|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
novinec Neznanec

Pridružen-a: Čet 17 Sep 2009 18:24 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Čet Sep 17, 2009 6:33 pm Naslov sporočila: senzor gibanja!!! |
|
|
zdravo. sem nov na forumu tako da pardon ce je podobna tema bila ze kje odprta. torej potrebujem nasvet(e). moje želje so sledeče... cilj projekta je kot 1 senzor gibanja ki mi bo "štel" kolikokrat se je telo premaknilo.. govorimo kolikokrat na sekundo največ 1-2... potem da bi te podatke pošiljal ne recimo 100m oddaljen sprejemnik.. aja in naprava naj bi bila razmeroma majhna in prenosljiva sepravi napajanje 220 odpade.. PS nisem ravno vešč elektonike sepravi- razlaga in opis za telebane  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mk0388 Član

Pridružen-a: Čet 30 Okt 2008 21:52 Prispevkov: 161 Aktiv.: 0.79 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Sep 17, 2009 7:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšen objekt to specifično? _________________ Victims - aren't we all... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
domobranko Član

Pridružen-a: Pet 03 Mar 2006 17:55 Prispevkov: 35 Aktiv.: 0.15 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pet Sep 18, 2009 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem za podoben projekt uporabil elektroniko iz reflektorja z vgrajenim senzorjem gibanja. Elektronika preverjeno deluje na 5 voltih, izhod pa je t.i. "open collector". Edina sprememba, ki je potrebna, je odlotanje senzorja za svetlobo tako, da deluje neodvisno od osvetljenosti.
Sama ploščica je velikosti cca. 4x3cm, na njej pa imaš še potenciometre za nastavljanje občutljivosti in čas preklopa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni