www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vrtanje tiskanih vezij
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matematik
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Okt 2010 7:56
Aktiv.: 0.30
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 11, 2010 9:49 pm    Naslov sporočila:  Vrtanje tiskanih vezij Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Pred kake pol leta sem biu neumen in sem kupil tole napravo z namenom za vrtanje tiskanih vezij. Zdaj ji je os zacela tako opletat, da nastane luknja lepe lijakaste oblike. Zdaj pa ne vem kaj naj, a naj jo dam popravit al naj kupim kaj novega?
In ce bi kupoval a naj kupim proxxon ali dremel s stojalom ali bi lahko kar navadno vrtalko s stojalom?
Pa se to: v bliznji prihodnosti bom moral izrezat par pravokotnih luken(3x5cm) v 2mm aluminjasto plosco (15x20cm), in ko sem to delal z tem mini vrtalnikom je bil kar malo problem to narest, pa me zanima ce bi slo s proxxon oz. dremel orodjem lazje?
Prosim za nasvet.

Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.77
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 11, 2010 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1
2
3

Kupi Proxxon IB/E. Ima kovinski sprednji del in je za industrijsko rabo.
Kupil boš samo enkrat. Dobiš ga v Bauhausu, ali pri zastopniku.
Aluminij boš lahko izrezal, če boš pravo orodje izbral.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
elsak
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Sep 2010 22:55
Aktiv.: 3.18
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 11, 2010 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem si pred leti kupil Kraftov vrtalnik z vso pripadajočo opremo in še do sedaj vse deluje. Vse kovinsko in kvaliteten pribor. Vrtam, režem, poliram, graviram tud kamne, pleh, sem tudi probal kovniske dele, kot so pri dušilkah in podobno. Če boš veliko uporabljal, potem si nabavi še mini stojalo, ki je narejen prav za mini vrtalnike. Če si pa mojster, pol pa sam nastaviš in gremo.Take male svedre, ne boš mogel vpet v navadno vrtalko, ki ima glavo od 3mm-10mm. Naj še to povem, da mi je prej umrl napajalnik, kot pa vrtalnik. Če bom kupoval novega, bom kupil bolj močnega, da ne bo sopihal, ko bom kak kamen vrtal ali kaj podobnega.

Jaz bi kupil novega, ker so kar poceni, edin če je res potrebna huda kvaliteta in potem posameno dodatke. V Conradu imajo dosti te robe in vrtalnike v kompletih in posamezno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 12:00 am    Naslov sporočila:  Re: vrtanje Odgovori s citatom

matematik je napisal/a:
Pred kake pol leta sem biu neumen in sem kupil tole napravo z namenom za vrtanje tiskanih vezij. Zdaj ji je os zacela tako opletat, da nastane luknja lepe lijakaste oblike. Zdaj pa ne vem kaj naj, a naj jo dam popravit al naj kupim kaj novega?

Si že pomislil na tvoje pravice kot kupec in besedo REKLAMACIJA?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matematik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 5:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem gledal tega, ki ga je priporocil stane in primerjal z dremlom, ki je le malo drazji in pise da je skoraj dvakrat mocnejsi in ima vec obratov plus se vec orodja.
Pa me zanima ali je dremel res toliko mocnejsi in predvsem kako kakovosten je v primerjavi s proxxonom glede na to da ima plasticno ohisje?
Ima kdo oba da lahko primerja?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam prvega (Proxon), in ti lahko rečem, da je vreden več kot je njegova cena. Ga ne menjam! Če ga kupiš, ne boš nič "falil". Wink
matematik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 13, 2010 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej ima vecina proxxona. Ima kdo izkusnje tudi z dremlom?
Pa kdor ima proxxona IB/E, me zanima katera orodja ima zraven, ker nikakor ne najdem podatka? Predvsem me zanimajo svedri.
Nazaj na vrh
mirkatmir
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 13, 2010 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobiš, kot je navedeno tukaj.
matematik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 13, 2010 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mirkatmir je napisal/a:
Dobiš, kot je navedeno tukaj.

Vse kar pise na tej strani je
Citiram:
With 34 bits & cutters of industrial quality

Jaz pa bi rad vedel malo bolj natancno kaj je zraven, predvsem premere svedrov, ki so zraven.
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 13, 2010 10:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Par svedrov je zraven, ostalo je za brušenje/rezanje/graviranje...
matematik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 13, 2010 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predvsem me zanima ce je zraven proxxona kaksen sveder tanjsi od 1mm, ker sem svoje zlomil s prejsnjo masino?
Se vedno pa bi tudi rad kaksno mnenje o dremlu, oziroma primerjavo med dremel in proxxon.
Nazaj na vrh
mirkatmir
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 13, 2010 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tebi pa se res ne da malo poiskati na netu Evil or Very Mad Na, tule imaš skoraj preveč natančno obrazloženo.
matematik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 13, 2010 10:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za pomoc.
Zdaj bi pa rad samo se slisal kaksno mnenje o dremlu. Oziroma primerjavo le tega z proxxonom.
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.90
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 14, 2010 7:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če boš delal na Al pločevino pa uporabi vrtalni stroj,za vrtanje luknje na tiv pa Proxxon ali Dremel.Za to pa se sam odloči,samo da ni kitajska.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matematik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 18, 2010 6:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No ker se se nisem odlocil sem se malo gledal po netu in videl, da lidl v ponedeljek ponuja eno tako vrtalko:
http://www.lidl.si/cps/rde/xchg/lidl_si/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=13910
Zdaj me pa zanima, ker sem slisal, da so orodja v lidlu kar kakovostna, ce se mi splaca kupit tole?
Pa se zanima me ce bi potem tale pasala v stojalo od proxxona?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni