|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Ales_ali Neznanec

Pridružen-a: Sre 17 Feb 2010 12:33 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: štajerska
|
Objavljeno: Sre Feb 17, 2010 12:52 pm Naslov sporočila: Pleseča slika preko SCART na televiziji |
|
|
Zdravo!
Včeraj sem v eni bol znanih tehničnih trgovin kopil digitalni dekorder ("digi TV"). Ko sem dekorder priključil na TV kjer naj bi delal. Je začetna stran (nastavitev jezika, čas, ....) "skakala" od zgornjega kota diagonalno na drugega (približno trikart na sekundo). Ko sem dekorder priključil na drug TV (isti kabel) je delovalo tako kot mora. Zato sem z kontakt sprejem pošprical cel scart priključek na TV-ju in po plošči kjer je nameščen, vendar se ni nič premenilo. Scart priključek ni videti poškodovan, TV pa je znamke Gorenje (star okoli 12 let). Prosim če mi lahko svetujete kaj naj naredim ali kaj je narobe.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen88 Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37 Prispevkov: 747 Aktiv.: 3.50 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Sre Feb 17, 2010 1:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Podoben primer sem imel tudi jaz, ko sem dobil v popravilo Gorensko TV z istimi simptomi. No potem sem priklopil v delavnici in je delalo točno to kar si ti napisal. Potem sem pa samo priklopil na AV način in je stvar delovala. Seveda to lastniki televizorja niso naredili in tu je bila težava. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.79 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Sre Feb 17, 2010 1:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni vseeno kakšen SCART kabel uporabiš (mislim na kvaliteto). Z nekaterimi sem imel zelo porazne rezultate. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ales_ali Neznanec

Pridružen-a: Sre 17 Feb 2010 12:33 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: štajerska
|
Objavljeno: Sre Feb 17, 2010 2:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
klpzm je napisal/a: |
Podoben primer sem imel tudi jaz, ko sem dobil v popravilo Gorensko TV z istimi simptomi. No potem sem priklopil v delavnici in je delalo točno to kar si ti napisal. Potem sem pa samo priklopil na AV način in je stvar delovala. Seveda to lastniki televizorja niso naredili in tu je bila težava. |
Hvala ti. Prav si imev samo to je bilo treba narediti. Sploh nisem pomislil, da je to pri teh televizorjih potrebno narediti ročno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen88 Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37 Prispevkov: 747 Aktiv.: 3.50 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Sre Feb 17, 2010 4:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ales_ali je napisal/a: |
klpzm je napisal/a: |
Hvala ti. Prav si imev samo to je bilo treba narediti. Sploh nisem pomislil, da je to pri teh televizorjih potrebno narediti ročno. |
No me veseli, da sma zrihtala zadevo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni