|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mzmarez Član

Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 19:03 Prispevkov: 184 Aktiv.: 0.87 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 04, 2010 10:27 am Naslov sporočila: TV tuner |
|
|
Odloćam se za nakup tv vmesnika za računalnik. Želel bi , da stvar deluje predvsem na prenosniku s procesorjem pentium M 1,8GHz. Do sedaj sem imel možnost preizkusiti tv tuner gigabyte u8000 ,vendar ne deluje (po vsej verjetnosti je kriv preslab procesor. Poizkusil sem tudi na standardnem pentium4 1,7GHz , pa tudi tu ne deluje. Deluje pa mi na Atlonu 3800+, pa še to bolj pogojno (že pri standardni resoluciji je videti "štekanje", medtem,ko se HD resolucija ne da gledati).
Moj namen je ,da se lahko gleda vsaj normalna resolucija brez štekanja. Pravzaprav mi mora stvar delati na Hrvaškem(mpeg2), vendar če že kupujem bi rad , da mi dela tudi doma. Ima kdo kakšno rešitev ( pa ne prosim ,da da bližnjico za računalniške trgovine) ? Zanima me tip tunerja ,ki deluje tudi na takšnem računalniku in ki se dobi po možnosti pri nas ( lahko tudi na Ebayu). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.18 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pon Apr 05, 2010 7:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čudno da ti ne deluje na takšnih mašinah... Meni pinnacle deluje na oldschool pentium 1....  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Unknown_User Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 13:31 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.52 Kraj: UFO iz Butal pri T''minu
|
Objavljeno: Pon Apr 05, 2010 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bi bilo pa dobro menjati zadevo, pa tudi prebral sem drugje da ni važno kateri mpeg podpira saj je to računalnik in programsko-strojno obdela video. Lahko pa imaš ravno s slednjim težave, kar se mi pa zares zdi čudno, ker so običajno pripisovali lastnosti dekodiranja in kompresiranja intelovim procesorjem.
Aja nisi navadel koliko rama in koliko močno grafiko uporabljaš lahko je pa ravno v tem keč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mzmarez Član

Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 19:03 Prispevkov: 184 Aktiv.: 0.87 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 05, 2010 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na prenosniku imam Geforce go 6600 in 1GB, na pentiumu 1.7 GHz pa Radeon 9250 (128MB), in 1GB. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni