www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

lcd tv kateri
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
osmica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16
Aktiv.: 1.59
Kraj: savinjska

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 29, 2009 8:41 pm    Naslov sporočila:  lcd tv kateri Odgovori s citatom

Odločil sem se za nabavo lcd tv vendar nevem kako je s kvaliteto po znamkah. Nameraval sem kupit LG 32LH2000, kasnej so me prepričali naj kupim nekaj drugega. Sedaj se ogrevam za Philips 32PLF5604 vendar še oklevam kaj. Tv mora imeti DVB-T/C. Cena naj bo do 500€. Kaj vi priporočate?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pomar
Član
Član

Pridružen-a: Čet 04 Dec 2008 21:15
Aktiv.: 1.25
Kraj: okolica Ptuja

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 29, 2009 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

32LH2000 je vztopni model pri LGju. Jaz ti priporočam 32PFL5604H. Ta se lahko primerja z 32LH3000. LG ima sicer 2 leti garancije. Philips ima 1 leto ti pa priporočam dokup garancije za 3 leta. Pri 32PFL5604H se lahko preko USBja predvaja tudi filme v DVD ali Divx formatu. Podnapisov pri Divx ne bere.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.78
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 9:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pazi pri DVB-T- Ne da mora imeti DVB-T/C, ampak mora imeti DVB-T MPEG 4!! Tale MPEG4 je kritičen, saj je v SLO tak signal. Ogromno je na tržišču TV-jev iz Nemčije, Italije---kjer imajo vsi MPEG2 sistem. In neznalci to kupijo, potem bodo pa drugo leto Brick wall Confused Mad ker bodo morali odšteti 150 evrov za pretvornik, in to za NOV TV! MPEG4 zna brati tudi MPEG2, obratno pa NI RES!
Drugače pa za 500 evrov ne bo ravno mercedes. Tisti Divx ne glej, ker kot prvo je neuporaben ker ne zna brati podnapisov, kot drugo DivX umira. Je zgodovina. Saj je blestel svoje čase, a zdaj ga je povozil čas. Jaz bi nabavil kak Sony s 100 Hz tehnologijo, a to je pač moje mnenje...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gurug
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2008 8:54
Aktiv.: 0.50
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 9:44 am    Naslov sporočila:  Re: lcd tv kateri Odgovori s citatom

osmica je napisal/a:
Odločil sem se za nabavo lcd tv vendar nevem kako je s kvaliteto po znamkah. Nameraval sem kupit LG 32LH2000, kasnej so me prepričali naj kupim nekaj drugega. Sedaj se ogrevam za Philips 32PLF5604 vendar še oklevam kaj. Tv mora imeti DVB-T/C. Cena naj bo do 500€. Kaj vi priporočate?

LH2000 je v redu TV ga imam sam in sem z njim zadovoljen. Če želiš FullHD ločljivost potem vzemi model LH3000 (LH2000 je HDready). In oba modela se da pripraviti do tega da preko USB vmesnika predvajata tako AVI (xvid, divx) datoteke, kot tudi MKV (H264, AVC ...) HD filme (ne podpirata pa DTS kodiranja zvoka, samo AC3 format). In s to 'nadgradnjo' za predvajanje filmov preko USB-ja, delujejo tudi podnapisi brez problema vključno s šumniki.

Če tebe oz. kogarkoli zanima nadgradnja je tu povezava do navodil: http://www.avforums.com/forums/lg-owners-forum/1012225-usb-port-new-lg-lcd-lh-series-10.html
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 10:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

FullHD, 100Hz, HDMI, DVB-T z MPEG4, to so stvari na katere bi jaz bil najprej pozoren.

p.s. Ambilight od Philipsa je tudi zelo fajn stvar, ima pa svojo ceno...
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.41

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

100Hz ni malo brezveze na LCDjih?
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 10:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mogoče niti ne. Po moje je brez veze nadgradnja tega, 200 Hz, 300Hz...
100 Hz tehnologija vmes med dve pravi sliki vrže še eno, izračunano. Torej če vzamemo hitro žogo, ki leti čez ekran - iz signala dobiš eno sliko, kjer je žoga na poziciji recimo 1,1, naslednja informacija je da je žoga že na poz. 3,3. TV ti bo vmes vrgel še eno sliko, kjer bo ta žoga v poz. 2,2. To pomeni da bo žoga manj zmazana kot brez te tehnologije.
teoretično...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem bil mnenja, da je 100Hz brez veze pri LCD. Potem pa sem slučajno v merkurju gledal razliko med klasičnim in 100Hz LCDjem. Kot piše Protonček je stvar kar občutna.
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 12:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, dejstvo ostaja da je stvar uporabnejša pri velikih LCD-jih. Pri malih, kot so 32 col pa je razlika dosti manj vidna. V vseh video primerjavah močno pretiravajo, predvsem ko kažejo "originalno" sliko. In zanimivo je tudi da povsod primerjajo fusbal... Neutral V glavnem povsod te primerjave kažejo v počsnem posnetku ali pa pretiravajo (recimo s 5 posnetki na sekundo, kar sploh ni res v realnem svetu)...vprašanje se pojavi tudi ali je ta sistem pri navadnem TV signalu kaj dosti uporaben ali ne - namreč razvit je gotovo za uporabo s HD signalom.
dejstvo ostaja da LCD-ji TV sliko predvajajo dosti slabše kot celo poceni CRT televizorji. Ker niso namenjeni za to.
Še dobro da fusbala nikoli ne gledam Dancing ko sem jaz kupoval mojega 32 col Sony-a, 100Hz še ni obstajal pri tako majhnih TV-jih.
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na one demote ne dam dosti. V merkurju je tekel isti program (SLO1) na vseh TVjih in tako najbolj realno vidiš razliko med njimi.
Mi je pa ravno danes umrl panasonicov CRT (odletel čip VPD 3108, ki ga menda ne dobiš več) in tako bom moral tudi sam razmisliti o nabavi nove.... Sad

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda je boljša slika na CRT, če gledaš samo klasično TV. To pa ponavadi zato, ker ljudje kupijo LCD z dosti večjo diagonalo, kot so imeli prej (nepisano pravilo je, da mora biti razdalja gledanja kalsične TV diagonala x 3) in potem bemtijo, da je slika zelo groba, kockasta, zmazana, itd. Če bi vsi oddajali HD format bi pa bilo drugače. Klasična TV nima za burek napram HD LCD-jem.
Sam uporabljam LCD TV namesto monitorja.
Nazaj na vrh
frapor
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24
Aktiv.: 1.08
Kraj: okolica Kranja

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 3:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz se odločam za nakup novega televizorja. Nameravam kupiti Samsung UE46B8000.
Cena za ta TV je v Avstriji kar za 500 Evrov nižja, kot najboljša ponudba v Sloveniji. Tako, da jo bom šel verjetno kupit v Celovec. Malo me moti potem zaradi garancije.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 3:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa saj dandanes ima že večina priznanih znamk evropsko garancijo - bi skoraj rekel, da je tudi pri tvoji televiziji tako. No, poizvej, kdo je pooblaščen servis in pokliči pa vprašaj - saj ne stane veliko.

LP, Grega
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 4:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je sicer res, da imajo večina EU garancijo, res je pa tudi da se moraš pri nas pri večini skregati ali celo groziti (ali res najeti) z odvetnikom. Na sploh je vprašanje, če se nakup v tujini izplača. Malo pobrskaj po netu in tudi pri nas najdeš podobne, če ne enake cene. Ko sem jaz kupoval moj sony, je bila cena pri nas od 999 (velike trgovine) do 830 (preko interneta) za natančno itsti model. Možnost je tudi mediamarket v Lj ki sicer uvaža iz nemčije, ampak če je kaj narobe v garancijskem roku on tudi pelje nazaj v nemčijo na servis. Tako nimaš problemov in kreganja.
Nazaj na vrh
TilenS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29
Aktiv.: 2.35

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 5:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri Sony-u ne bi smelo biti preveč problemov glede supporta tudi po pretečenem garancijskem roku.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni