|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zdovcj Član

Pridružen-a: Sob 18 Jul 2009 13:26 Prispevkov: 118 Aktiv.: 0.61 Kraj: Kovor
|
Objavljeno: Tor Jul 21, 2009 3:34 pm Naslov sporočila: Trgovine |
|
|
Živjo.
Zanime me če v Sloveniji obstajajo trgovine z elektro komponentami (kondenzatorji, tranzistorji, ...) v katero pač prideš in si iz polic naberaš kar rabiš. brez da bi moral prej karkoli naročiti.
na internetu sem našel samo spletne trgovine |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14 Prispevkov: 629 Aktiv.: 3.06 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Jul 21, 2009 3:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hte, Conrad, Ic, Just, Čip |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Tor Jul 21, 2009 3:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
... s tem da te bodo v nekaterih grdo gledali ce prides po kaj vec ko komponento ali dve, pa se pol ure traja da potem tisto stvar dobis, ce si seveda prisel prvi in ne cakas v vrsti Iz izkusenj za Ljubljano priporocam HTE in odsvetujem IC, razen ce v HTEju nimajo tistega, kar isces.
Nobena od teh dveh sicer ni klasicna samopostrezna. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Tor Jul 21, 2009 7:49 pm Naslov sporočila: Re: Trgovine |
|
|
zdovcj je napisal/a: |
Živjo.
Zanime me če v Sloveniji obstajajo trgovine z elektro komponentami (kondenzatorji, tranzistorji, ...) v katero pač prideš in si iz polic naberaš kar rabiš. brez da bi moral prej karkoli naročiti.
|
Taka samopostrežna trgovina v Slo. ne obstaja drugo pa ti je že Sokrat pvedal mogoče bi jaz dodal še Delko v BTC ali pa JUST-v tej jaz še nisem kupoval in nimam izkušenj z njimi.
Lp Srečko
PS sem videl, da ti je nekdo že svetoval JUST. _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dyfan Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54 Prispevkov: 652 Aktiv.: 2.96
|
Objavljeno: Tor Jul 21, 2009 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Droben elektronski material se običajno prodaja za pultom, ker je samopostrežni način iz več razlogov neprimeren.
Zanima me, če kdo pozna takšne trgovine na relaciji MB-Graz, ne samo imena ampak vsaj približne lokacije.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ID Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17 Prispevkov: 865 Aktiv.: 3.65 Kraj: Ljubljana-Podpeč
|
Objavljeno: Tor Jul 21, 2009 11:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Neuhold v Grazu je ena taka...! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zdovcj Član

Pridružen-a: Sob 18 Jul 2009 13:26 Prispevkov: 118 Aktiv.: 0.61 Kraj: Kovor
|
Objavljeno: Sre Jul 22, 2009 2:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
No sej ni mi [slovenščina je zame švedska vas] nujno, de je samopostrežna, važno je samo, da pač pridem v trgovino in dobim kar hočem.
Sokrat je napisal/a: |
Iz izkusenj za Ljubljano priporocam HTE in odsvetujem IC, razen ce v HTEju nimajo tistega, kar isces. |
Zakaj odsvetuješ IC? Kakšna je sploh razlika med trgovinami?
Pa še nekej; A je kakšna taka trgovina na gorenskem? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Sre Jul 22, 2009 3:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Iz izkusenj za Ljubljano priporocam HTE in odsvetujem IC, razen ce v HTEju nimajo tistega, kar isces. |
Zakaj odsvetuješ IC? Kakšna je sploh razlika med trgovinami? |
Ker so vsi prodajalci z izjemo dveh zoprni (10+ komponent ? zakaj nisi poslal spiska po mailu ... ), ker se raje kregajo o k**cevih spiskih, namesto da bi na kup nosili robo, ker od zaposlenih vsi razen enega dajejo vtis, da bi raje doma zastonj gledali v zrak, kot pa bili tam v sluzbi, ker redno pobrkljajo narocilo, ce jim ze posljes spisek (preveri robo takoj, ko jo dobis v roke oziroma najkasneje preden se odpeljes), ker imajo v online trgovini cel kup stvari podvojenih in potrojenih z razlicnimi cenami in brez prikaza zaloge, vkljucno s kramo, katere ze zdavnaj nimajo vec in je nikoli vec ne bodo imeli, ker traja 10 minut, da dobis nekaj malenkosti, potem pa se 10 minut da scarajo racun za tiste stvari, za pripravo stvari s spiska z 20-30 postavkami redno porabijo po vec kot en teden, itd. V glavnem so vse, kar trgovina ne bi smela biti, razen enega prodajalca, ki je res v redu in mi ni jasno kako je pristal tam.
Citiram: |
Lotos v Kranju, a to se bistveno bolj odsvetujem (vse slabosti ICja + bistveno manjsa izbira).
Razmisli o Farnellu; zdaj posiljajo v Slovenijo, postnino ti pa odtehta prihranek pri ceni + nezapravljanje casa, bencina in zivcev za pot v Ljubljano, izbira je ogromna, dobava pa hitra. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sre Jul 22, 2009 3:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
A na primorskem je tudi kakšna trgovina? Ker meni "najbližja" je v Ljubljani. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.98 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Sre Jul 22, 2009 5:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
ECO je v Gorici, ampak ni najbolj poceni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sre Jul 22, 2009 5:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, tisti pras*i so me oskubili za 58 € ker sem vzel 4 10 000uF 25V kondije, a4 vitroplast z fotolakom nanešenim, in še 5 uporov in 8A gretz. Ne vem kaj si mislijo. Znesek je bil lepo zaokrožen na 58E, račun, "iz blaganje", brez podatkov. Jaz ne bi vzel, ampak kaj, ko sem poslal mamo tja To že 3 leta nazaj. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Jul 22, 2009 7:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jule je napisal/a: |
....... Jaz ne bi vzel, ampak kaj, ko sem poslal mamo tja To že 3 leta nazaj. |
Čestitke mami. Večina si nebi upala niti praga tovrstnih trgovin prestopiti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Sre Jul 22, 2009 7:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
V Kranju imaš tudi "podružnico" Delkota to je Ebax pri Tušu.
Jule je napisal/a: |
A na primorskem je tudi kakšna trgovina? Ker meni "najbližja" je v Ljubljani. |
Isto je od Delkota tudi v Kopru na Ankaranski ulici.
Samo v teh trgovinah so bolj "slabo" založeni s elektronskim "drobižem".
Lp Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni