|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.22 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pon Apr 26, 2010 9:25 pm Naslov sporočila: PWM regulator s PIC12F675 |
|
|
V tej temi, sem predlagal uporabo omenjenega mikrokontrolerja za PWM regulator. Jasno ker sem ga sestavil in tudi usposobil, da deluje po mojih zahtevah.
Izvirno zamisel sem našel na straneh Mondo Technology (stran nekateri spletni brskalniki prikažejo narobe - vsaka beseda je v svoji vrstici).
Napravico sem sestavil in kot se rado zgodi, ni delovala. Pregled kode in potem še preverjanje z osciloskopom je potrdilo sum, da je za izhod uporabljen napačen pin mikrokrmilnika.
Popravek kode ni bil problem, ostali pa sta še dve nevšečnosti:
1. Potenciometer sem vgradil na rahlo modificirano tiskanino in ugotovil, da reagira obratno kot bi bilo prav.
2. Program je omogočal previsok duty-cycle in je pri tem zmanjkovalo energije za regulator, kar je povzročalo prekinitve v njegovem delovanju
Malo sem poskušal modifikacijo programa v zbriniku, vendar z mojim neznanjem zbirnika nisem prišel daleč.
Nato sem spisal program v jeziku Basic, točneje GCBasic in sedaj regulator lepo dela.
Frekvenca PWM je malo pod 1kHz, kar je v redu za svetlobna telesa in grelce, za spreminjanje vrtljajev 12V istosmernih motorjev, pa bi bilo potrebno znižati PWM frekveco, saj motorji neugodno piskajo.
Shema, TIV (tiskati v velikosti 200dpi!) in programi so v priponki.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Dokumentacija.zip |
Velikost datoteke: |
104.63 KB |
Downloadano: |
46 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni