www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Iščem preprost prevajalnik, morda basic

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2009 5:34 pm    Naslov sporočila:  Iščem preprost prevajalnik, morda basic Odgovori s citatom

Iščem preprost prevajalnik, morda basic
s katerim bi sestavil preproste programe za PC.

Sposoben mora biti brati in pisati enostavne (sekvencielnt) znakovne datoteke iz diska, poznati mora osnovne tipe spremenljivk in seveda pisati vrstice na ekran.

Ali je kaj takega že v samem paketu windows? Gotovo pa mora biti kaj takega dostopno na net-u.

Prosim usmerite me, kje naj iščem.

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2009 5:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

morda Visual Basic?

http://msdn.microsoft.com/en-us/vbasic/default.aspx

Vinkel
Član
Član

Pridružen-a: Čet 15 Maj 2008 16:55
Aktiv.: 1.14
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2009 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Visual Basic Express edition je "dobavljiv" zastonj:

http://www.microsoft.com/express/vb/default.aspx
Nazaj na vrh
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.34
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2009 6:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poleg VisualBasic-a pa še priporočam knjigo Uroša Mesojedeca- Sodobno programiranje, kljub manjšim napakam v knjigi je odlična.

Drugače pa sam navijam na VisualStudio 2008 C++ in Basic, zadovoljita vse moje potrebe. Poleg je še v paketu VisualStudio še C# C toda mi ne dišita preveč.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2009 6:41 pm    Naslov sporočila:  dobil sem namig Odgovori s citatom

Dobil sem namig:

Zeus Light

Ki se mi zdi simpatičen in express varianta je tudi zastonj.

http://www.krmicros.com/Development/ZeusLite/ZeusLite.htm

Maunal ki sem ga pretočil k sebi je preprost in jasen,

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.16
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2009 6:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si bom sposodil temo.

Ali obstaja tudi kakšno enostavno in brezplačneo orodje, ki omogoča pisanje samostojnih programov (končni izdelek exe datoteka) za Windows okolje in bi tako narejeni programi delovali tudi na Windows95, se pravi obvezno brez .Net?

Za DOS je takih orodij kar nekaj (Free Basic, MS Quick Basic 4.5 in 7.1), iščem pa nekaj za Windows, ki ne zahteva. Net in bi koda delovala tudi na slabših PCjih.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 23, 2009 8:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dev C++ morda? Za pisanje nekih manjših programčkov lahko začneš zelo hitro. Pa še kasneje ti morda pride prav pri programiranju mikrokontrolerjev.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Aljosa
Član
Član

Pridružen-a: Pet 15 Sep 2006 11:43
Aktiv.: 0.65
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 17, 2009 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lazarus (v bistvu je to Pascal). Če iščeš enostaven jezik potem je C/C++ zadnji na listi, pa ne me narobe razumeti nimam nič proti ampak so tudi bolj programmer friendly jeziki... npr. tudi delphi... Sam sem uporabnik delphija že od verzije 3 dalje. Vmes je bilo kar nekaj nesrečnih prevzemov lastništva (Borland, Codegear) ampak zadnje verzije so resnično na steroidih. Z njim sem naredil kar precej programov pa še danes si z njim služim kruh. Delphi je dovolj enostaven za začetnike pa tudi dovolj poglobljen za expert programerje. Itak ni stvari, ki je ne bi mogel realizirati. Pa še izbiraš lahko med navadnimi aplikacijami ali tistimi ki podpirajo .NET.

Poskusi.

Aljosa
Član
Član

Pridružen-a: Pet 15 Sep 2006 11:43
Aktiv.: 0.65
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 17, 2009 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem sem spregledal, da iščeš brezplačno orodje. Potem priporočam Lazarus ali pa Kkot je kolega pred mano omenil, pa je tudi Dev C++, ker prav pride da se naučiš jezika pa brez večjih težav še kakšen mikrokontroler sprogramiraš. Wink
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 17, 2009 11:01 pm    Naslov sporočila:  Hvala Odgovori s citatom

Hvala, sem našel liberty basic, odgovarja mojim potrebam.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni