|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sob Feb 27, 2010 4:41 pm Naslov sporočila: RFID reader/witer |
|
|
Pozdravljeni!
Na DX sem naletel na "125KHz RFID Card Copier/Duplicator", s katerim je mogoče prebrati in nato zapisati podatke na 125kHz RFID kartico ali obesek. Stvar me je začela zanimat in sem se odločil, da bi doma naredil svoj RFID reader (in writer). Od tega iz DX ni mogoče dobiti sheme, sem pa našel nekaj druga:
proxmark3 RFID reader/writer, vendar tudi tu ni sheme, poleg tega pa samo vezje izgleda neprimerno bolj zakomplicirano kot vezje iz DX, ki funkcijo opravlja povsem zadovoljivo.
Jaz stvari namreč nebi rad priključil na računalnik (večina takih naprav ima ravno USB izhod), ker prenosnika itak nimam, pa tudi zdi se mi nepotrebno zakompliciranje vezja. Če bi že mogel, bi uporabil mali serijski LCD.
Večina RFID naprav dela na 125KHz (nekje sem zasledil 134.4kHz) in 13,56MHz. Velik + naprave bi bil, če bi lahko izbiral/preklapljal med tema dvema frekvencama. Vendar moje znanje o RFID ni povsem dobro, zato nevem, kkao stvar sploh komunicira.
Zato bi prosil za kakšno shemo ali pa kratki povzetek delovanja oz. procesa branja/pisanja na RFID kartico, ter če je to možno izvesti z AVRjem, kot recimo ATmega8. Hočem narediti enostavno napravo, ki bi imela 2 gumba (kot na DX), za kopiranje (32-mestno kodo bi shranil v Flash) in nato za pisanje.
Hvala za odgovore! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 27, 2010 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva ni ravno tako preprosta, kot si jo ti predstavljaš....
Malo si preberi o tem tu: RFid
Pa še TULE nekaj malega piše  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
FeBo Član

Pridružen-a: Tor 06 Maj 2008 15:18 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.19 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Sob Feb 27, 2010 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej ta projekt dveh študentov in še en podoben. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3360 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Ned Feb 28, 2010 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vem, da je nekoč Svet Elektronike objavil projekt RFID bralnika kartic.
Vprašaj na njihovem forumu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joze Član

Pridružen-a: Pet 26 Jan 2007 10:27 Prispevkov: 204 Aktiv.: 0.91
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vlado Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35 Prispevkov: 563 Aktiv.: 2.38 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Feb 28, 2010 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
To kar bi ti rad naredil, zelo težko naredi tudi nekdo ki se na RFID zelo spozna.
Smisel te naprave vidim edino v ponarejanju odzivnikov, to pa ni prav po zakonu.
Prav tako te bodo hitro dobili tam kjer se uporabljajo takšne kartice, ker za čitalnikom skoraj vedno stoji PC ki obdeluje podatke.
Recimo pri kontroli vstopa boš s ponarejeno kartico odprl vrata v pritličju čeprav je pred tem ta ista kartica (prava) šla v tretje nadstropje in je še vedno tam!
V Mega8 niti slučajno ne boš spravil tega kar bi ti rad.
Pa tvoje zahteve da podpira več standardov, več nosilnih frekvenc, ali sploh veš koliko standarov obstaja in kakšni so?
Vlado |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni