|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mk0388 Član

Pridružen-a: Čet 30 Okt 2008 21:52 Prispevkov: 161 Aktiv.: 0.79 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Nov 14, 2009 2:15 pm Naslov sporočila: Ja...tale pa ni od muh |
|
|
"Ne čutim nič" _________________ Victims - aren't we all... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rok Član

Pridružen-a: Pet 13 Mar 2009 16:31 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.84 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Sob Nov 14, 2009 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
To so sanje vsakega električarja ! Vendar se s tem res ni za igrat...
Lep pozdrav,
Rok _________________ I live in a world where vacuum tube is king!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcride Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36 Prispevkov: 788 Aktiv.: 4.13 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Nov 14, 2009 7:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hehe, potem ga bo pa enkrat sam šuslno, pa bo mel  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.87 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sob Nov 14, 2009 7:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Me zanima koliko ima železa v krvi? Tisti bi menda naj bili malo bolj zdržljivi, saj zaradi železa tok lažje teče skozi  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.78 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sob Nov 14, 2009 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ma se mi zdi da sem videl tega ali enega podobnega indijca ali pa je bil brazilec ) na Discoveryu ki je počel tole. Peljali so ga tudi na elektrofaks kjer so ga testirali.
(nič posebnega pogruntali- baje naj bi ga na začetku malo bolelo potem pa se je navadil , .... da pa opušča to ker bi zopet rad bil normalen in bi si rad poiskal ženo (potem pa ga bo vsekalo)
Fora je bila da je to tisti s TV zelo skrival in da so ga komaj pregovorili da se je pokazal.
Je pa to verjetno posledica kože ( dobra prevodnost) _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 14, 2009 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, da. Z mano je bil v srednji šoli en tak tič. Medfazno napetost je držal nekaj minut brez težav, seveda vsako fazo s svojo roko. Je rekel, da ga rahlo žgečka nekje do zapestij. Med fazo in ničlo, pa baje sploh ni čutil ničesar.
Priljučili smo ga tudi na VN induktor, no to pa je čutil nekje do komolcev.
Sicer ni bil pretirano odprte glave, razen takrat, ko je zazehal!
lp _________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.76 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sob Nov 14, 2009 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Taka sposobnost zna biti uporabna. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.05
|
Objavljeno: Sob Nov 14, 2009 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem bil v dijaškem domu, smo imeli enega vzgojitelja, ki je moral posliniti prste, da je lahko probal fazo.
Pa se mu ni nič zasvetilo  _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.95 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Nov 15, 2009 12:14 am Naslov sporočila: |
|
|
lucca brassi je napisal/a: |
...
Je pa to verjetno posledica kože ( dobra prevodnost) |
Jaz bi rekel obratno - izolativnost kože. Če pogledamo posnetek od 14. do 16. sekunde drži hkrati fazo in nulo kar pomeni, da je zelo slabo prevoden
Je pa treba zadevo jemat z rezervo. Kaj pa, če so tiste žarnice 24V (takšne z navojem E27 so se včasih uporabljale kot servisne svetilke s posebnim TR) in je vse skupaj le nateg ...
Konec koncev je več kot 80% človeškega organizma voda, ki pa v živem telesu ob vseh drugih kemikalijah zagotovo ni destilirana - neprevodna ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.95 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Nov 15, 2009 12:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Krampus je napisal/a: |
Ko sem bil v dijaškem domu, smo imeli enega vzgojitelja, ki je moral posliniti prste, da je lahko probal fazo.
Pa se mu ni nič zasvetilo  |
Tudi jaz ti direkt kadarkoli primem fazo z oslinjenimi ali suhimi prsti ... bom pa seveda prej preveril, če imam suhe čevlje ali pa, da res stojim na neprevodnem materijalu (npr. plastika) do kamor nula ali ozemljitev ne more ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.64 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Ned Nov 15, 2009 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Slowfly je napisal/a: |
Sicer ni bil pretirano odprte glave, razen takrat, ko je zazehal!  |
hahaha ta me je pošteno nasmejala
jo bom še večkrat uporabil ...hvala za nekaj novega
Drugače pa:
Citiram: |
This guy died, they apparently took him to Brazil to test out how much he can manage and he drained the whole city, funny enough it was only his blood that was affected by the electricity, his organs are still in good shape,.. |
Možno, da je res. _________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.56 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Nov 15, 2009 10:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
Tudi jaz ti direkt kadarkoli primem fazo z oslinjenimi ali suhimi prsti ... bom pa seveda prej preveril, če imam suhe čevlje ali pa, da res stojim na neprevodnem materijalu (npr. plastika) do kamor nula ali ozemljitev ne more ...  |
Tudi jaz sem imel suhe natikače z moram reči, kar debelim gumijastim podplatom, pa me je vseeno tako, da jaz nobenemu podplatu ne verjamem več. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jankos Član

Pridružen-a: Pon 28 Sep 2009 9:05 Prispevkov: 92 Aktiv.: 0.48 Kraj: širša okolica ormoža
|
Objavljeno: Ned Nov 15, 2009 11:16 am Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Iztok je napisal/a: |
Tudi jaz sem imel suhe natikače z moram reči, kar debelim gumijastim podplatom, pa me je vseeno tako, da jaz nobenemu podplatu ne verjamem več. |
Nekaj takega smo pri praksi počeli. Sem profesorju na kožo nastavil preizkuševalec napetosti in je zasvetil (Ne profesor..svetil je preizkuševalec napetosti ) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.57 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Ned Nov 15, 2009 11:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Naš profesor prakse je tako zafrkaval dijake...na mizi je imel visokonapetostno tuljavo(ni bilo nevarno)
Sam je sedel na stolu,noge je držal malo v zrak in držal žice. Ko so pa probali dijaki...ki so stali na tleh...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.97 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Ned Nov 15, 2009 12:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preizkuševalec napetosti tudi sveti na tebi, če ti z drugim preizkuševalcem preizkušeš napetost, medtem ko nekdo preizkuša napetost na tebi. Če imaš gumjaste čevlje te pa tudi malo strese, ker deluješ kot kondezator z neko kapaciteto. Če ste videli tisti film ko s helikopterjem popravljajo daljnovode, prav tako preskoči iskra, ko se človek dotakne daljnovoda pod napetostjo, čeprav je helikopter v zraku. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni