|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sadida Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53 Prispevkov: 636 Aktiv.: 3.22 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 7:01 pm Naslov sporočila: Kitarski efekt |
|
|
Lep pozdrav.
Lotil sem se tegale efekta(distrotion) http://www.tonepad.com/project.asp?id=3
Danes sem use skupaj sestavil, vendar se mi je zataknilo pri audio konektorjih. Na semi sta dva konektorja(input, output) vendar sta si med seboj različna. Nevem kako jih priključiti na vezje. Med sabo jih povezuje, tudi ena žica, ki ni nikjer navedeno kam je priklopljena. Na ploščici je označen samo en pad za OUT.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
402.34 KB |
Pogledana: |
26 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 7:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malce grdo je narisano. Tisto takoj za obema jackoma je stikalo, ki ti preklaplja signal med distortionom in bypassom.
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ID Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17 Prispevkov: 865 Aktiv.: 3.64 Kraj: Ljubljana-Podpeč
|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 7:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za vezavo kot je narisano na shemi, rabiš 1x mono in 1x stereo jack vtičnico za panel in eno stikalo ON-ON (mora imeti 2 para kontaktov). Stereo vtičnico rabiš za vhod. Ko v njo štekaš OBVEZNO mono kabel od kitare se sklene prvi kontakt in masa in vezje prične delovati. Zaradi tega moraš obvezno izštekati kabel, ko efekta ne potrebuješ, da se ti ne sprazni baterija! Na shemi so nekaj mučkali in narisali stikalo kar na sam jack konektor zato te je zmedlo. Žica povezuje oba jack konektorja z maso.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sadida Član

|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 7:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej je uredu če imam dvopolna konektorja?
Sedaj sem našel tole. Če po temu zvežem bo uredu?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
39.08 KB |
Pogledana: |
10 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sadida Član

|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 7:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
_ID_ si me prehitel. Vidim, da bo en konekor vredu, drugega bom pa rabil tropolnega, ter tole stikalo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ID Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17 Prispevkov: 865 Aktiv.: 3.64 Kraj: Ljubljana-Podpeč
|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da se sicer z dvopolnim tudi narediti, samo potem moraš vezati minus napajanja in baterije direktno na maso in vgraditi dodatno stikalo, kar pa celotno zadevo po nepotrebnem zakomplicira. Če bi rad zadevo preizkusil kako deluje, lahko za silo daš tudi dvopolni input jack in minus baterije ali adapterja vežeš direktno na maso
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni