www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

win xp (težava)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mleko_milk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 10 Apr 2005 16:09
Aktiv.: 0.31
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 24, 2005 12:01 pm    Naslov sporočila:  win xp (težava) Odgovori s citatom

Nekega lepega dne sem se odločil narediti varnostno kopijo. Vse je potekalo normalno. Ko je končal ustvarjanje varnostne kopije, je njeno ime bilo napisano z modro barvo. Takrat me to ni motilo sem si pač mislil, da to pač mora biti napisano z modro. Pred kratkim pa sem formatiral cel disk (tri particije) ker sem XP professional nadgradil na Win XP Media Center Edition. Ko sem ga namestil je bilo vse normalno edino kar sem opazil je bilo to, da mi je ime druge particije obarval z modro (na tej particiji je bila tudi varnostna kopija). In sedaj mi vse datoteke, mape in podmape obarva z modro. Zanima me, če se to da kako rešiti, ker ni najbolj "fajn" če imaš imena napisana z modro barvo namesto s črno. (zanimivo je to, da je samo druga particija modra, prva pa je normalno črna).
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.63
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 24, 2005 4:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tiste datoteke, mape,... ki so napisane z modro so kompresirane. To ni nič slabega, samo dalj časa rabi sistem da pride do vsebine takih datotek. Če so vse datoteke na tej drugi particiji napisane z modro, potem si pri "parceliranju" diska vklopil kompresijo na tej drugi particiji.

Vem da boš vprašal, kako se to izklopi. Jaz se še nisem ukvarjal s tem tako da ti ne znam povedat. Poglej v disk-management konzolo če se da tam izključiti.

LP, aly.

mleko_milk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 10 Apr 2005 16:09
Aktiv.: 0.31
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 24, 2005 7:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se zdi, da znam.

Desni klik na modro particijo, nato lastnosti, ter odznačim kljukico na "stisni pogon in prihrani prostor na disku", nato pa še izberem naj uveljavi spremembe v vseh mapah in podmapah.

Hvala za odgovor! Wink

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 4 dni