www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vista in LAN
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.55
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 01, 2009 1:27 pm    Naslov sporočila:  Vista in LAN Odgovori s citatom

Doma imam Siolov modem Sinope na kateraga sta dva računalnika priključena žično, eden pa brezžično. Rad bi med njimi vzpostavil LAN. Večkrat mi je nekako vspelo sedaj pa nekako ne gre. Sem klical na Siol pa so mi rekli, da oni skrbijo samo za internet in, da to ni njihov problem. d'oh! Sem si nekaj pomagal tudi z internetno pomočjo Viste, vendar ni šlo. Kaj in kako moram nastaviti na računalnikih in modemu, da bo omrežje delovalo Question

Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.05
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 01, 2009 1:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vrjetno je to ruter modem? start->cmd->ipconfig na vsheh treh pcjih in ti izpiše lokalne ipje!

potem pa start zaženi \\lokalni.ip in ti bo odprlo datoteke v skupni rabi!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 01, 2009 2:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja to je ruter in modem v enem. Kar si napisal v prvi vrstici sem naredil, samo ne vem kaj naj napišem namesto lokalni ip. Ko mi je pred formatiranjem omrežje delovalo sem imel računalnike vidne pod view network devices, tam bi jih rad imel tudi sedaj.

Untitled.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Untitled.jpg
 Velikost datoteke:  74.85 KB
 Downloadano:  1013 krat

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.30
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 01, 2009 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da si sposodim temo: Twisted Evil

Med mojim in sestrinim računalnikom (na obeh je Vista) imam vzpostavljen LAN. Vedno je bilo omogočeno vse (razen Skupna raba zaščitena z geslom) na sliki, zdaj pa ne gre!
Pa hočem vključiti, pa me kar ne uboga, enostavno ne omogoči se! Kako bi to prisilno omogočil?

Omrežje.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  70.66 KB
 Pogledana:  15 krat

Omrežje.jpg

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 01, 2009 9:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

program_er je napisal/a:
Da si sposodim temo: Twisted Evil

Med mojim in sestrinim računalnikom (na obeh je Vista) imam vzpostavljen LAN. Vedno je bilo omogočeno vse (razen Skupna raba zaščitena z geslom) na sliki, zdaj pa ne gre!
Pa hočem vključiti, pa me kar ne uboga, enostavno ne omogoči se! Kako bi to prisilno omogočil?

No, kot ti je vzpelo vzpostaviti LAN mi pa povej kako si ga vzpostavil.

Počasi ti bom začel zaračunavati najemnino za moje teme! Twisted Evil Laughing

program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 01, 2009 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej: Težavo sem že rešil. Nekaj je bilo treba v Požarnem zidu prestaviti.

Ja jaz nimam routerja in imam samo USB modem. Emmm, ja vtaknil sem cross-over kable v moj računalnik in sestrin prenosnik in računalnika sta se našla, potem sem omogočil vse kar je na sliki (razen ona finta z geslom), potem sem še na mojem nastavil nastavil IP nastavitve kot so v priponki, na njenem pa sem dal vse samodejno.

Ali sem ustvaril novo povezavo pa nevem več Think Airwolf, se ti spomniš? Very Happy

Omrežje.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  33.68 KB
 Pogledana:  2 krat

Omrežje.jpg

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 01, 2009 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz nevem katere in kam naj jih napišem, tam kjer imaš ti vnešene sem moral vnesti Siolove.

Nazadnje urejal/a PZUFIC Ned Mar 01, 2009 9:10 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 01, 2009 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja nevem, zmisli si nekaj Laughing Mogoče 192.168.2.15, nevem po kakem principu se to določa...
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 01, 2009 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na visto me ne spominjat. Računalnika morata biti v isti delovni skupini, imeti morata IPja, na istem nivoju 192.168.1.5 in recimo 192.168.1.6. Pazi, če modem slučajno ne dovoli statičnih IPjev boš ostal brez interneta. Aja, ta IPja sem napisal kar tako, morda boš moral vnesti drugačnega.

Program_er: Če ti deljenje datotek in interneta še vedno deluje, ti ni treba skrbeti.

program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 01, 2009 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

airwolf je napisal/a:
Na visto me ne spominjat. Računalnika morata biti v isti delovni skupini, imeti morata IPja, na istem nivoju 192.168.1.5 in recimo 192.168.1.6. Pazi, če modem slučajno ne dovoli statičnih IPjev boš ostal brez interneta. Aja, ta IPja sem napisal kar tako, morda boš moral vnesti drugačnega.

Program_er: Če ti deljenje datotek in interneta še vedno deluje, ti ni treba skrbeti.

Ne, se spomniš kake komplikacije so bile pri meni... En računalnik (npr moj) mora imeti in npr 192.168.1.6 in masko podomrežja 255.255.255.0, drugi računalnik pa mora imeti nastavljeno Samodejno pridobi nastavitve.

Jaz imam tako in (še) dela. Pray

Če pa imaš tako in te še vedno [cenzurirano] pa poiskusi restartati računalnika in parkrat izvleči kabel. Pri Visti je včasih lahko to problem (verjemi! Rolling Eyes )...

Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.05
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 01, 2009 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ip pca je 192.168.1.5 pojdi na drug pc in zaženi start in vpiši \\192.168.1.5 in ti bo pokazalo mape v skupni rabi(udariš enter ko upišeš)!

edit: če želiš videti pc kot pred formatom, morajo imeti isto delavno skupino!

Nazadnje urejal/a Tonci Ned Mar 01, 2009 9:41 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 01, 2009 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nikoli se ne bom poboljšal, še vedno mislim, da vista funkcionira enako kot XPji. V soboto sem v 5 min vzpostavil deljenje interneta in datotek na XPjih se razume.
Za visto pa nama je s Program_er-jem vzelo par ur, da je vse približno delovalo.

program_er
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 01, 2009 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri Visti ne rabiš hoditi pod Run in podobno. Klikneš Start in potem Omrežje, kar ti pokaže vse naprave povezane v omrežje. Meni pokaže Bojan-PC, Karmen-PC ter še neko Gateway device. Kliknem Karmen-PC in lepo dostopam do vseh map v skupni rabi, pa še urejam jih lahko.

Sicer pa, ko smo že pri visti:

Wink Think

jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.67

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 01, 2009 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@PZUFIC:

Domnevam, da ima vsak računalnik svoj IP 192.168.1.x (ne smeta biti ista - konflikt).
Subnet mask vsi isto 255.255.255.0, gateway vsi isto 192.168.1.1. DNS je isti kot gateway, v primeru, da ti ne deluje, uporabi DNSe, ki ti jih je dal SiOL. Prav tako preveri, da so vsi v istem Workgroupu ter da imajo vsi vsaj en folder v share-u.
Nato lahko greš na druge računalnike v explorerju z \\192.168.1.x (IP od drugega računalnika). Po tem, ko si šel na vse računalnike na ta način, bi se ti morali pojaviti tudi v omrežni soseščini.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 02, 2009 9:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tonći je napisal/a:
ip pca je 192.168.1.5 pojdi na drug pc in zaženi start in vpiši \\192.168.1.5 in ti bo pokazalo mape v skupni rabi(udariš enter ko upišeš)!

edit: če želiš videti pc kot pred formatom, morajo imeti isto delavno skupino!

Napiše mi:
Koda:
A device attached to the system is not functioning.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni