|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
žrepko Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12 Prispevkov: 700 Aktiv.: 3.77 Kraj: Ptuj-Maribor
|
Objavljeno: Tor Apr 06, 2010 9:26 pm Naslov sporočila: Popoln začetek in nekaj aplikacij ATmega16 (c jezik) |
|
|
Pozdravljeni!
Ker sem se tudi sam začel pred kratkim bolj ukvarjati z AVR-ji, sem kar nekaj časa potreboval za iskanje literature.
Odprl sem temo, da vanjo prilepimo koristne napotke, dobre povezave in še marsikaj za lažji začetek.
Ta stran je meni najbolj pomagala pri začetku (c jezik):
http://www2.tech.purdue.edu/eet/courses/referencematerial/atmel/
ali za BASCOM:
http://www.qsl.net/pa3ckr/
Upam, da vas bo več podprlo to temo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.95 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Sre Apr 07, 2010 6:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Žrepko, dobrodošel med AVRji.
Preberi tudi ostale teme v tem forumu, boš našel veliko že napisanega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
žrepko Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12 Prispevkov: 700 Aktiv.: 3.77 Kraj: Ptuj-Maribor
|
Objavljeno: Pon Dec 20, 2010 4:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
ogromno sem že prebral, tudi v reviji svet elektronike (programirajmo c kot profesionalci), ampak mi enostavno noče kapnit v glavo uporaba timerjev.
Bi bil kdo tako dober, da bi napisal kak stavek dva?
Npr: Kak Timer izbrati pri branju tipke oz. prižiganju ledic?
(teh delay_ms(...) imam čez glavo, hočem se naučiti uporabe timerjev)
ATmega16, 8MHz internal oscilator, tipka na INT0, druga na INT1, ledika kjerkoli,... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sars Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40 Prispevkov: 671 Aktiv.: 3.57 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Pet Mar 25, 2011 4:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
No tudi jaz sem si danes potegnil iz SE članek programirajmo AVR v C (tako, kot profesionalci)(4), ki piše o uporabi ds18x20 temperaturnih senzorjev. Nekako ne najdem niti ene same dobre besede o članku... Prvo kot prvo je članek napisan tako, kot bi avtor prevedel del datasheeta od senzorja in del cavr manuala in vse skupaj povezal v neko celoto. Nikjer niti enega primera kode ali česa podobnega. Kot drugo piše, da je na prvi sliki narisan potek funkcije main. Ja po moje tudi. Na prvi sliki je enačba za računanje temperature (po vsej verjetnosti samo skopirana iz datasheeta). No za zadnji udarec pa sem prenesel še program iz SE, ki bi se naj navezoval na ta članek (drugega tako ali tako nisem mogel dol potegniti, ker nisem imel dostopa). In zopet glej ga zlomka. V programu ni nikjer ne duha ne sluha o DS18x20! Glede na to, da je potrebno žetone za dolvlek člankov kupiti sem zelo razočaran nad celotno ekipo SE. Nikoli mi ni žal denarja, če se kaj naučim, ampak tole je bil dobesedno stran vržen denar!
Za primerjavo sem si potem potegnil dol še članek o 1-wire za Bascom. Ne moreš verjeti kakšna razlika. Verjetno je to zaradi tega, ker Bascom tudi tržijo. Mene je pa vse skupaj odvrnilo od tega, da bi še kdaj sploh pogledal na njihovo stran! Sramota!!! _________________ Ko misliš, da nimaš sreče v življenju, pomisli na voznike Renaultov.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.24 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Pet Mar 25, 2011 7:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bascom se trži po bistveno nižji ceni, kot kaka profesionalna C orodja za programiranje AVRjev. AVR GCC je zastonj, prava referenca za ta prevajalnik je AVRfreaks forum, dobiš pa za ta prevajalnik na internetu OGROMNO primerov.
Eden je naprimer tale
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sars Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40 Prispevkov: 671 Aktiv.: 3.57 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Pet Mar 25, 2011 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi je že uspelo s pomočjo tujih strani zagnati program, ki tudi izpisuje na LCD samo naštudirati ga moram še do konca. Jezi me samo to, da sem plačal nekaj kar ni uporabno. Drugače pa proti Bascomu sam osebno nimam nič, ker ga tudi nisem nikoli uporabljal in ga zato ne morem ocenjevat. _________________ Ko misliš, da nimaš sreče v življenju, pomisli na voznike Renaultov.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Sob Mar 26, 2011 2:19 am Naslov sporočila: |
|
|
RGorazd je napisal/a: |
Bascom se trži po bistveno nižji ceni, kot kaka profesionalna C orodja za programiranje AVRjev |
Normalno ! Saj Bascom ni profesionalno orodje.
Bascom je nekaj na kar se ujamejo začetniki, zato ker je start z njim enostaven. To je njegova prednost in žal istočasno tudi slabost. _________________ Danes je težko biti budala, konkurenca je velika, pa še dokazovati se moraš večkrat na dan.
Sem ogledalo: Nisem kriv, če v meni vidite nekaj kar vam ni všeč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni