www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Read-only težave

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 27, 2010 5:41 pm    Naslov sporočila: icon_sad Read-only težave Odgovori s citatom

No pred enim dvema dnevoma sem dobil računalnik s servisa. Neke podatke sem nato z zunanjega trdega diska skopiral nazaj na računalnik. Težava pa je v tem, da so te datoteke read-only. V same datoteke lahko normalno shranjujem, vendar je proble, ker mi nekaterih obstoječih read-only datotek program EWB v rubriki open ne odpre. Je pa tako odpiranje nujno potrebno. Kljukico lahko pod properities sicer odkljkam, vendar potem ko potrdim je kljukica spet nazaj. Nevem zakaj so read-only pripono dobile tudi mape, ki jih imam na ključku in jih samo opiram s tem računalnikom.

Kako naj rešim problem?

Sicer sem našel tole pa me zanima, če bo tole delovalo. Rad pa bi se za vselej znebil teh read-only-jev.

Vnaprej hvala za odgovore.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 27, 2010 6:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kljukica pri read-only pa je nekaj zatemnjena zato se mi zdi, da to ni krivo, da mi v EWB-ju določenih datotek ne prikaže. Če pa kliknem na tisto osenčeno kljukico pa nastane tista prava neosenčena kljukica.

Kaj mislite?

Takole izgleda....

Read-only.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  13.5 KB
 Pogledana:  2 krat

Read-only.png

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Eisenhorn
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Dec 2009 11:50
Aktiv.: 1.05
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 27, 2010 6:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preberi in poskusi kaj od tega:
http://support.microsoft.com/kb/326549/
http://www.askdavetaylor.com/why_is_everything_in_my_documents_marked_read_only.html

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 27, 2010 6:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eisenhorn je napisal/a:
Preberi in poskusi kaj od tega:
http://support.microsoft.com/kb/326549/
http://www.askdavetaylor.com/why_is_everything_in_my_documents_marked_read_only.html

Lp

Hvala.

Sem pa sedaj ugotovil, da so težave nastale zaradi nepravilnega delovanja programa in sem ugotovil, da je normalno, da je tista kljukica osenčena, ker je tudi pri Visti namesto osenčene kljukice pa moder kvadratek, ko pa klikneš pa postane kljukica, lahko pa je tudi prazen bel kvadratek. Skratka stvar s ponovno inštalacijo programa deluje povsem normalno.

Hvala vsem!

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni