|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
compaq Član

Pridružen-a: Tor 10 Mar 2009 12:53 Prispevkov: 100 Aktiv.: 0.50 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Mar 03, 2011 3:51 pm Naslov sporočila: win xp: PCI input device |
|
|
Včerak sem končno formatiral računalnik, ampak sedaj sem opazil, da mi v device menagerju piše da kao nimam inštaliranih nekaterih driverjev....
je pa v rubriki Other device: PCI input device...
multimedia audio controler (priključena, in ko poskušam driverje za zvočno gor dat mi napiše da ni zvočne kartice)
Tudi zvočna kartica noče dat nobenega zvoka od sebe, se pravi da PCI vodila niso poštimana....ampak meni se sploh ne sanja kako bi naj ta problemček sploh rešil, je kdo imel podobno/e izkušnje?
lp _________________ Za vsakega drifterja raste robnik!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
compaq1994 Član

Pridružen-a: Sob 05 Feb 2011 19:38 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.23 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Čet Mar 03, 2011 9:48 pm Naslov sporočila: Re: win xp: PCI input device |
|
|
compaq je napisal/a: |
Včerak sem končno formatiral računalnik, ampak sedaj sem opazil, da mi v device menagerju piše da kao nimam inštaliranih nekaterih driverjev....
je pa v rubriki Other device: PCI input device...
multimedia audio controler (priključena, in ko poskušam driverje za zvočno gor dat mi napiše da ni zvočne kartice)
Tudi zvočna kartica noče dat nobenega zvoka od sebe, se pravi da PCI vodila niso poštimana....ampak meni se sploh ne sanja kako bi naj ta problemček sploh rešil, je kdo imel podobno/e izkušnje?
lp |
vidim, da se imenuješ "compaq" ali uporabljaš compaq laptop, napiši znamko in model pa ti mogoče jaz lahko pomagam ker sem tudi sam na svojega cq-71 nekoč dajal win xp pro gor pa je bil kar velik problem ja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
compaq Član

|
Objavljeno: Čet Mar 03, 2011 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gre se za stacionarnega, na katerem imam ta problem, sem pa tudi na laptopu opazil ta problem.....
je pa hp compaq nx8220 _________________ Za vsakega drifterja raste robnik!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.80 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Čet Mar 03, 2011 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naloži si kak program za dijagnostiko računalnika: everest, sandra... Poglej kaj maš za ene komponente za katere nisi naložil gonilnike. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
compaq Član

|
Objavljeno: Čet Mar 03, 2011 11:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
audiox je napisal/a: |
Naloži si kak program za dijagnostiko računalnika: everest, sandra... Poglej kaj maš za ene komponente za katere nisi naložil gonilnike. |
Sem naložil everest-a, ampak odkrito povedano še nikoli nisem z njim delal...malo sem brskal po njem in mi ni našel genius zvočne kartice na PCI vodilu... _________________ Za vsakega drifterja raste robnik!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
compaq1994 Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
compaq Član

|
Objavljeno: Pet Mar 04, 2011 3:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
saj za to vem, ampak mene bolj bega stacionarni računalnik, ker sem že poskušal nešteto stvari pa nič kaj ne naredim, probal sem še Unknow deivce identifer pa mi ni nič kaj konkretnega našlo....
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

|
Objavljeno: Pet Mar 04, 2011 7:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne poznam konfiguracije stacionarnega, če pa ima slučajno asusovo matično, moraš instalirat program 'PC probe' ali 'PC probe 2'. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
compaq1994 Član

|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2011 10:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
-mogoče bi pomagal tudi program "driver checker" meni je nekoč na enem računalniku zelo pomagal saj nisem zapravljal časa z iskanjem gonilnikov na interntu ampak sem samo kliknil "find drivers" pa mi je našlo vse najnovejše gonilnike z uradnih spletnih strani, je kaj lažjega
-je pa nekaj ne, obstaja tudi dvd(nevem če je legalen) kateri se imenuje 100000 windows drivers, pa greš desni klik na moj računalnik>lastnosti>upravitelj naprav>poiščeš kje manjka gonilnik>klikneš posodobi gonilnik z desnim klikom> pa daš da išče po dvdju in stvar rešena
L.p |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
compaq Član

|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 1:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
audiox je napisal/a: |
Ne poznam konfiguracije stacionarnega, če pa ima slučajno asusovo matično, moraš instalirat program 'PC probe' ali 'PC probe 2'. |
Sem inštaliral to zadevico, in je enaka kot everest. Spremljaš lahko temperaturo, cpu-ja, matične, hdd itd..... da bi ba mi kaj pomagalo glede tega pci input device, pa ni nobenega namiga!...
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nič ne rabiš spremljat. Ko instaliraš ta program, ti hkrati naloži gonilnik za 'pci input device'. Poglej če imaš še vedno nenaložen gonilnik v 'device' managerju'. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
compaq Član

|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja še zmeraj so nenaloženi :s
sem probal pc probe2 pa ne dela kao da je prestar računalnik, 1 pa dela...
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni