www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TEMP. REGULATOR SAVNE

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matej
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Okt 2003 14:00
Aktiv.: 1.14
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 28, 2008 5:31 pm    Naslov sporočila:  TEMP. REGULATOR SAVNE Odgovori s citatom

Živjo.
Iskal sem po forumo a žal nisem našel nič ustreznega. Zanima me ali ima mogoče kdo od vas izdelamo temp. regulacijo za savno????

Zahteve so nekje sledeče:
temperatura bi se naj merila od ca. 30-120C in prikazovala na lcd zaslonu. Elektronika mora imeti tudi možnost nastavitve alarma za zaščito in možnost vpisa nastavljene vrednosti. Kot izhod mora krmiliti rele.

Če ima slučajno kdo kaj takega naj javi,

L.p. Matej
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.50
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2008 9:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morda kaj takega:

http://www2.arnes.si/~zslejk/Download/tempLM35.pdf

DAT
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 09 Okt 2008 18:21
Aktiv.: 0.01
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 09, 2008 6:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Glede senzorjev in merilnika temparature se lahko obrneš na našo podjetje ali pa mi piši na mail.

http://www.materm.si/

Lep pozdrav.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.97
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 03, 2010 10:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ima mogoče kdo kakšen el. načrt sodobne savne? Zanima me par varnostnih elementov in funkcije na splošno.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
midjko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 7:35
Aktiv.: 0.14
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 04, 2010 12:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen,

najboljše da nabaviš nekaj od JUMO-ta in imaš zadevo rešeno.

Poglej si

http://www3.jumo.de/pio/JUMO/de_AT/cat/ee33a2680a090a052d21932a2642cee3/baureihe-jumo-itron---ctron.html

Zastopstvo pri nas je pa na http://www.jumo.si/

Malo povprašaj, pa srečno.

LP
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 04, 2010 12:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če me je katera firma za termoregulacije razočarala je bil to ravno JUMO. V industriji za predelavo plastike sem pred leti nekaj 10 ISKRATERMov zamenjal z JUMO regulatorji. Od tega jih je 75% odpovedalo prej kot v dveh letih. Pa niso bili neki ceneni - bili so iz Avstrije in v rangu 300 do 400DEM d'oh!

Nekaj slik teh termoregulatorjev je tudi v moji galeriji slik iz mojih projektov ...

Če ne verjameš ti "pocrkanih" JUMOtov podarim kar celo vrečko ... Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.97

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 04, 2010 5:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi se priporočil za par, me zanima, kako so zadeve sestavljene Smile
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.00

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 04, 2010 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponavadi kar konkreten mikrokontrolerski čiperaj notri, če crkne samo napajanje se da tudi še kaj rešit...
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 04, 2010 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyr0Beast je napisal/a:
Jaz bi se priporočil za par, me zanima, kako so zadeve sestavljene Smile
Ni problem. Ko boš kaj hodil v LJ mi dan prej pošlji ZS, da ti jih pripravim in se dogovoriva za srečanje.

MadMax je napisal/a:
Ponavadi kar konkreten mikrokontrolerski čiperaj notri, če crkne samo napajanje se da tudi še kaj rešit...
Res je. V večini je odpovedal ravno napajalni del, ki pa je v drobnem SMDju kar pa se zaradi eksotičnih elementov ni splačalo popravljat. V proizvodnji na visokoproduktivnih strojih za to pač ni časa in zaradi zastojev nastajajo ogromni stroški tako, da tukaj "štukanja" ni.
Namesto njih sem potem začel uporabljat OMRON-ove, ki sedaj delajo BP že leta.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 05, 2010 12:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:

Ni problem. Ko boš kaj hodil v LJ mi dan prej pošlji ZS, da ti jih pripravim in se dogovoriva za srečanje.

Ok, hvala Smile
Nazaj na vrh
Coyote
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Jan 2009 19:49
Aktiv.: 0.11
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 05, 2010 1:01 am    Naslov sporočila:  Re: TEMP. REGULATOR SAVNE Odgovori s citatom

matej je napisal/a:
Živjo.
Iskal sem po forumo a žal nisem našel nič ustreznega. Zanima me ali ima mogoče kdo od vas izdelamo temp. regulacijo za savno????

Zahteve so nekje sledeče:
temperatura bi se naj merila od ca. 30-120C in prikazovala na lcd zaslonu. Elektronika mora imeti tudi možnost nastavitve alarma za zaščito in možnost vpisa nastavljene vrednosti. Kot izhod mora krmiliti rele.

Če ima slučajno kdo kaj takega naj javi,

L.p. Matej

Predpostavljam, da bo za gretje uporabljen električni grelec. Potem vzami temp. regulator - trenutno imam najboljše izkušnje (cena/kvaliteta) z regulatoji od Omrona, gor na grelec montiraj termično zaščito (termostikalo, ki se vrne potem ko stisneš vzmet) in preko tega napajaš vse skupaj. Sedaj pa odvisno od zahteve nastaviš regulator da dela v režimu on/off (dvopoložajni regulator), pid regulator ali fuzzy selftuning pid. Zadnji pomeni samooptimirni pid regulator. Če slučajno ne želiš dvopložajni regulator in bi rad imel pid razmere, potem je boljše če je tudi solid state relay (SSR) namesto navadnega. Slabost SSR-a je ta, da ko crkne zmeraj ostane v prevodnem položaju, zato pa moraš imet termično zaščito.
Nazaj na vrh
midjko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 7:35
Aktiv.: 0.14
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 10, 2010 11:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Iztok

Zanimivo... hmmm....

v podjetju kjer delam, imamo večinoma samo JUMOT-e in glede na izkušnje jih je do sedaj odpovedalo zelo malo. Wink - mi pa veseli.... Smile

Gre pa za s sajami nasičeno okolje delovanja....

JUMO sem predlagal ravno zaradi mojih izkušenj z njimi...

Vsekakor avtorju teme predlagam, da izbere nekaj podobnega za svojo aplikacijo.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 10, 2010 11:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@midjko, mogoče so se v zadnjih 10. letih kaj popravili ... Laughing

Drugače pa saje niso ravno neka agresivna snov za elektroniko, če ravno direktno ne zamašijo hladilnih rež.

Jaz sem jih uporabljal pri predelavi plastike, kjer žareč nož prereže PVC plastiko, kar sprosti tako agresiven dim - pline, da so površinsko oksidirala celo rostfrei ohišja grelcev nad nožem, da železa okrog sploh ne omenjam ...

Seveda so bili JUMOti bolj stran in jih to ni direktno doseglo.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.66
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 11, 2010 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sorry za offtopic..

Pyr0Beast je napisal/a:
Citiram:

Ok, hvala Smile

V petek po šihtu grem traso Lj -> Grosuplje -> NM Smile
Če rabiš prevoznika... Wink

Pyr0Beast
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 12, 2010 1:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bi šel z veseljem, pa sem zbolel :/
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni