|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matevz_z Neznanec

Pridružen-a: Pet 18 Apr 2008 12:34 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03 Kraj: velenje-maribor
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2008 12:37 pm Naslov sporočila: PIC16F628A in PCF8574A (I2C) |
|
|
Živijo!
Za diplomsko nalogo moram krmiliti radijsko postajo s pomočjo I2C protokola. Ker mi je sam i2c bolj kot ne neznanka sem se odločil, da bom za začetek probal samo prižigati ledice na PCF8574.
Programiram C-ju. Uporabljam MPLAB in HI-TECH PICC ter JDM programator.
Na internetu sem našel kar nekaj samplov vendar mi nobenega ni uspelo usposobiti, da bi deloval.
Prosim če ima kdo kaj takšnega že napisanega če mi lahko pomaga, da prebrodim začetne krize pri delu s I2C protokolom:)
LP Matevž
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matevz_z Neznanec

Pridružen-a: Pet 18 Apr 2008 12:34 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03 Kraj: velenje-maribor
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2008 1:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živijo.
Hvala za pdf. Nekaj sem ga sicer že prej gledal vendar so notri primeri pisani samo v asemblerju. Jaz pa bi rabil še kak primer pisan v c-ju.
LP Matevž
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2008 2:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vse v assemblerju je se bolj preprosto znova napisati v C-ju ... ce razumes, kaj stvar pocne seveda, za kar je potrebno porabiti eno popoldne Od nekoga, ki pise diplomo na to temo, je to MINIMUNM, ki bi ga pricakoval, a vsi vemo kaksni nesposobnezi se ze nekaj casa kotalijo z diplomami iz EF in FRI ... ce zelis odstopati od povprecja (v pozitivno smer), se vsaj malo potrudi !
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matevz_z Neznanec

|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2008 3:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živijo!
Ni stvar v tem, da se meni nebi dalo naštudirati i2c. Ampak to predstavlja le 0.0001% moje diplome. Čaka me še ogromno programiranja in dela. Zato nebi rad tukaj izgubljal časa in ponovno odkrival tople vode če je morda že kdo to pred mano uspešno napisal.
LP Matevž
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.90
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2008 3:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hi
Ne vemo, v čem je problem pri tvojem projektu, zakaj ne dela.
Pri I2C je treba dati na obe liniji upor nekje 5k proti Vdd-pozitivni pol.
Velikrat je to problem.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2008 3:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Neustrezen clock glede na kodo? Napačna adresa ...?
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Pet Apr 18, 2008 8:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
matevz_z je napisal/a: |
Ni stvar v tem, da se meni nebi dalo naštudirati i2c. Ampak to predstavlja le 0.0001% moje diplome. Čaka me še ogromno programiranja in dela. Zato nebi rad tukaj izgubljal časa in ponovno odkrival tople vode če je morda že kdo to pred mano uspešno napisal. |
Ljuiba dusa, cas si izgubljal, ko si se ucil abecedo, pa ko si se ucil delat z racunalnikom pa se z mnogocem in ti ocitno ni bilo pretezko, ce si prilezel (skoraj)do diplome. Zakaj ti je zdaj pretezko pridobiti bazicno znanje, ki je nujno potrebno za to, da razumes kako stvar deluje ? Brez tega gre v najboljsem primeru za sestavljanje lego kock, bolj verjetno pa za plagiatorstvo (saj ne, da tega ne bi poceli tvoji drugi kolegi ... ).
Ce bi ta cas, ko javkas na forumu in se smislis sam sebi izkoristil za branje, bi zdaj se vse skupaj razumel - za tvoj namen res ni vec kot za eno popoldne branja pri hudo pocasnem tempu, z ustreznim predznanjem in voljo pa par minut. Kar veselo na delo, se bos vsaj s ponosom podpisal na diplomo !
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matevz_z Neznanec

|
Objavljeno: Ned Apr 20, 2008 9:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živijo!
Pri meni je stvar naslednja:
Kot sem že umenil uporabljam procesor 16F628A (XT je 4 MHz). SDA je priključen na pin RA4 ter SCL na pin RA3. Led dioada je na RA1. Na linijah SDA in SCL imam 10k pull up upor vezan na VCC (vrednost 10k sem zasledil v enem načrtu na internetu).
Uporabljam pa še 2 PCF8574A. Na prvega (z naslovom $70) Je vezano 8 bitno mikrostikalo, na drugega ($7E) pa imam priključenih 8 LED diod.
Moj cilj je, da bi preko I2C vodila prebral pozicije mikro stikala na PCF8574A #1 in nato enako kot so postavljena stikala prižgal LED diode na drugem PCF8574A. Za začetek bi bil zadovoljen či bi lahko samo na PCF8574A prižgal poljubne LED diode.
Prilagam program s katerim sem se največ trudil vendar mi ni uspelo ničesar spravit po i2c vodilu.
Najlepša hvala za vse morebitne nasvete.
LP Matevž
P.S. Sem študent telekomunikacij in prav tako pišem diplomo iz tega področja. S programiranjem PIC-ev se nisem srečal skozi celoten študij. I2C rabim samo za krmiljenja nekega odajnika (golo orodje kot je za mehanika izvijač) tako, da brezkrbi nobena morebitna pomoč ne bo vplivala na kvaliteto moje doplomske naloge!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matevz_z Neznanec

|
Objavljeno: Ned Apr 20, 2008 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se opravičujemo v prejšnjem postu se pozabil prilepiti kodo!
LP
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
I2C.rar |
Velikost datoteke: |
7.28 KB |
Downloadano: |
10 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni