877.zip
 Opis:
Demo program s komentarji. Uporaba PCLATH-a,prekinitve, program na več straneh.

Download
 Ime datoteke:  p877.zip
 Velikost datoteke:  1.54 KB
 Downloadano:  40 krat

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 25, 2004 10:55 pm    Naslov sporočila: icon_note Re: PIC, PCLATH program na več straneh... Odgovori s citatom

Silvo, najprej hvala za vso pomoč pri prvih korakih programiranja PIC-ev. Enako velja tudi za Umnik-a.

Res smo imeli kar obsežno komunikacijo glede teh preskokov med stranmi. Program sem kasneje predelal, da mi ne presega več ene strani (začasna rešitev), poglavitni problem pa je bil najbrž v napačno nastavljenih interuptih. Ker sem v teh dneh bolj na kratko s časom, bom enkrat po novem letu preizkusil podoben program, oziroma testiral obstoječega z popravljenimi rutinami.

Sem pa na hitro v obstoječe vezje z 16F877A vnesel ta Silvotov testni program in zadeva deluje brezhibno.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
glavič
Član
Član

Pridružen-a: Pon 17 Maj 2004 23:12
Aktiv.: 1.36
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 26, 2004 12:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko kdo mal več napiše glede teh strani?
- ena stran je 2K program memory?
- goto in call lahko skočijo le za dolžino ene strani?
- kako skočiš npr. iz programa na strani 1 v subrution na strani 2?
- kako veš da si presegel eno stran? javi prevajalnik napako?
- še kaj na kar moraš bit pozoren?

Zaenkrat nimam teh problemov ker uporabljam PIC-e, ki imajo <= 2k Flasha; vendar me stvar zanima...
Nazaj na vrh
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 26, 2004 12:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prevajalnik ne javi napake.

Če hočeš da bo program normalno deloval, moraš pred ukazoma call in goto, s katerima bi skakal na drugo stran, nastaviti na katero stran boš skočil.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 26, 2004 5:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prevajalnik ne javi napake napiše pa obvestilo. Pri skokih čez strani je potrebno ročno vpisat PCLATH. En tak primer sem napisal v priponi zgoraj. Proceduro, ki generira pavzo sem "porinil" na zadnjo stran. Na njo hodim z "glavne" procedure, ki je na strani0. Prav tako pa nemoteno teče prekinitvena rutina ( TMR0) Le ta se lahko izvede na stani0 ali 3 v danem primeru.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni