|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3360 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 6:13 pm Naslov sporočila: DS1820 - kakšne izkušnje imate vi? |
|
|
Rad uporabljam termometre DS1820.
Ampak ugotavljam, da niso prav zanesljivi. Delajo mi mesece in mesece, potem pa enkrat pri CRC8 preverki najdem napako, ki se ne resetira nikakor drugače, kot z power off na termometru.
Tako mislim, da bom pri prihodnjih projektih upravljal napajanje teh termometrov preko mikrokrmilnika, ki bo, če bo detektiral napako, dal za sekundo power off na teh Dallasih.
Predpostavljam, da vas je veliko, ki delate s temi termometri, pa bi želel vedeti, ali ste prišli do podobnih zaključkov in kako ste jih reševali. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 6:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hardwerske ali softwerske težave?
Že pred leti sem za eno firmo razvil elektroniko, kjer sem uporabil omenjen senzor. Do sedaj je bilo izdelano že kar veliko sistemov, kjer je bila vgrajena elektronika. Do sedaj ni bilo nobenih težav. Nekaj mesecev nazaj sem delal neko spremembo programa. Takrat sem se z elektronikom, ki vezja izdeluje, vgrajuje ter serivisral pogovarjal glede vzdržjivosti. Rekel je, da ni nobenih problemov. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 7:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
tudi meni že leta in leta delujejo brez posebnosti. Še crknit noče noben
Vilko, lahko jih pa napajaš parazitno in mikrokontroler za par sekund "utihne" in jih tako resetira. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robika Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 20:55 Prispevkov: 281 Aktiv.: 1.19 Kraj: ajdovščina
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem včeraj zamenjal enega na sončnih kolektorjih, ker je elektroliza naredila svoje. Senzor je bil tem nič kaj suhim razmeram izpostavljen okoli 6 let. Mislim, da sta mi do zdaj crknila dva in ta, ki ga je razžrlo. Ostali, ki so v sistemu tudi že 6 let, delajo bp. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3360 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 9:46 pm Naslov sporočila: Hvala |
|
|
Hvala vsem za odgovore, tudi hvala Silvo za ZS-
Hudič! Saj res čudno, da se take reči dogajajo meni, drugim pa ne. Če bi se mi dogajalo bolj pogosto, recimo vsak teden, potem bi gledal, kaj bi se dalo spremeniti v programju, tako pa sumim termometre, za katere pa vi takorekoč jamčite, da niso problem...
Pred dvema letoma sem imel podoben problem, imel sem vse termometri na enem busu, in takrat se mi je zadeva sesuvala bolj pogosto, tudi večkrat na teden, dokler nisem premetal termometre vsakega na svoj bus, in takoj ugotovil, kateri termometer mi 'zaserje' bus. Sem ga zamenjal, in potem mi je do včeraj - skoraj dve leti - delalo brez problema, včeraj pa sem dobil SMS 'Napaka termometri', .
Reset mikrokrmilnika ni pomagal, moral sem prav narediti poweroff poweron.
In sedaj spet čakam, kako dolgo bo vse v redu.
Sprašujem pa zato, ker imam v zasnovi podoben projekt z 10 termometri, in bi rad predvidel v zasnovi take situacije, ki naj jih, če se da, zaobide sam mikrokrmilnik, ne da moram reševat reklamacije.
Glede na to odpiram novo anketo, ali napajate te termometre parazitsko, ali ne.
V novem postu.
Hvala vsem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni