|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Pobesneli Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24 Prispevkov: 1070 Aktiv.: 5.03 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sob Feb 25, 2012 10:25 pm Naslov sporočila: Dodatki za megapin |
|
|
Pozdravljeni!
Pred kratkim sem nabavil megapin za programiranje, sedaj pa me zanima če ima kdo že slučajno narisane kakšne vezja za priklop dodatkov gor (Led display,lcd adapter itd...), nekaj časa si bom prihranil.
Če ima kdo za mi poslat kaj takega bi mu bil hvaležen  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sob Feb 25, 2012 11:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa povej še drugim, če kaj dobiš.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pobesneli Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24 Prispevkov: 1070 Aktiv.: 5.03 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Ned Feb 26, 2012 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zgleda da bo potrebno kar začet z risanjem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
žrepko Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12 Prispevkov: 700 Aktiv.: 3.77 Kraj: Ptuj-Maribor
|
Objavljeno: Pon Feb 27, 2012 8:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem si delal plošče kar na protoboardih. Se pravi na onih z luknjicami. Vprašaj pa Protončka, mogoče si je on kaj zrisal. _________________ Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno! Profesor Seliger |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Feb 27, 2012 11:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Nope...žal ne. Sicer nimam več megapina, zdaj sem na EasyAVR-ju. Ampak jaz imam narejeno (prej in zdaj) tipkovnico in LCD 2x16 na flat kablu in konektorju, potem pa samo nataknem na 10-polni port konektor, če je pa kaj več pa z žičkami (nabavil na ebay, nekaj naredil sam) na breadboard in to je to. Itak se malokrat zgodi da rabiš enako konfiguracijo - že LCD npr. je lahko na zelo različnih pinih, pač odvisno od tega, kaj je v projektu.
Nabavi si morje male-to-female žičk, breadboard in to je to. jaz imam nekaj male-male, female-female in male-female žičk ter (zaenkrat) dva breadboarda in s tem se da vse postoriti.
EDIT: adapter za LED display imajo tudi na SE:
http://trgovina.svet-el.si/productdetail.php?prodid=17636
pa tudi nekaj drugih...po moje pašejo tudi na megapin. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Feb 27, 2012 1:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej za ideje na www.mikroe.com - mislim celo, da je pinout na IDC10 konektorjih isti pri obeh ploščah ...
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Feb 27, 2012 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
nope...žal ni. Plus in minus sta drugje ali pa drugače. Težko točno rečem, kaj in kako je kontra ampak nista enaka (pozabil...). Sicer pa če je flatkabel na PCBju prilotan itak ni problem to urediti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni