www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Analog Devices ADuC

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sortaj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51
Aktiv.: 3.94
Kraj: Med Vipavo in Štanjelom

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 6:04 pm    Naslov sporočila:  Analog Devices ADuC Odgovori s citatom

Pozdrav!

Malo sem metal oči okrog mikrokrmilnikov na osnovi ARM jedra ( ARM7TDMI bolj natančno).
Malo serm pogledal od NXP LPC2xxx serijo (predvsem LPC210x in LPC213x), vendar se mi zdi uporabniški priročnik veliko bolj nepregledno napisan kot pri Atmelu (do sedaj sem malo okrog AtMega8 študiral in delal zaključni izdelek), no tudi na Atmelove AT91 serijo nisem pozabil (čeprav so mi tudi njihovi ostali 32-bitniki na prvi pogled všeč Very Happy )
No, potem sem prišel do serije analognih mi C od Analog Devices.
Njihova periferija mi je kar všečna, sploh AD in DA pretvorniki in pa nekateri imajo vgrajen DDS pa hitrost je zadovoljiva (ni potrebno ravno 100MHz kot pri LPC17xx).

Zanima me, če je že kdo delal z njimi?
MarE69 vem, da je nekaj delal z enim: ##klik##
Na internetu pa je tako na hitro bolj malo ljudi, ki dela z njimi... edaboard

Kako se kaj obnesejo, kako je z programsko podporo? Možnost GCC? (kolikor sem gledal naj bi bila)
Kakšen programator?
Cena programatorja? Možnost samogradnje?
Zaenkrat me samo informativno zanima, da vidim malo. Drugo leto bomo itak na faksu delali s ŠARM-om, vendar me zanima še kakšen drugi...

aja...
Tole me je malo zmotilo na arm-ovi strani:

Note: The ARM7TDMI® processor is not recommended for new designs.

Zakaj tako?
Kakšni komentarji?

lp, Jernej

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 6:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cortex je povozil ARM7 jedro Wink
Ravno zaradi boljših karakteristik sem jaz presedlal iz ARM7 jedra na Cortex M3 jedro. Pa mimogrede zamenjal še proizvajalca s takim, ki ima boljšo periferijo in manjše ohišje - klik (hint: tale rabi samo enojno napajanje, ima USB že vgrajen, dva sinhrona 12-bitna ADja in nizko ceno - kaj še hočeš boljšega...).

Z ADuC sem se že parkrat srečal - en development kit imam na šihtu v škatli, ki pa ni nikoli zares zaživel. Točno oznako bi moral pogledat. Ampak mislim, da ima 8052 jedro in ne ARM. Tisti rabi za pogon samo kristal od ure (32 kHz) in serijsko komunikacijo do bootloaderja.
Demo primer smo zalaufali, potem pa je romal nazaj v škatlo. Bom pogledal, če ga lahko na kak način odpišemo s firme, pa ga mogoče lahko dobiš.

sortaj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 23, 2010 12:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja hvala za odgovor!

Pretirano se ni treba matrat!
Pač me je zanimalo malo okrog te zadeve in mi je bila periferija tega kontrolerja zelo všeč (za kar sem delel do sedaj in za bližnje plane pa naravnost idealna Mr. Green) .
No, če praviš, da je ARM7 malce čas povozil bi bilo morda bolje kak LPC17xx preštudirat?
Ima tudi kar dobro periferijo...
100MHz je tudi kar mikavna reč (čeprav ne vem, če bi potreboval toliko)
Nekaj časa nazaj sem študiral XMega od Atmela, pa se je izkazalo, da so popolna polomija. Timer je delal in ni delal. Koda ja zajem vrednosti iz AD pretvornika je bila samo kopirana in MUX za kanal spremenjen, pa je delalo kot je (kazalo vrednosti drugih kanalov), pa nastavitve takta se niso prijele (pri nastavitvi se je procesor ustavil, pa sem na avrfreaks.net preštudiral, kopiral kodo, pa nič), tako da sem odnehal in se odločil, da bi mogoče še kaj drugega poskusil.
XMega so mi bili zanimivi predvsem zaradi AD in DA pretvornika, pa cel kup časovnikov in PWM kanalov, en kup komunikacijskih modulov itd...
Žal zgrešena poteza Atmela... d'oh!

lp, Jernej

gregoral
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Nov 2006 9:42
Aktiv.: 3.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 23, 2010 12:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Težko verjamem da je bilo to vse krivda procesorja.
Če bi dajali ven take produkte, nebi nikoli prodali več kot par kosov za development.

Prej bi rekel da je bil problem na strani programerja ali pogojno morda prevajalnika, ali programatorja. Lahko bi bil problem pri napajanju procesorja.

LP, Gregor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 23, 2010 8:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sortaj je napisal/a:
No, če praviš, da je ARM7 malce čas povozil bi bilo morda bolje kak LPC17xx preštudirat?

sortaj,
če ti je tako všeč veliko periferije, ti res predlagam, da si ogledaš še STM32Fxxx serijo, ne samo LPCje. Mene je STM popolnoma prevzel Very Happy

ARM7 in Cortex jedra so od firme "ARM", medtem ko NXP, STM, AD,... vzamejo jedro in okrog njega naredijo svojo periferijo.

sortaj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 23, 2010 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gregoral je napisal/a:
Težko verjamem da je bilo to vse krivda procesorja.
Če bi dajali ven take produkte, nebi nikoli prodali več kot par kosov za development.

Prej bi rekel da je bil problem na strani programerja ali pogojno morda prevajalnika, ali programatorja. Lahko bi bil problem pri napajanju procesorja.

LP, Gregor

Ja, vsekakor je bila tudi moja krivda, čeprav sem skopiral indentično kodo z AVR foruma in ni delalo. Kar me je pa najbolj odvrnilo je referenčna napetost za AD, ki mora biti vsaj za 0,6V nižja od napajalne... ?????

mah...
Bo že kakšna druga zadeva boljše...

aly je napisal/a:

sortaj,
če ti je tako všeč veliko periferije, ti res predlagam, da si ogledaš še STM32Fxxx serijo, ne samo LPCje. Mene je STM popolnoma prevzel Very Happy

ARM7 in Cortex jedra so od firme "ARM", medtem ko NXP, STM, AD,... vzamejo jedro in okrog njega naredijo svojo periferijo.

aha, ja sem jih gledal. Periferija na prvi pogled kot pri Xmega (nekateri imajo tudi po dva AD-ja) in so mi kar všeč.
Kako je z GCC podporo?
Ne, da ravno rabim toliko kode za prevesti, samo vprašam.
Glede programatorja obstaja varianta direkt na USB?
Glede razvojne plošče sem gledal pri Olimex-u, pa so nekako drage (torej, ne drage, ampak preveč stanejo) za moj žep.
Sem bolj staromoden in se najbolje razumem s protobordom, čeprav sem imel že težave, npr: kako lahko 11MHz kristal oscilira s frekvenco 13MHz??
Pa še USART sem poskusil oživet, pa ni šlo...
Postopoma sem šel po datasheet-u, vse registre nastavil, zanka v kateri čaka na sprejem/oddajo podatka se je izvedla (ostali program je delal), podatka pa od nikjer...
No to sem pred časom opustil... mogoče bom spet kaj preštudiral...

No, glede razvojne plošče saj če bi se prav zavzel za to, bi že kupil kakšno...
Kako si kaj zadovoljen s svojo?
Če se ne motim imaš to: Olimex?

lp, Jernej

aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 23, 2010 7:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jp, jaz imam to platko. Saj ni tako draga. Primerjaj s Keil-ovo Whistle
Plata je v redu, samo vse primere iz STM knjižnice sem moral najprej spremeniti na to ploščo.
Programator / debugger je poceni od ST-ja. Na USB, 2 žici + GND rabi do procesorja.
Za GCC poglej v že omenjeno temo. Jaz imam trenutno IAR. Danes sem naredil 31k kode, jutri bo verjetno že čez omejitev Doubt

Ker je tole tema o ADuC, sem debato o STM prestavil.

Kako začeti z STM kontrolerjem :
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=21898

Detajli o STM mikrokontrolerjih in razvojnih orodjih:
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=21692

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni