|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Sep 10, 2003 6:36 am Naslov sporočila: Testna plošča - težave vprašanja.... |
|
|
Tukaj pišite vse v zvezi s testno ploščo.
Nekaj mojih ugotovitev: Elektorjev predlagani software IC-PROG zna komu delati probleme. Sam še nisem ugotovil vzroka - doma na PC-ju v delavnici Win95 - 486 dela brez težav v službi na 98 ter na celeronu 1000 ne dela najbolje - pravzaprav sem ugotovil, da mikrokotroler lahko sprogramiram - prebere ga pa ne.
Brez težav pa dela dobajev PICALLW
16F84 tudi omogoča programirat brez registracije FREE. Potrebno je pač narediti ustrezen kabel, ki sem ga opisal TUKAJ Ta se priklopi na paralelni port (LPT) in je zelo hiter. Če si naredite ustrezne adapterje boste s to testno ploščo lahko progamirali tudi druge mikrokontrolerje kateri niso pin kompatibilni z 16F84. Še en nasvet: Na tiskanini je za preklop režima TEST/PROGRAMIRANJE predviden jumper. Predlagam, da na to mesto raje prilotate stikalo. Je namreč bistveno bolj prikladno kot prestavljati jumper .
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni