|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rok Član

Pridružen-a: Pet 13 Mar 2009 16:31 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.84 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Sob Nov 21, 2009 9:14 pm Naslov sporočila: Kitarski efekt- težava |
|
|
Pozdravljeni!
Izdelal sem si Phaser od tukaj in vezje sestavil. Ko zadevo priklopim na ojačevalec (radio) in na efekt še kitaro, se ne dogaja nič. Sliši se le kitara, vendar zelo tiho. Ko efekt obidem (z stikalom) je glasnost tona občutno večja. Ali je lahko težava v tranzistorjih BF254, sem jih uporabil namesto omenjenih 2N5952? (BF254 mi je priporočil trgovec, saj ni imel 2N5952. BF254 naj bi bil ekvivalent) Datasheet od BF254 sem proučil in prispajkal bf-a tako, da bi služila isto kot pa 2N5952. Pini so (gledano: prvi 2n...;drugi Bf...)
1=2
2=3
3=1
Kje bi lahko tičala težava?
Lep podzrav,
Rok _________________ I live in a world where vacuum tube is king!!
Nazadnje urejal/a rok Ned Nov 22, 2009 2:02 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.09 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Nov 21, 2009 10:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
BF254 je BJT, če je ta je narobe
BF245 je FET, če je ta je prav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rok Član

|
Objavljeno: Sob Nov 21, 2009 11:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
borber hvala... BF254sta...Potem se pa čudim zakaj ne dela. Moram priznati, da je to šele drugič, da sem se srečal z FET-i.
Očitno bom moral zamenjati trgovino kjer kopujem komponente (do sedaj ČIP, naprej pa HTE...). Saj ni bilo prvič, da mi je trgovec prodal napačne komponente.
Enkrat se je celo zgodilo, da ni vedel predpon pri kondenzatorjih (mili, mikro, nano...)!!! Torej: v trgovino po BF245 da popravim zadevo.
Bom še poročal o rezultatih. Lepa hvala za pomoč!
Lep pozdrav,
Rok _________________ I live in a world where vacuum tube is king!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.09 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Nov 22, 2009 6:50 am Naslov sporočila: |
|
|
rok, ne zanašaj se na trgovce. Raje sam poišči zamenjave ali vprašaj tu na forumu.
Tebi bi ustrezal BF245B ali BF245C. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.87 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Ned Nov 22, 2009 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Rok moraš pregledati elemente podolgič in počez ali je toto kar dobiš..Trgovci so trgovci takoj lahko dobiš kaj sumljivega.Previrjaj elemente preden vgrajuješ v vezje..da se potem ne iščeš po vezju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rok Član

|
Objavljeno: Ned Nov 22, 2009 2:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
zeus je napisal/a: |
Rok moraš pregledati elemente podolgič in počez ali je toto kar dobiš..Trgovci so trgovci takoj lahko dobiš kaj sumljivega.Previrjaj elemente preden vgrajuješ v vezje..da se potem ne iščeš po vezju. |
Še sreča, da sta samo 2 majnša FET-a. Kaj bi šele bilo če bi kupil kakšen element z malo več pini! Sedaj bom za kakšne "sumljive" komponente prej poiskal vsaj kakšna 2 ekvivalenta, da me ne bodo presenetili...
borber in zeus, hvala za nasvete!
Kot že rečeno, samo da dobim prave komponente v roke.... Potem pa veselo na delo!
Lep pozdrav,
Rok _________________ I live in a world where vacuum tube is king!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni